maj 13, 2017

Lantliv mot storstadsliv?

Meningen var ju förstås att vi skulle blogga som vanligt igår, fredag men när vi satte oss vid datorn för att importera fotona insåg vi att vi inte hade ett enda foto.
Vi sket då i att blogga och satte oss istället och tittade på ett avsnitt av  En plats i solen.

Morris favoritprogam.

20170512_172004

Vid 18-tiden gick vi ner mot Klångan för att titta på solnedgången och drick en fredagsdrink. En AW, för sjutton!

Det har regnat en del de senaste dagarna så nu är vattenpölarna fyllda igen. Missan följde i vanlig ordning med oss en bit på vägen. Hon ligger på rygg på höger sida och rullar sig i gräset.

20170512_174051

Lill-Åsa ska till att vada igenom Lake Geneva.

20170512_174117_001

Efter att vi korsat vägen går vi på vägen vid sidan av den svenska skolan Sanuk.

IMG_3123

Kolla in detta!
Fredagsstället eller Veed Vew finns inte längre! Ägarna till stället bredvid som heter So Good har nu köpt det.
Lite tråkigt eftersom stället är så mysigt men maten har inte varit så god så vi förstår om de inte har gått så bra under förra säsongen.

20170512_174924

Vi satt sen i bekväma stolar på So Good och njöt av solnedgången, en GT och en öl. Och några cashewnötter faktiskt.

20170512_181925

På vägen hem stannade vi på Sawasdee och beställde papayasallad för upphämtning. Medan vi väntade gick vi över vägen mot 7 Eleven och passerade Fat Monkey. Vi såg då Charlotte och Christian sitta där i baren så vi gick in och tjålade litegrann med dem och den svenska bartendern. Lite mysigt på en sån här liten ort att man träffar folk som man känner. Livet på landet, liksom.

När vi kom hem var poolen återigen full av flugor och flygmyror. Det är tydligen alltid så här mycket flugor i maj förklarade vår lärare. Äckligt är det i alla fall.

IMG_3121

Vi hade precis stekt en fin yta på laxen och stoppat in den i ugnen när strömmen försvann för andra gången den här dagen.
Det blev lite earth hour av det hela. Laxen fick komma ut ur ugnen och ner i stekpannan igen. Tur att man har gasspis en sån här gång.
Sen såg vi knappt maten eller varandra när vi åt men romantiskt var det. Vi är ju så vackra i det här ljuset. Eller mörkret…
Det här fotot föreställer alltså Åsa ätandes lax och papayasallad.

IMG_3125

Lördag

Vår morgonpromenad var annorlunda idag. Höga vågor och nästan ingen strand att gå på. Det gick faktiskt inte ens att bada då vattnet var strömt och dessutom fullt av stockar och skräp. Men motion fick vi.

Vi har inte varit på Lanta Animal Welfare sen Oskar och Danielle var här så det var hög tid. De har länge samlat pengar för att kunna bygga ett nytt katthus. Nu äntligen har de kunnat börja bygga det.

20170513_125720

Precis när vi skulle gå kom en jättemager stackars hund som satte sig vid ingången och såg jätteledsen ut. Vi försökte få personalen att uppmärksamma honom och det gjorde de. Det visade sig att han heter Sparky och att han kommer dit ibland för att  få mat. Och det fick han av hon som grundat stället. Men han är skygg och ville inte äta förrän hon gått därifrån. Vi ville bara ta hem honom då han hade det allra snällaste ansiktet.

20170513_130358

Här får man köra försiktigt.

IMG_3126

Sen åkte vi förbi huset och där har det fortfarande inte hänt någonting.
Vidare till Klong Nin för lunch.
Åsa bad Lill-Åsa posera utanför restaurangen och hon ställer ju snällt upp.

IMG_20170513_134039_164

Det blev en varsin curry idag igen.

IMG_3127

Och på lördagar får man ju dricka öl till lunchen.

20170513_141948

På Klong Nin var vågorna inte lika höga så här var det faktiskt folk som badade.

20170513_142013

Det låter nu mer och mer troligt att Singapore-jobbet kommer att bli av. Det är dock fortfarande en miljon saker som ska falla på plats.
En sak som kan ställa till det är att Lill-Åsa kanske inte kan stå som medsökande på Åsas visum då vårt äktenskap kanske inte godkänns som äktenskap i Singapore. I så fall får Lill-Åsa åka in på turistvisum och efter 3 månader får hon gifta sig med en singaporian. Ha ha :)
Skämt åsido får hon i så fall stanna i tre månader och sen åka hem. Vilket visum vi ska ha efter Singapore får vi fundera lite på.

Just nu tittar vi på lägenheter i Singapore och jäklars så dyrt det är! Speciellt eftersom vi måste hyra möblerat för en kortare tid. Till och med dyrare än i Sydney. Tur att lönen är hög i Singapore…
Hyran för 30-40 kvadratmeter är 25.000 kronor i månaden. Helt vansinnigt. Dock måste man ju tänka på att i priset ingår veckostädning, pool, gym och en hel massa andra bra saker.
Vissa mäklare har till och med sagt till oss att vår budget på 25.000 kronor ligger för lågt och att de inte kan hitta något så billigt. Men vi har hittat några som än så länge är lediga under de fyra månader vi i så fall ska vara där.
Nu hoppas vi att de fortfarande är tillgängliga när alla papper är påskrivna…

Den här är nog vår favorit än så länge. En kvart med buss till där Åsa skulle jobba.

Något vi längtar efter skulle vara att ha vår egen tvättmaskin igen. Trodde aldrig att vi skulle sakna en så mycket.

Det skulle onekligen vara lite häftigt att bo i Singapore i några månader. Att byta lantliv mot en storstad. Byta 10.000 invånare mot 5.5 miljoner. Men nog kommer man sakna Lanta efter ett tag. Det är vi rätt säkra på. Och våra katter förstås. Just nu håller vi på att försöka organsiera en eventuell katt- och husvakt.

Ha en fortsatt trevlig helg!

6 kommentarer:

Anna sa...

Vad häftigt om allt föll på plats så ni kunde åka. Vi minns så väl att man just kontaktade en mäklare som skjutsade runt oss för att titta på lediga lägenheter i rätt prisklass. Vi hyrde ju också möblerat.

Nu håller vi tummarna för er


Pussar i kvadrat

Anna sa...

Ps fotot på Morris är ju to die for. Man flimmar ju av kärlek

Marie KJ sa...

Jo tack. Vi har ju varit där precis den här tiden. På mornarna var det tjockt lager med insekter i poolen. Huvva. Och en fladdermus i badrummet hade vi ju också :) Har dock klarat oss från orm. Peppar, peppar.

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen Åsa SOFIA. Hoppas att ni har det bra. Kram Birgitta

Anonym sa...

Jag hade fel där med ditt andranamn. Du heter ju Åsa Maria, säger Hans. Förlåt. Kram Birgitta

Mamma/sväris sa...

Nu är jag jättenyfiken på bilderna på boende i Singapore. Dom vill inte laddas upp Hmmm
Så synd att Veed Vew stängt. Det var min favorit och torget fick ju ett uppsving. Annars är det så många ställen som ni besöker som jag inte hört talas om.
Synd att jag jobbar annars hade jag kommit som ett skott och passar era kissar. Men det verkar ju fler tåg, så att säga
Kram till er båda