januari 17, 2016

Att köpa eller inte köpa - 2016

Det har varit en omtumlande och spännande vecka med många turer fram och tillbaka. Killarna verkar dock helt omedvetna om all detta. Deras största intresse just nu är den nyinflyttade grannens två katter.



Vi kunde inte släppa tanken på det här huset som vi bloggade om förra veckan. Vi får se om det blir husköp eller ej. Vi är inte säkra på om vi vill leva fattiga som kyrkråttor under typ 3 år. Vi har dock bokat en resa dit nu till helgen som kommer lite så där wild and crazy för att titta på tomten.

Som sagt, vi får se hur vi gör. Vi har enorma Koh Lanta-absitenser nu när vi inte har varit där på 1.5 år.



Då vårt hus är uthyrt kan vi naturligtvis inte bo där, I och för sig är våra nuvarande gäster en fd arbetskamrat till Lill-Åsa men vi tror ändå att de skulle väldigt förvånade om vi knackade på dörren med våra väskor.

Vi ska därför bo på det här hotellet på Long Beach. Det ligger inte långt ifrån Lanta Loft där vi ju bodde i tre månader under 2010. Våra hjärtan klappar ju lite extra för Long Beach och därför ska det blir lite extra roligt att bo just där.



Vi åker på fredag kväll efter jobbet och kommer hem mitt på dagen på tisdagen.

Det är mycket att planera nu och då måste man ju självklart ha en kalender med klistermärken i.



I veckan fick Åsa post från sin guddotter, Josephine. Ni andra får ursäkta men det här var nog årets charmigaste julkort. Kolla vad fina vi är! Lill-Åsa i fina blå shorts och Tok-Åsa i en fin blommig klänning. Hon känner oss! Våra fina katter fick också vara med naturligtvis.

Tusen tack Josephine för ditt superfina kort!!!



I onsdags var Lill-Åsa tvungen att fånga detta ögonblick på kort. Åsa står vid spisen!

Åsa lagade i stort sett all mat när vi bodde i Sverige men sen vi flyttade har Lill-Åsa kommit hem först från jobbet och då blir det ju naturligt att hon lagar mat. Bonusen för Åsa är dock att Lill-Åsa lagar den mesta maten även på helgerna. BBQ är dock Åsas område. Det är alltså Åsa som är mannen i förhållandet. Närå.



Vädret i veckan har varit väldigt skiftande. Allt från 14 grader en morgon till 38 grader som varmast.

Vi går förbi denna park med en dricksfontän på väg till jobbet. Härligt när det är varmt och svettigt.



I tisdags var vi på bio med Anna och Tilda och såg Sisters. Först blev det middag i food courten med den bästa utsikten i världen. Vi mumsade på dumplings.

Det var väldigt längesen vi skrattade så mycket till en film. Tårarna sprutade och vi fick knappt luft.
Mycket rolig film. Inte mycket djup men vi ger den ÅÅÅÅ.



Vi har också bestämt oss för att kolla på alla filmer som har blivit Oscarsnominerade. Eller kanske inte alla då en del verkligen är totala killfilmer. Vi kommer till exempel inte se The Revenant med Leonardo Dicaprio. Känns inte riktigt som en feel good chick flick...

I helgen har vi kollat på The Martian. Väldigt underhållande och rolig men vi förstår inte riktigt Oscarsnomineringen. Känns bara som en actionkomedi.



I helgen slappade vi och på kvällen var vi bjudna på mumsig kycklinggryta hemma hos Karin. Efter det gick vi hem till oss och kollade på Renees Brygga. Himla mysigt program. Vi kollade också på Vänligen Lars Lerin. Vi tyckte nog bättre om Renee.

I dag, söndag har vi gått en promenad till Double Bay med Karin. Lite slappande på stranden och Karin var ju naturligtvis i vattnet också. Nästa helg ska vi nog också bada...
Därefter blev det en publunch,

Nästa blogg kommer nog upp nästa tisdag när vi kommer hem från Koh Lanta men innan dess har ni säkert sett foton på Facebook och Instagram.

5 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Jag har inget minne av att ha sett huset som ni ska bo i. Det syns nog inte från vägen tror jag. Fina är dom i alla fall!

Anonym sa...

jag önskar er en trevlig resa. Kram Birgitta

Marie KJ sa...

Finaste julkortet! Jag tror ni ser mer Svensk TV än vi. Har inte sett något av programmen ni nämner. Vi ser mest på Netflix, eller C-more (och massa hockey såklart) Lucke gjorde mål i förra matchen och blev intervjuad :)

Lycka till med hustittandet!

anna sa...

Så spännande med huset. Känns som det är jag som ska ut och resa, har liksom resfeber åt er.

Gullebrabbarna. Så fina så❤❤

Måste kolla in Renee's brygga också. Vi har sett hela Parneviks serie, den är så varm och rolig.

Vi väntar ett fullt flöde på IG och Fb
Ha en fin vecka
Puss

mammaxtre sa...

Vilket fint julkort!

Om ni lever lite mer sparsamt under en period om tre år så ger det er förmodligen tusenfalt. En investering för framtiden.

Härligt att ha en resa att se fram emot. Njut!

Kram på er!