januari 10, 2016

Husköp?


Måndag

Lill-Åsa har inte varit hos tandläkaren på över tre år. Pinsamt nästan.
På tre år får man ganska mycket tandsten så nu var det dags. 

Dörr i dörr ligger också vår optiker där vi båda hade bokat tid efter Lill-Åsas tandläkartid.
Vi har ju kommit till den här åldern då vi varken ser bra på långt eller nära håll.
Lösningen kanske därför kunde vara multifocal kontaktlinser.
Det visar sig funka alldeles utmärkt för Åsa! Bye bye läsglasögon.
För Lill-Åsa funkar det bra på långt håll men det är väldigt suddigt på nära håll. Hon ska dock prova att ha dem ett par dagar till innan hon ger upp.



Åsas fd arbetskamrater från Sverige kom till Australien för att hälsa på goda vänner som bor i Canberra.
De hade även möjligheten att titta över till oss för en middag. Mycket trevligt och vi alla glömde bort tiden och insåg plötsligt att klockan slagit midnatt.



Det kan även ha berott på att barnen satt nöjda framför Netflix för att slippa höra på allt vuxenkackel.



Tisdag

Vi började dagen med att röja undan julen. Vi hann också kolla på några avsnitt av Bron. Serien blir bara bättre och bättre. Vi tycker till och med att säsong 2 är bättre än den första. 
När vi mötte upp med Karin på Lårdan pratade vi flytande danska.



Onsdag och Karins födelsedag

Vi började hennes dag med engelsk frukost hemma hos oss. Regnet öste ned så vi valde att sitta inne och äta.



Vi tog sen en uber till Newtown i regnet. Tack och lov är det ju tak över större delen av trottoaren. I Newtown hann vi fönstershoppa en del medan vi väntade på att det var dags för Karins första födelsedagsupplevelse. Tarotkortsläsning av Sarah the psychic. 
2016 ser väldigt lovande ut för Karin kan vi meddela.

'

Newtown är klart charmigt med alla små butiker och sin lite bohemiska stil.



Lunch blev det på The Bank.



Vi beställde in en pizza som var fantastiskt god men väääldigt kryddstark. Vi satt med lite småpanik i blicken allihop men kunde ändå inte sluta äta.



Sen tog vi tåget in till stan och gick till Sydney Tower och åkte upp till Bar 360.
Där blev det cocktails.



Karin spanar in utsikten som ju tyvärr inte var helt hundra denna dag då regnet vräkte ned.



Men ganska dramatiskt var det ju.



Åsa och svärmor



Sen åkte vi hem och lagade födelsedagsmiddag till Karin och efter det fick hon njuta av lite födelsedagsgos med Morris. Maverick är inte ett dugg gosig på kvällarna nuförtiden.



Torsdag

Vi började jobba efter ledigheten och regnet öste ned för fjärde dagen i rad.

Fredag

Solen kom tillbaka!
Det firade vi med en AW i King Cross på taket på en pub.



Efter en öl gick vi sen ner på markplan och satte oss för att se lite folkliv. Det är en del knarkare och annat sorgligt folk i det området så vi blev lite illa berörda.



Vi tog därför tåget en station hem till trygga Edgecliff/Paddington. Det var skönt.
Varken glädjeflickor eller pundare.



Lördag

Igår glömde vi ta kort. Vi gick en promenad i parken med Karin och kollade sen klart på säsong 2 av Bron.
På kvällen var vi hembjudna till Karin på en mumsig middag. Efter det gick vi hem till oss och kollade på Fröken Frimans Krig 2. Väldigt bra.

Söndag

Idag bestämde vi oss för att gå till Double Bay. Där finns ju både en liten strand och affärer där man kan göra sin veckohandling. Dessutom ligger det bara 15 minuters promenadväg från oss.






Vi la oss en stund på stranden och lyssnade på vågorna som kluckade.



Sen blev vi lite hungriga och gick till puben för lite lunch och öl. Vi har inte börjat med viktväktarna riktigt än efter juluppehållet...



Idag har vi bytt ut vimplarna på vår balkong. De gamla hade blivit lite solblekta.



Katterna trivs där våra soptunnor står. Lite skuggigt och svalt på klinkers. Och så får de ju en stund för sig själva också. Brorsorna.



Vi älskar att planera och organisera. Vårt liv börjar lugna ner sig nu efter allt som varit och framtidsplaner måste man ju ha. Planera för framtiden är bland det roligaste som finns. Ibland blir vi lite spontanta. Kanske vi ska köpa ett till hus på Koh Lanta? 

Vår grova plan är så här. Vi har ingen lust att vänta tills vi är 65 år med att gå i pension. 45 år med att springa i ekorrhjulet känns lite för lång tid. Speciellt när man inte ens har en garanti på att man får leva tills man är 65 år. Därför tänker vi att 55 år vore en bättre ålder för oss att varva ner. Kanske fortfarande jobba litegrann men då på distans. Att bo på Koh Lanta och dryga ut pensionen med intäkterna från huset vi redan har på Koh Lanta. Men om vi ska få in hyresintäkter för det huset måste vi ju bo någon annanstans...
Nu har vi sett att Thomas (som byggde Secret Garden och Lanta Loft) har ett nytt projekt på Klong Nin. Huset ligger lite avsides och är inte så stort men det skulle bli perfekt för oss. Två sovrum och två badrum och en egen liten pool. Priset för detta lilla hus är väldigt sympatiskt.
Vi skulle dock behöva slå till ganska snart. Men det blir nog bra.

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det nya smala livet man lovade sig vid nyår börjar i morgon, Baske mig. Jag har börjat med motionen 1/1. Lediga dagar går jag en mil, jobbdagar 5 km (går ju en hel del på mitt jobb) Slanka linjenmaten börjar som sagt i morgon.
Även vi har städat undan julen trots att det inte skall göras förens på onsdag (tjugondaknut) Men vi ska ju flytta och vi ska i dag börja packa våra första kartonger. 30 januari går stora flyttlasset. Vi ska på VIP visning i morgon och den 25/1 får vi tillträde (men då det är en måndag har vi svårt att få flytthjälp förens på lördagen) Vi kommer ju kunna köra lite blomkrukor, kläder och annat på kvällarna den veckan.

Vad modiga ni är med att köpa hus!

Vi älskar också bron ❤️

Anonym sa...

Ja mitt nya liv började 1/1, bort med socker och mjöl. Igen. Har lovat mig själv att yoga varje dag, om det så bara bli 2 minuter. So far so good :) Efter Thailand ska jag lägga till 12000 steg/dag. Har ju 15 tröste kilon jag vill bli av med. Så mer Gun fokus 2016
NI GÖR HELT RÄTT i att gå i pension vid 55, och så häftigt att göra det i Thailand. Ska kolla upp vart det ligger. Stort plus med egen pool. Jag vill så småning om köpa ett liten hus, ca 100kvm. Helst på Gotland. Har pratat om det länge men det är så dyrt att ha 4 ungdomar (läs:igentligen vuxna), men har en plan för det med. Dom får till augusti sen så......
Kram kram
Gun