maj 10, 2017

Vi diggar ju varandra

Söndag

När vi bodde på Long Beach under 2010 gick vi ofta till Lanta Castaway för att äta deras nachostallrik.
Det är mysigt där nere vid stranden och fint upplyst.

20170507_185416

I söndags regnade det lite så då passade det ju utmärkt att sitta under lite tak.

20170507_185454

Det var nog fler än vi som gillade deras nachostallrik för nu när vi återvände har de lagt till en hel mexikansk meny med allt möjligt gott.
Vi valde ändå nachostallriken.

Det ska vara en förrätt men vi fick knappt i oss hälften fast vi delade på den. Lite väl mycket ost kanske.

IMG_3114

Tisdag

Man får hoppas att de som är här och jobbar på grannhuset inte får med sig Missan hem av misstag någon dag.
Våra killar är fortfarande innekatter. Jättekonstigt tycker vi då de ju var utekatter i tre år men fantastiskt skönt att slippa stå och ropa efter Maverick på kvällarna.

20170509_154048

Denna procession gick precis förbi när vi var på väg till en massage igår. Vi har ingen aning om vad det handlade om men folket verkade glada.

20170509_154254

Vi valde ett nytt massageställe igår. I stort sett alla massageställen på stranden har stängt nu så det är ju tur att det finns i Saladan som har öppet året runt.

IMG_3116

Efter riktigt bra massage fick vi te med ingefära samt ananas.

IMG_3117

Onsdag

Spikmattan ska vara bra för onda ryggar och skulderblad så Lill-Åsa la sig en stund på golvet medan Åsa jobbade. Missan höll vakt.

20170510_135418

Här kommer en liten uppdatering om hur det går på jobbfronten. Just nu är det två projekt på gång. Ja faktiskt även ett tredje i London men det har vi tackat nej till. En annan gång kanske.

Det känns ju onekligen som ett bra upplägg att ha Koh Lanta som bas och sen kunna jobba på lite olika platser i världen. Bortsett från att man kommer sakna hårbollarna…

Vi har även beslutat oss för att åka båda två och ordna hus- och kattvakt under tiden. Livet är för kort för att vara utan varandra och på det här sättet kan vi se fram emot det båda två. Vi diggar ju varandra!

De två projekten som är aktuella nu är dels för den uppdragsgivaren som Åsa jobbar för nu. De vill anlita Åsa för ett tremånadersprojekt. De är dock lite struliga och långsamma så vi har flaggat för att det nog blir det där projektet för Qlik i Singapore under tiden vi väntar. Det blir nog bra.
Kvinnan som oroade oss angående de enorma avgifterna hade fått det helt om bakfoten. Ja visst stämde det att om man jobbar i Singapore mer än 3 månader så skulle de dra av halva lönen men man får ju tillbaka pengarna efter avslutat projekt. En ganska viktig detalj att nämna kan man tycka.

Vi vet inte riktigt när de vill att Åsa börjar men det låter som en start någon gång under juni. Vårt visum går ut den 4 juni och då verkar de ju dumt att lägga pengar på att förlänga det om projektet ska börja kort därefter så i så fall åker vi till Singapore i början av juni. Vi får se vad som händer och fötter.

Nu börjar det dra ihop sig till lill-lördag här på Djungelstigen!

1 kommentar:

Anna sa...

Så härligt att höra din röst igår❤

Missan är nog släkt med Emmie. Hon har tilldelat sig själv jobb som förman och kollar att bygget fortskrider. Emmie ligger dagligen i utesoffan och kollar in att vårt bygge går framåt, verkar inte hjälpa dock.

Låter som ett underbart upplägg med lite jobb ifrån paradiset då och då.
Living the dream ❤❤ Ni är så kloka