september 14, 2014

Cronulla och öroninflammation

Torsdag

Nu börjar det likna vår. Aningen senare än förra året.

20

Anna tipsade oss nyss om appen Timehop. En liten rolig app som man går in på varje dag och kollar vad man lagt upp på Facebook  och Instagram varje år just den här dagen. Där kan vi se att våren hade kommit mycket längre så här års förra året.

download

För ett år sen idag var vi på Bondi Beach och för två år sen var vi tydligen på IKEA och köpte ljus och räkor. Se där.

unnamed

Vi träffades upp efter jobbet och gick för skoj skull på några husvisningar. Husen var ganska billiga och läget var perfekt. Men hua. Första husets badrum var nog i bästa fall renoverat någon gång i början på sextiotalet. I bästa fall. Det fanns inget handfat utan bara en ho.

1

När vi kom till andra huset hade vi en stund över så vi satte oss på en pub mittemot ingången till huset.
När ölen nästan var urdrucken kom mäklaren och låste upp dörren.
Det här huset var i bättre skick men vi inser att vi nog måste gå upp lite mer i pris för att få ett hus som vi kommer trivas i.

2

I fredags hittade Lill-Åsa ett hus som vi skulle ha kunnat flytta in i bums. Nyrenoverat och modernt. Dock bara ett sovrum men även ett kontor som kunde inretts till ett litet gästrum samt ett nyrenoverat badrum på övervåningen och en toalett på nedervåningen.
Åsa slängde sig på telefonen till mäklaren men tyvärr hade de redan fått in en ansökan. Men vi ska ju inte flytta än så det kanske var meningen…

92410641pifs26141005

Fredag

Vi träffades upp efter jobbet för en AW i Darlinghurst. Det är ju liksom på vägen hem och vi är nästan lite förälskade i Darlinghurst och Paddington för tillfället och drömmer och planerar kring vår kommande flytt.

Vi hade dock en liten miss i kommunikationen angående val av bar så Lill-Åsa fick sig en timmes promenad. Men vad gör det i sånt här väder. Hon går ju inte heller på yoga så hon kan ju behöva röra på fläsket.

6

Lördag

Det regnade på morgonen och Åsa yogade medan Lill-Åsa handlade mat.

Sen kom solen och vi drog in till, japp, Darlinghurst. Vi börjar nästan bli lite tjatiga.
En kall öl på en uteservering. Finns det något bättre?

17

Ja ni kanske förstår varför vi tycker så mycket om området.
Passar alldeles utmärkt för två lesbiska damer med utflyttad son och två gudomliga katter.

18

Vi traskade vidare och njöt varenda minut. Efter ett tag var det dags för vätskepaus igen. Denna gång på Darlo Bar. All musik som spelades var från 80 och 90-talet och inredningen var nog köpt på second hand. Väldigt charmigt! En annan smart idé var att de inte hade något eget kök men en meny som visade mat från andra restauranger så när man beställde mat så kom pizzabudet springande med pizzan in på stället. Likaså hamburgare och thaimat med samma koncept.
De serverade sen maten snyggt och prydligt och bar ut den till gästerna. Det var inte dyrt heller.

3

Ölen var god här också.

8

På kvällen mystes det som vanligt i TV-soffan.

4

57

Söndag

Vilken underbar söndag vi vaknade upp till! Sol och varmt.
Det blev frukost med finkaffe i trädgården.
Vi klippte gräset och tvättade några maskiner innan vi sen skulle bege oss mot tåget och Cronulla. Det visade sig att vi inte hann med det tåget vi hade planerat att ta.
Killarna ville nämligen inte alls gå in. De jagade ödlor och låg och ålade sig i solen. Inte ens löfte om rökt skinka verkade ha någon större effekt.
Efter en kvarts hårt arbete fick vi äntligen in dem båda.

