maj 31, 2017

Ömsom vin, ömsom vatten

Måndag

Vädret de senaste dagarna har varit ömsom vin, ömsom vatten.
I måndags sken solen igen efter en väldigt regnig söndag.

IMG-20170529-WA0002

Bygget på vår baksida går starkt framåt.
Det är lika spännande varje dag när de sätter igång för vi har väldigt lite koll på vad vi egentligen beställt då språkförbristningarna är totala. Hans engelska är bättre än vår thailändska men det är ändå otroligt svårt att förstå varandra.
Nu börjar vi tro att vi ska få en balkong på marken vilket ju blir perfekt.
Muren ska målas i samma färg som husväggen och nu ikväll ser vi att vi fått samma golv som vi har runt poolen. Fortsättning följer…

20170530_125318

Vår poolkille och handyman, Sai, var ju här tidigare och installerade vår tvättmaskin men det kom ju inte in tillräckligt med vatten i maskinen.
I tisdags var han här igen och insåg att insläppet var fullständigt igenkorkat av smuts. Efter rengöring fungerade maskinen alldeles utmärkt!
Missan är väldigt MISStänksam. Hon satt säkert en kvart och kollade på snurret. Mycket fascinerande och faktiskt nästan lite läskigt. Tjejen som vanligtvis inte är rädd för något.

Vi och grannarna MISStänker att Missan kan vara gravid, eller möjligen skengravid. Hon ska ju vara steriliserad på Animal Welfare men nu är hennes bröstvårtor svullna och magen (som vi trott berott på för mycket mat) är ju rund och go. Vi har troligtvis helt fel men vi får vänta och se. Det finns säkert någon annan anledning till att katter har svullna bröstvårtor. PMS kanske.

IMG_3206

Tisdag

Regn, regn och åter regn. Nu är vi inne i monsunperioden och när vi skulle till skolan satte Lill-Åsa på sig badkläderna under regnkappan och tog med sig ombyte. Man lär sig av erfarenhet. Det regnade lika mycket på vägen hem från skolan.
Vi har nu bytt lärare igen och fått tillbaka Aek. Han är sannerligen både duktig och charmig. Igår var vi tre elever och klassen blir mindre och mindre nu under lågsäsong. Otroligt bra för oss att få nästan privatlektioner.

När vi kom hem blev det lite kattgos i soffan.

20170530_211729

Just nu plöjer vi avsnitt av den här serien på Netflix. Riktigt bra tycker vi.

Image result for designated survivor

Ja och regnet fortsatte hela natten och jävlars vad det regnade. Öronbedövande när vi vaknade i natt.

När vi vaknade imorse såg poolen inte jättefrestande ut. Vår första tanke var förstås att köket/vardagsrummet nog också låg under vatten. Men tack och lov har vår nya mur/balkong sett till att inte en droppe kom in den vägen. En sån lättnad!!
Morris är inte helt nöjd med den smutsiga poolen.

IMG_3211

Vi skickade ett meddelande till poolskötaren med en bild på den smutsiga poolen och en timme senare var han här med frun, en kollega och R2D2.
En vattenrengörare som pumpar in smutsigt vatten och pumpar ut rent.
Vår poolskötare har redan kommit fram till hur detta problem kan undvikas i framtiden och vi tror att det redan har blivit åtgärdat. Vi ska kolla imorgon när det är ljust igen.

IMG_3213

Vi tycker att pumpen är slående lik R2D2 i Starwars.

Image result for r2d2

Det var dags att förnya vårt visum för att kunna stanna i 3 månader till och eftersom Åsa jobbar var vi tvungna att åka till Krabi bara över dagen.
Vi hade beställt hämtning med bil kl 13.00 och var framme på Immigration klockan 15.00.

20170531_150241

En timme senare var vi klara och åkte vidare med chauffören och hans fru till Tesco Lotus för att handla saker som inte finns på Lanta.

IMG_3215

Hungriga var vi och kycklingburgarna var slut på KFC.
Det blev 6 chicken nuggets på ca 5 minuter eftersom vi hade bråttom. Väldigt oromantisk måltid men romantiska kan vi vara hemma på Lanta.

20170531_163723

Efter en lyckad handling hoppade vi in i bilen blev hemkörda till Lanta.

IMG_3216

Vi köpte tidigare en dammsugare här på ön. Den har fungerat bra men är i 100% plast och sugkapaciteten är ju inte på topp.
Idag köpte vi därför en Electrolux som ska få följa med oss i flytten till Klong Nin medan den andra får stanna på Djungelstigen.
Med de golven vi har och tre katter måste vi nästan dammsuga dagligen och då är det skönt att ha lite mer kvalitet.

IMG_3217

Vi hittade också vin där. Vi tycker om vin. Vårt favoritvin från Australien. I Australien kostade George Wyndham Bin 555 ca 64 kronor. Här kostar det motsvarande 155 kronor.
Men Lill-Åsa fyller ju år på fredag…

Sen köpte vi också några flaskor billigare vin som är drickbart som var mycket billigare i Krabi än på Lanta Mart.

IMG_3219

R2D2 jobbar fortfarande hårt nu ikväll men vi ser en väldigt skillnad så efter nattskiftet kanske vi ser botten.

IMG_3220

2 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Stort grattis Åsa!

Så spännande med det nya uterummet. Ska bli kul att se hur det blir!
Känner igen mig på Immigration i Krabi. Jag är ju inte så där förtjust i Krabi, men jag har väl inte sett det bästa vad Krabi har att visa antagligen. Det har blivit en mellanstation innan Koh Jum eller Lanta bara.
Känns jätteroligt att jag nu bokat biljetter till både Bangkok och även inrikes till Krabi.
Jättebra och billiga biljetter. Flyger med Norwegian, deras nyaste plan. Spännande! Men först Grekland, Gud vad jag längtar!
Kramar

Anonym sa...

Stort grattis till Lill-Åsa på födelsedagen. Hoppas att du får en fin dag. Kramar från Birgitta