november 19, 2014

November– Den vackrast månaden. I Sydney.

Nu blommar det verkligen överallt. Man blir helt överväldigad av alla färger. Tänk så precis tvärtom allt är på andra sidan jorden. Däremot är ju inte maj månad den mest spännande månaden här nere.

3940

31

I söndags tog vi tåget till Central och gick mot China Town för att för första gången prova på dumplings. Här sitter Åsa förväntansfull och väntar.

34

Vi beställde in två stycken halvportioner för vi visste ju inte om vi skulle tycka om det. Det var mycket gott och det kommer vi prova snart igen. Man doppade dem i vinäger, soja och chili. Mums. De ångkokta dumplingarna var dock väldigt hala och flög liksom över hela bordet innan man lyckades få in den i munnen. De stekta var lite lättare att äta och dessutom godare. Bilden kanske inte ser så fin ut, men så blir det när man får jaga de hala små jävlarna runt bordet…

33

Det finns en liten lucka i China Town som säljer Cream Puffs (en typ av pannkaksboll med varm vaniljkräm i. Det har alltid varit så lång kö dit så vi har inte orkat. Men i söndags trotsade Åsa kön. Det var det värt. Så väldigt goda var de, även om jag brände mig på den varma vaniljkrämen fortsatte jag tills jag brände mig igen. Det gick liksom inte att vänta på att den skulle svalna.

32

Efter en massa shopping på Paddy's Market tyckte vi vi var värda en kall dryck i den varma solen.

35

Nu ligger Morris alltid hos mig på kvällarna. Morris ligger gärna hos Åsa, men då får hon först gå och hämta honom i köket.

37

38

Nu är det bara 28 dagar kvar till Sverige. Snälla vädergudarna, ge oss 6 minus grader och en massa snö. Hur coolt skulle inte det vara…

Idag fyller Axel 20 år. Hipp Hipp Hurra! Det bästa med att ha en blogg är att man kan gå tillbaka och se vad man gjorde förr i tiden. För 5 år sedan var vi Södertälje och firade Axels 15-årsdag.

bild11

Och för 6 år sedan var vi också i Södertälje och firade Axel. Då på hans 14-årsdag.

IMG_2431

För 7 år sedan. Axel fyllde 13 år. Jäklars så länge vi har bloggat nu…

6 kommentarer:

anna sa...

Det är verkligen den vackraste tiden på året. Utan tvekan.

Ja tänk om ni fick snö... någon på FB skrev att Stockholm endast haft två timmar med sol hittills i november. Klart att december kommer bli solig.

Ni har ätit stekta dumpling hos oss tror jag. Godaste som finns!

Puss och syns på söndag.

Mamma/sväris sa...

Jag har beställt snö och mellan 5 och 10 grader kallt. Jag ber till han där uppe, så nu får vi se♥ Jag älskar era jakarandaträd. Och hoppas få se dom i verkligheten nästa år. Men först, tänk snart är ni här. Underbart
Kram

mammaxtre sa...

Njut av er väderlek. November här hemma är alltför trist. Mörkt så mörkt hela tiden:-( Dumplings är så himla gott! Hoppas att vi hinner ses i jul.

Kram

Marie KJ sa...

Jag har aldrig ätit dumplings. Vi skulle i Chibatown i NY men det hanns inte med. Låter inte så gott men nu förstår jag att jag måste prova!
Juni som har så lite hår älskar all värme hon kan tanka, mänsklig mest ❤️ #jobbarpåattövertalamangevarjedag

Marie KJ sa...

Bjuder på stavfelen och skyller på jetlag :)

Anonym sa...

Ja ni har verkligen vackert i november. Stockholm har hitintills haft 2(!) sol timmat i november. Inte så kul.
Jag har lagt in en beställning på -6,snö och sol, det blir väl bra?!
Kan tänka mig att dumplingsen for omkring :)
kram från Gun