maj 24, 2017

Baksidan

Lördag

Den lilla mysiga restaurangen, Cozy ligger nästan vägg-i-vägg med
7 Eleven på Long Beach. Vi har bara varit där en gång tidigare då vi åt frukost där på julaftons morgon tillsammans med Oskar och Danielle.

I lördags var det dags för Cozy att stänga för säsongen och åka hem och vara i Sverige några veckor under sommaren. Sista kvällen ordnade de med buffé med allt gott de hade kvar i kylen. Fantastiskt  gott!

IMG_20170520_192732_106

Dessutom säljer de IPA där. Den här på bilden är tillverkad i Chiang Mai. En väldigt god öl!

20170520_183009

Åsa hade en bordsgranne under nästan hela middagen.
Otroligt söt där den satt!

20170520_205013

På vägen hem märkte vi något väldigt underligt. Vi hade fått typ två regndroppar på oss på Long Beach men när vi körde in på Klong Dao var det jättestora vattenpölar överallt.
Missan var dessutom dyngsur när hon mötte oss utanför huset så vi hjälpa henne att torka lite.

20170520_212905

Söndag

So Good som ju har köpt Veed Vew, har fortfarande öppet. God mat har de också. Grym kycklingburgare som Lill-Åsa beställde.

20170521_133426

Vädret var grått och blåsigt

IMG_3177

Men vackert ändå

IMG_3178

Måndag

I väntan på att vi får hjälp att installera vår nyinköpta tvättmaskin, fortsätter vi att ställa ut vår tvättsäck utanför dörren för upphämtning. Dagen efter levereras den sen tillbaka med ren tvätt och ställs på samma ställe.
Det kan ju låta lyxigt och ni undrar säkert varför man tackar nej till den här servicen. Dels är det kostnaden över tiden. Det tar faktiskt inte lång tid att tjäna in vad vi betalade för den begagnade tvättmaskinen men mest är det faktiskt för att kunna ta hand om sin egen tvätt. Det är ju inte så att vi har tidsbrist direkt…

IMG_3179

Missan äger kvarteret i vanlig ordning.

IMG_3180

Inte i måndags kväll dock…
Ni kommer kanske ihåg att vår granne har byggt en utomhusdusch. Där kunde visst Missan komma ner. Men inte upp. Det var första gången hon inte stod utanför dörren när det var dags för oss att gå och lägga oss. Faktiskt så vi hann bli ordentligt oroliga innan vi hörde henne vråla från den kolsvarta baksidan på grannens hus.
På med foppatofflor och med ficklampan i beredskap. Vi insåg dock att vi inte skulle komma åt henne där hon var så vi fick gå och knacka på hos grannen som har nyckeln. Klockan 22.30. Kändes ju inte så kul men vad ska man göra när ens ena pälskling behöver en?

Hon blev i alla fall jätteglad att få komma ut ur duschen.

 

Onsdag

Vi måste ju som sagt göra något åt vattnet som väller in under monsunperioden.
Idag började de arbetet med att röja bort och att ta bort trädet på baksidan av vårt hus.

20170524_093903

Och nu har de fina växterna vid det smala fönstret rykt. Känns hemskt att betala för att göra det fulare men det är ju bara tillfälligt och känslan att inte behöva få översvämning när det regnar blir ju underbar.

IMG_3183

Killarna är fortfarande i chock över förändringen och över hur ljust det blir. Missan kom trampandes på baksidan och märkte inte ens vad som håller på att hända.

20170524_134530

Ja som vanligt händer det just nu mycket på jobbfronten.
Ett möte igår vände upp och ner på allting! Åsas nuvarande uppdragsgivare vill nog att hon jobbar vidare för dem i hela 6 månader på distans. Om detta blir verklighet säger vi naturligtvis nej till både Sydney och Singapore och stannar här på Djungelstigen och jobbar och går kvar i skolan. Vi skulle då dessutom slippa vara ifrån katterna så länge och allt skulle bli så mycket enklare.
I slutet av den här veckan vet vi mer säkert hur det blir.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar väldigt stilla hos er under lågsäsong. Det måste vara skönt som omväxling. Hoppas att jobbet blir som du vill. I dag har vi helg här. Det märks inte så mycket för oss som är pensionärer förutom att DN inte kommer. Tidningen saknar jag. Vi har fint väder. Skall bli +20 mitt på dagen. Det är en temperatur som jag gillar.
Kram på er från Birgitta

Marie KJ sa...

Hoppas att det löser sig med det längre uppdraget så ni kan bo kvar med katterna. Vi har ju långhelg (Kristihimmelfärd) och är på Getis och myser. Sommarvärmen har kommit, första morgonen jag diskat och inte fryst.

PS Birgitta, DN kommer inte i papper men som E-tidning! Har du en dator eller surfplatta kan du läsa dagens DN!! DS

//Kram Marie

Mamma/sväris sa...

Så spännande med jobbet. Det händer mycket på Djungelstigen nu! Ska bli kul att se hur det blir på er baksida sedan
Kramar

Anna sa...

Vad skönt att kunna vara på plats och få saker gjorda på huset. Fantastiskt att kunna ordna upp så ni slipper få in vatten vid hemska oväder.

Stackars nyfikna Missan. Tur att hennes mammor är så smarta.

Nu håller vi tummarna att vi får veta vad som gäller med jobbet.

Ha en underbar helg! Stora kramar och pussar från mig