13

Lill-Åsa har sen i fredags hört väldigt dåligt. Sämre än vanligt.
Hon trodde att det var en vaxpropp och har kört motsvarande Revaxör utan framgång.
I morse gjorde det riktigt ont i högerörat så vi bestämde oss för att springa förbi hos läkaren i Bondi Junction innan vi åkte mot Cronulla. Halleluja vilket ställe! Väntetiden var ca 1 minut och läkarbesöket tog 2 minuter och det är helt gratis. Helt fantastiskt.

Det visade sig att hon hade en öroninflammation vilket hon typ inte har haft sen skolåldern. På den tiden hade hon det dock desto oftare.
Antibiotika och droppar i örat och det känns nu redan bättre.

14

Vi gick sen mot tåget och stannade upp med ett ryck när vi tittade ner över bussterminalen. Kolla in alla galningar som ska ta bussen till Bondi Beach på höger sida och Coogee Beach på vänster sida.
Så blir det kanske den första riktiga vårdagen när vi haft så mycket regn så länge.

10

Vi tog istället tåget en timme söderut till Cronulla. En mysig tågresa som dessutom är helt gratis med vårt nya buss-tåg-och-färje-kort. Man betalar aldrig för mer än 8 resor på vecka och vi tjänar massor på detta. Heja Opal!

15

Vi vet inte om Anna och Micke har tagit oss till Cronulla på semester tidigare men vi kände inte igen oss.
Otroligt mysigt ställe som var större än vi trott.

19

Det ligger precis vid havet så det var mycket folk här också. Dock inte som i kan föreställa oss att det var i Bondi Beach.

12

16

Det fick bli lite lunch i solen. Vi fick det perfekt bordet på The Hog’s Breath.

11

Mätta och belåtna tog vi sen tåget norrut igen. Det är så skönt att åka från slutstation till slutstation. Man behöver ju inte vara rädd att missa sin station och snacka om att totalt utnyttja att åka gratis.

En fantastisk helg börjar lida mot sitt slut. Inte för att vardagen är så pjåkig heller men helgerna är ju något extra. Dessutom är det nu bara 31 dagar kvar tills vi drar till Koh Lanta.

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag har haft öroninflammation en enda gång som vuxen och fifan vad ont det gjorde.
Det ser verkligen urgulligt ut i det där området och vilken smart lösning för en bar utan kök! Man måste ju bli poppis kring närliggande mathak då man ju ökar deras försäljning!

Skönt för er (och Oskar) att vädret vänt.

Kram Kram

Anna sa...

ja den där appen är kul! Jag blir lika glad varje morgon jag öppnar och läser vad vi gjorde för ett år sen. Får mig att vilja hitta på ännu mera saker.Kul också då det blir som en väderdagbok då man ser temperaturen på varje bild.

Spännande med husvisningar och betydligt mindre ångestframkallande då det inte är kris! Härligt sätt att upptäcka nya stadsdelar.

Vi har nog varit på varenda stor och liten strand i Cronulla, dessutom hade jag en kompis som bodde där ett par år så jag åkte dit en del men är inte så säker på om vi släpat er dit. Cronulla är otroligt vackert, dock känt för raskravallerna om ni minns.

Bondi var så packat igår pga the kite festival. Det var köer förbi oss hela eftermiddagen. Trafiken stod nästan stilla.

Ha en fin vecka och var rädd om örat.

Kram

Mamma/sväris sa...

Lite grann som här när när det blir vår och sommar. Då tittar alla ut och njuter av solen. Även om ni inte har någon "riktig" vinter.
Hoppas att örat är bättre. Väldigt snabb och billig hjälp. Skönt.
Nu börjar ni få rutin på att flytta. Jag tycker ni ser ut att bo jättemysigt nu. Men Darlinghurst ser jättetrevligt ut. Huvudsaken är väl att ni har en liten gräsplätt att sätta fötterna i. Och att killarna får fortsätta vara ute. Ha det gott. Ka ni skypa någon dag?
Kramar