oktober 14, 2009

Tur och retur Milano

Efter lite hemmamys med vin (Campari och juice för oss vuxna…) och tilltugg gick vi till en pizzeria som vår vän Gisella hade rekommenderat. De kan det här med att göra pizzor, italienarna.

IMG_6584

När vi vaknade på lördagsmorgonen hade det sluta regna.
Kolla in utsikten från takfönstret i vårt rum!

IMG_6586

Fabio hade lovat att hämta upp oss i god för att köra oss till tåget. Han skulle komma 09.40 men kom inte förrän 10.05 och tåget skulle gå från Colico klockan 10.16. Ni anar inte hur fort man kan få in åtta brudar i en van. Fabios högerfot var väldigt tung hela vägen och vi bredsladdade in utanför järnvägsstationen precis när tåget rullade in på perrongen. Medan Eva (vår kassör) köpte biljetter blockerade vi tågdörren.
Vi hann! Helt magiskt!

IMG_6592

Efter en resa på 1,5 timme genom fantastiska landskap var vi framme i Milano.

IMG_6603

Med kompassen i högsta hugg ledde Åsa (tekniskt ansvarig) gruppen söderut. Efter ett tag gjorde sig fysiska behov påminda. Vissa behövde en toalett och andra behövde mat. Andra var bara vinsugna.

IMG_6621

När vi nått Duomo-kvarteren var det svårt att hålla ihop en grupp på åtta pinglor. Några ville springa i affärer.

IMG_6634

Och några av oss bestämde oss för att kolla in Europas tredje största katedral.

IMG_6638

Sen tog vi en sväng i shoppinggallerian, Corso Vittorio Emanuele II. Om man vill shoppa där ska man ha med sig den tjocka plånboken.
Det hade inte vi.

IMG_6648

Sedan gjorde sig de fysiska behoven påminda igen. Ben behövde vilas och strupar var torra.

IMG_6650

Man kan ju inte åka till Italien utan att äta gelato. Gudomlig.

IMG_6653

Ja, ser ni temat. Nästa vätskepaus tog vi två på en bakgata medan de andra sprang vidare i affärer. När vi beställde in dryck bjöd de på oliver, chips och små smarringar. Gratis är gott!

IMG_6655

För att slippa gå hela vägen tillbaka till stationen tog vi tunnelbanan. Vi  älskar att prova tunnelbanan i olika städer. Det tråkiga med den här tunnelbanan var att Gun (språkansvarig/tolk) blev av med sin plånbok. 100 EUR fattigare. Trots detta behöll hon sitt goda humör och vännen Anna (som förskoleägare, tillsammans med Gun, var Anna ansvarig för att vi hade rätt kläder, kissat och druckit) ställde upp och lånade ut pengar.

IMG_6658

En tågresa blir ju roligare om man har något att äta och dricka. Som ni säkert har förstått vid det här laget var vi jätteduktiga på att äta, dricka och kissa på den här resan så Annas ansvar var inte så betungande.

IMG_6662

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vad roligt att läsa och titta!

Anonym sa...

Grattis till Poppe idag om han läser här!!

Men så tokigt med Guns plånbok. Tur att det inte förstörde det goda humöret för mycket.
Det är så otroligt kul att lösa och hänga med på resan! Jag gillade vinglaskylaren jättemycket. Såg otroligt lyxigt ut!

Kram Anna

Anonym sa...

Ja gud så kul att få vara med på er resa, ser jättemysigt ut. Jag är helt säker på att jag skulle gilla att vara med er för äta, dricka och kissa är jag bra på.

Kram
Eva

Anonym sa...

Ser helt enkelt helmysigt ut. Jag vill oxå! Men man kan inte hinna med allt. Hade önskat jag fått vara med på glassen och vindrickanden och alla skratten. Ja nog hade velat vara med !
Kram mamma

SolrosAnna sa...

Va kul med lite fler Milanobilder! Nä visst Ni var väldigt duktiga på att äta, dricka och gå på toa! Men av erfarenhet vet ju jag att det är bara att föregå med gott exempel!
Kram på Er! Hoppas vi ses snart