november 14, 2009

En tur till landet

Måndag till torsdag

Ekorrhjulet har rullat på i det grå novembermörkret.
Vissa dagar har det inte blivit ljust på hela dagen.
I tisdag var Lill-Åsa ledig och passade då på att hämta ut våra thailandsvisum på ambassaden. Efteråt träffades vi alla tre på Hötorget för att gå till Wasavaccination och få sprutor. Tanten i luckan var så övertygande och trevlig så det blev faktiskt två sprutor var. En Twinrix och en Typhoid. Den sista är för att undvika något salmonella-liknande. 2 400 kronor gick hela kalaset på och då är vi ändå inte klara. I mitten av december ska vi dit igen och ta andra dosen Twinrix och betala ytterligare 1 500 kronor. Fattiga och med lite ömma armar åkte vi sen hem för att belöna oss med en pepparkaksfrossa.
På onsdag morgon vaknade Pontus och mådde illa och våra första tankar gick nog till pepparkakorna men det var nog troligen en konsekvens av Twinrix då illamående tydligen är en vanlig biverkning. Han var hemma från skolan på onsdagen men kände sig pigg redan på kvällen och gick därför till skolan igen på torsdagen.

Fredag

Igår blev det köttfärspaj och rödtjut till middag. Efter middagen insåg vi att kvällen var ung och Lill-Åsa kom då på den smått briljanta idén att vi kunde ta en promenad till Landet i Telefonplan. Vi har pratat om att gå dit sen de öppnade för ett antal år sen men det har aldrig blivit av.
På nedervåningen är det restaurang som faktiskt känns lite väl pretentiös för oss. Vi valde därför att sitta i baren på övervåningen. Tyvärr är ju vår kamera fortfarande på vift så ni får hålla tillgodo med lite suddiga bilder.

bild13

När vi suttit och myst en stund med en öl och cider började den ena bandmedlemmen efter den andra stiga upp på scenen.
Sen drog de igång… Det kanske inte riktigt är vår musikstil men vi kändes oss riktigt ungdomliga fast vi satt där med våra headset i öronen för att få bort det värsta skränet.


Lördag

Den 19 november fyller Axel 15 år men vi firade honom redan idag.
Så här söt var han för ca 14 år sen.

skanna

Och så här söt är han idag.

bild11

Marie och Johanna hade fixat en smörgåstårta som inte gick av för hackor. 

bild12

Den här söta damen, Isabell, är dotterdotter till Kilis fru Eva.
Hänger ni med?
Hon klädde av sig och gick direkt och satte i Åsas knä även fast de bara träffats en kort stund i somras. Sen satt hon där till och från under hela tiden vi var där. Supergullig är hon!

bild10

Gun och Emma var snälla och körde oss till och från Östertälje station i deras nya jättefina Volvo.  
Vi fortsätter dagen på temat skaldjur och vitt vin och ska nu keka reker me knena.

1 kommentar:

Anna sa...

Hej på er!

Det var lite imponerande att ni orkade er ut i höstmörkret en fredagkväll! Kul! Var det folk där?

Den där smörgåstårtan såg sjukt god ut!! Gud så sugen jag blev!

Skönt att Pontus inte var sjuk utan det bara var en biverkning!

Ha en fortsatt skön helg
kram