augusti 27, 2017

Great things will be served

Fredag kväll

Åsa har länge tyckt att det var dags för Lill-Åsa att byta ut sin extremt solblekta och mögliga hjälm.
Det blev den här matta och svarta coolingen för 86 kronor på Honda-butiken.

20170825_181824

En drink i solnedgången med fötterna i sanden är aldrig ett dåligt sätt att inleda helgen på.

IMG_20170825_194658_118

Vi åkte sen hem och åt rester från när vi hade grannarna över på middag.
Vi köpte ett helt gäng med servetter när vi var i Sydney men så kom vi på att de här kanske inte är så ödmjuka att duka med när man har gäster över. Vi får använda dem när det bara är vi två helt enkelt.

20170825_194543

Efter middagen hade vi det obligatoriska kattungsgoset i gästrummet. Den här kvällen med lite vin för att piffa upp det.
Robin verkar alldeles för intresserad av Åsas glas.

IMG_4163

Morris fick förstås också en massa kärlek.
Han är så duktig med de små när de är ute och springer av sig på innergården. Kommer de lite för nära så hoppar han gärna upp på bordet.

20170825_223928

Lördag

Vi och familjen Gip hade storslagna planer för lördagen men pga regnet blev det istället en lunch i Klong Nin preciiiiiis när det började regna.                       

IMG_4164

Under lunchen berättade vi om hur bra vi tycker att massagen är på Home Massage i Klong Khong.
Vi kom då på att det vore ju en ypperlig sysselsättning för oss alla 6 en sån här regnig dag.

De fick ringa in ytterligare 4 massörer när vi kom dit och sen hade vi alla en underbar timme med mycket fniss och stånkanden av smärta. Tjejerna fick till och med håret flätat. Så fina så!

20170826_152818

Restaurang Bajen har under väldigt många år legat på Long Beach men har nu alldeles nyligen flyttat väldigt nära oss på Klångan.

IMG_4166

Vi har ju inte ätit någon pizza där sen 2010 så det var dags. Vi delade på en med kött och bea. Till det åt vi svensk pizzasallad. Satan i gatan så gott. Han som äger stället är jättetrevlig thaikille som har bott i Danmark och pratar flytande skandinaviska.

IMG_4165

Söndag

Ösregn hela förmiddagen. Vi började därför morgonen framför Line of Duty som är en serie på Netflix som vi kan rekommendera om man tycker om brittiska polisserier. Första avsnittet var lite blekt men den tog sig ordentligt.

På fotot, taget under lunchen på Family Thai, ser ju Åsa helt uttråkad ut men så är ju inte fallet. Minen visar istället en väldigt avslappnad Åsa.
Nästa vecka drar det dock igång igen med lite jobb och en resa till Immigration i Krabi.
Det blir dock vår sista visumresa till Krabi då vi sen ska söka ett annat sorts visum som innebär att vi istället måste lämna landet var tredje månad.

IMG_4167

Vi hade ju planerat en kort resa till Sverige, England och Irland i oktober men med tanke på vår ekonomiska situation har vi nu i stort sett bestämt oss för att inte åka. Vi hade velat ha ett långt projekt påskrivet för att våga lägga pengar på en resa. Men nu prioriterar vi nog mat, avbetalning på huset i Klong Nin och övriga räkningar. Får vi in ett långt kontrakt inom de närmaste dagarna så kanske vi tänker om men vi tror inte chansen är jättestor då Åsas viktigaste kund är på semester just nu.

Vi fortsätter nu vår lata söndag med fler avsnitt av Line of Duty och en tupplur.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så söt i din nya hjälm! Den där massagen i Klong Khong får ni gärna visa mig. Om den ligger på stranden vill säga. Bajen har jättegoda pizzor Men kött och bea är nog inget för mig som envisas med bananer, ananas och curry! Sån är jag! Jag förstår om det blir svårt att få råd med Sverige i höst.
Så kul att det tagit lite fart med nya huset. Det fanns ju inte mycket i januari när jag var där.
Kramar

Anonym sa...

Jag som längtar efter kyckling/räkor med ingefära och annan thaimat undrar om ni är galna som äter pizza och taco men förstår att man kanske vill ha variation. Är väldigt nyfiken på den där omskrivna papayasalladen.
Massagen längtar jag också efter!
Nu bokade vi om till en lägenhet för 5 personer på samma ställe som vi skulle bott om ni var med. Vi 5 som åker är ju rätt beresta damer men ingen av oss har faktiskt varit i Dublin!

Så fina katter ♥

//Marie

anna sa...

Vad skönt med en egen hjälm som ni vet inte varit med om något. Jag har fått lära mig att om en hjälm tappats i golvet är den inte lika säker om något händer. 86 kr är ju en billig livförsäkring.

Snart dags att säga hejdå till Batman och Robin. Hoppas det känns ok.

Låter som bra prioriteringar. Skönt att slippa magknip.
Håller tummarna att du snabbt skriver något nytt kontrakt.

Pussar till er alla