januari 03, 2016

Nästan som en matblogg




Måndag
Vi köpte för en tid sen ett erbjudande med lunch i Darling Harbour med en skaldjurstallrik samt varsin förrätt.
Förrätterna var goda men skaldjurstallriken var sådär. Alldeles för mycket friterat. Men Lill-Åsa är glad ändå som ni ser.



Sen strosade vi runt i Darling Harbour bland alla turister. Vi kommer nog vänta tills i vinter med att åka dit igen. Helt hysteriskt!



Tisdag

I tisdags hade vi besök av familjen Grönlund. Mats och hans två barn Leo och Alice.
En trevlig middag med intressanta samtalsämnen. Leo är så otroligt lik Pontus så att man kollar till en extra gång varje gång man tittar på honom.
Senast vi träffade dem var på Koh Lanta i oktober 2014.



Onsdag

Karin var ju för någon månad sen till Bundeena med Maria och Marie. Nu ville hon visa oss.
Vi tog tåget i drygt en timme till Cronulla och därifrån färjan över till Bundeena.



Efter ca 20 minuter steg vi i land och solade i ca en timme. Karin var i och badade några gånger.
Inte vi. Vi är rädda för hajar...



Vi gick sen en kort promenad till den lokala bowlingklubben för lite lunch och bärka.



En lokal sylta med underbar charm. Kändes verkligen som att vara på landet. Äkta.



Sen gick vi tillbaka mot färjan.



För vidare hemfärd mot Paddington.



På kvällen gick vi till The Light Brigade för lite middag. Vår teori är att kocken var sjuk för maten var riktigt dålig. Men ölen var god.

Torsdag och Nyårsafton

Naturligtvis måste man äta en trerätters på nyårsafton. Det var extra roligt att duka med det vi köpt för julklappspresentkortet från Karin och Kjell. 

Karin stod för förrätten och gjorde en underbar Toast Skagen.



Vi stod för huvudrätt och efterrätt.
Till huvudätt blev det grillad oxfile, sparris och tomater och till den en potatisgratäng.



Till efterrätt hade Lill-Åsa gjort en cheesecake med pepparkaksbotten och garnerad med färska hallon. Allt var verkligen skitgott om vi får säga det själva. Och det får vi ju.



Vi förgyllde kvällen med att titta på Grevinnan och Betjänten, Mr Bean, att skypa med Marie och gänget, prata med pappa Kjell på telefon och se både fyrverkeriet kl 21.00 och det vid midnatt.



Fredag och Nyårsdagen

Efter lite kattgos gick vi vår vanliga runda i parken. Det var betydligt mycket mindre folk än vanligt den morgonen.



Hela Sverige verkar ha sett Bron och älskar det. Nu är det vår tur. Vi har nu sett hela säsong 1 och det är väldigt bra! Imorgon kommer vi nog börja på säsong 2.



Det har inte blivit så mycket Viktväktarna den här julhelgen. Vi fick två stora chokladkakor av Marie när hon var här i november och vi har hittills haft världens bästa karaktär. Men hur kul är det med bra karaktär under julen? Vi ska ta nya tag när vardagen kör i gång igen.



Igår lördag hade vi lite ärenden att uträtta i Bondi Junction. På vägen dit provade vi ett nytt ställe som har grekiska inslag. Supergod lunch och lagom att dela på. Stället heter Phoenix och vi kommer absolut att återvända.



Idag som så många andra dagar under ledigheten blev det sushi till lunch. Det finns ett ställe i Edgecliff som är både billigt och sushi till bra kvalitet. Mums. Vi börjar bli lite smått beroende.



Vi sitter nu här på en söndag eftermiddag och känner oss lyxiga då vi inte ska börja jobba förrän på torsdag. Det firar vi med Lill-Åsas carbonara (inte enligt WW) och lite rödtjut. 

5 kommentarer:

Hans sa...

God fortsättning!

Anonym sa...

Ni verkar ha haft ett trevligt nyårsfirande, så kul. Åsa i sin svarta långa klänning var mycket elegant. Kramar till er alla från Birgitta

Marie KJ sa...

Sicka jäkla badkrukor!
Vi såg också bron på Netflix efter "alla andra" och älskade den!
I dokumentären om katter får man förklaringen varför era katter är så skygga. Som veterinären sa, träffar de inga människor när de är ungar så blir de skygga/rädda.
Gott nytt 2016!

anna sa...

Hej brudar och god fortsättning❤❤

Vilken matblogg. Alltid lika härligt med matbilder, semester är ju mat i stora fat tycker jag. Ännu bättre lm man slipper laga den.
Gosig bild på Morris och Åsa.

Bron är riktigt bra. Vi har nu bara 5 avsnitt kvar totalt. Känns otroligt sorgligt.

Vilket trist väder ni fick på de sista dagarna. Vi har börjat det nya året med att sortera och möblera om i alla skåp, ganska passande väder för det.

Stor puss och njut av de sista dagarna.

Anonym sa...

Ja han var verkligen lik Poppe :)
Säger som Marie, vilka badkrukor ni är. Fast hajar ser man om man håller sig nära stranden, skyll på maneter i stället. Dom är ju livsfarliga.
Ja vi har sett alla delar av Bron och älskar den.
Härlig utflykt ni haft med mamsen :)

Kraaaaam
Gun