juli 23, 2016

Maverick till sjukhus

Veckan började för Åsas del med ett efterlängtat inköp av en ring hon sett som matchar ett par örhängen som hon redan har. Blingbling.

20160718_110734

På tisdag vaknade Åsa upp med en brakförkylning och bestämde sig för att stanna hemma från jobbet. När Lill-Åsa kom ner på nedervåningen såg hon små små pölar med kiss överallt. Vi hade dessutom tidigare noterat att Maverick slickade sig därbak mer än vanligt. Det såg ut som att han skulle till att kissa men det kom ingenting. Satt på lådan hur länge som helst utan resultat. Åsa ringde då veterinären som sa att han titta förbi klockan 20.00. Så länge ville vi inte vänta då han verkligen såg ut att lida och att vi hade googlat urinvägsinfektion på katter och förstått att det väldigt snabbt kan bli väldigt allvarligt. Åsa ringde därför till veterinären som ligger 200 meter hemifrån. Hon bad oss komma in redan en kvart senare.

Samtidigt gick brandlarmet på Lill-Åsas jobb. Drama drama.

IMG_0352

Åsa var så stressad över att lyckas få in vår rätt knubbiga kille i transportburen. Där har våra katter inte varit sen vi flyttade in i huset för 1.5 år sen. Hon var så stressad att hon lyckades få in honom i buren med handtaget på undersidan, alltså med den grå sidan upp.

Det blev till att bära Maverick utan handtag upp till veterinären. Vi fick komma in på en gång och efter att hon känt på hans urinblåsa sa hon att det här var akut och att hon ville söva ned honom på en gång för att kunna tömma blåsan. Hon sa också att han kommer att få stanna över natten för att kolla att han kan kissa själv innan han fick komma hem.

På darriga ben och storgråtande gick Åsa hem i ösregnet.
Utan Maverick.

IMG_20160720_110007

Morris verkade inte märka så mycket av allt drama med brorsan.

IMG_0353

Morgonen därpå ringde veterinären, Nicole och sa med stor glädje i rösten att Maverick hade kunnat kissa själv! Han skulle få komma hem inom en timme. Hon sa att han inte alls trivdes hos dem.

Han grät i buren på vägen hem och blev väldigt glad över att få komma hem och ut ur buren. Han sprang direkt upp till sin favoritplats under bäddsoffan i gästrummet och där låg han hela dagen och hela kvällen. Och slickade sig runt munnen som rädda katter gör.

received_10153978148413026

Åsa var hemma även onsdag och torsdag och piggade på sig. Morris var väldigt intresserad av att få dela lunchen med henne.

20160721_135824

Maverick har fått både antibiotika och ångestdämpande medicin. Det är rätt vanligt att rädda katter får kristaller som blockerar urinet. Det är också vanligt att rädda katter blir lite överviktiga då de inte springer runt så mycket. De springer mest och gömmer sig. Men Maverick är ju inte överviktig utan har bara tjock päls och kraftig benstomme ;)

Just nu är Maverick charmigt fläckig från där de rakade honom. Halsen, benet, magen och därbak.

Morris fräste åt honom när han kom hem då han nog luktade konsigt men det gick fort över och fräsandet övergick i slickande.

20160721_204158

Igår var Åsa tillbaka på jobbet. I köpcentret bredvid där hon jobbar ska Kikki K byta plats på sin butik. Gullig skylt!

20160722_122809

Normalt har vi ju alltid matlådor med oss till lunch men helt plötsligt tog de slut och vi fick båda köpa lunch igår. Åsa körde nudlar med kyckling och Lill-Åsa köpte en vietnamese roll på andra sidan Harbour Bridge.

20160722_125601

Ja fredagkväll innebär ju en sväng till Lårdan.

IMG_0357

Idag har vi riktigt vårväder, solsken, lite svalare temperatur och ganska blåsigt. En sån dag när katterna söker upp solen på baksidan. Till och med Maverick rullade runt och njöt. Något vi tolkade som ett friskhetstecken.

IMG_0380

Puss brorsan.

IMG_0363

Jaha, vad har hänt på Flodgränd sen sist då?
Thomas skickade tidigare i veckan de här tre bilderna.

image (1)

Vi är ju inga byggnadsingengörer och fram till igår trodde vi att vårt hus var det där lilla som börjar se ut som ett hus. Vi förstod att det skulle bli svårt att få plats med bord, stolar, sängar och soffa på de där kvadratmeterna… Men vi är ju positiva så det ska nog gå.

image (2)

Igår pratade Åsa med sin kollega Oscar som har ett förflutet i byggbranchen. Efter lite tittande sa han till slut att det där som ser ut som ett hus faktiskt är vår blivande pool. Vi är så glada att vi inte behöver tränga in alla våra möbler i poolen.

Huset kommer ju nå upp ända upp till grävskopan faktiskt.
Oscar sa också att sättet de bygger på ser bra ut och att de sen kommer fylla upp runt omkring poolen vilket gör huset säkrare för översvämningar och att det underlättar arbetet med rörmokeri och sånt.

image

Glada nyheter från Thomas var också att han i mailet skrev att han kan garantera att huset kommer att vara klart till jul!
Vi fortsätter smida våra planer.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Skruttgubben. Hoppas han blir gladare och minde skygg❤️ Fast människor går ofta lätt upp i vikt av många antidepressiva mediciner. Jag älskar att bada men skulle inte vilja på i en pool :)

Anonym sa...

VAD skönt ATT DET GiCk bRa MEd VETerinäRBEsöket. Det ÄR SVÅRT NÄR DE kärA huSDJUREN BlIR SJUKA. kul med nYA HUset.
MINDRE KUL MED MIN TANGEnt för stora bokstäver. det blir stORA Och Små litE BlANDAT. kram BirgItta

Mamma/sväris sa...

Det händer mycket på Sutherland street ser jag. Stackars, stackars Maverick. Men han blir väldigt ompysslad av både er och storebror förstår jag. Soldyrkarna kommer att älska Thailand precis som ni!
Så spännande med huset på Lanta. Det kommer säkert att bli jättefint!

Jag håller med dig Åsa, vilken fin ring!

Vi har nu bokat sista biljetten tillbaka till Sverige. Det blir inte så många dagar i Sydney denna gång.Två dagar innan vi hämtar våran camper och beger och ut på landet och fyra dagar efter vi kommer tillbaka. Om inte ni bor där då hoppas jag att vi får träffa Anna och Micke i alla fall.
Puss och kram från ett sommarvarmt Sverige

Anna sa...

Så skönt att Maverick är pigg igen. Vilken pärs.

Ringen var sååå snygg.

Angående Maverick så hälsa honom att mitt mantra är : strong is the new black så han väger bara mera pga hans muskler. Något annat är skitprat.

Så spännande med huset. Fortsätt att posta foton så vi får se. Snart är ni där själva och kan filma så vi får en känsla av hur det ser ut.

Ha dn fortsatt fin vecka

Puss