december 05, 2013

Sociala middagar

Måndag till torsdag förra veckan

Lill-Åsa hade utvecklingssamtal på jobbet som gick väldigt bra. Lill-Åsa framförde dock lite kritik mot den tjej som har den seniora motsvarande rollen som Lill-Åsa har. Senior blaha blaha. Hon är snäll men hon kan fan ingenting och vågar inte ens svara i telefonen när det ringer. Lill-Åsas chef berättade då att den seniora nog inte blir kvar så länge då hon till och med förfalskat mail och blir nog troligtvis polisanmäld. Spännande saker.

Tisdag

För en tid sen köpte vi en deal på tapas på en restaurang här i Randwick. I tisdags kände det som den perfekta dagen att utnyttja det. Vi åt nio tapas och drack vin och services var fenomenal.

unnamed (8)

Fredag

Dags för Åsas julfest med jobbet! Vi började med julklappsbyte enligt white elephant-principen. Vi har skrivit om det förut här på bloggen och det handlar om att köpa en present för en bestämd summa pengar och sen dra en ur högen. Man får även byta med någon om man är sugen på vad den fick.
Vi gick sen till ett lite fancy ställe i närheten av jobbet som heter The Treehouse där det åts och dracks i 5 timmar.

unnamed 11

Vi har också en tradition där man går runt bordet och alla får berätta om sina höjdpunkter under året. När man har berättat klart fyller cheferna på med beröm. En boost för självförtroendet för alla närvarande.

På hemmafronten förbereddes det för fullt för BBQ medan Åsa var borta och förlustade sig.

När Lill-Åsa kom hem från jobbet var Johan, Oskar, Axel och Rasmus där. Tänk vad världen är liten eller också är det Nykvarn som är stort. Alla fyra killar kommer nämligen därifrån.

unnamed (3)

När Åsa kom hem vid 7.30 var huset fullt med trevliga svenska ungdomar.
Det var knytis och alla hade bidragit med någonting även om nog Oskar var den som tog mest ansvar. Han är en riktig projektledare!

Vi stod sen på altanen medan Oskar grillade all mat. Under tiden hade vi även lottning inför secret santa på julafton så nu vet alla vem de ska köpa julklapp till. Vi blir 10 stycken på julafton. Himla skoj!

unnamed (5)

Vi blev 10 stycken runt bordet även denna kväll. Kvällen var jätterolig och fortsatte långt in på småtimmarna för de som orkade.

unnamed (6)unnamed (7)unnamed (9)

Lördag

Åsa hade lovat att följa med frun till IKEA. Något som hon kanske ångrade en aning när hon vaknade upp…
Men det var bara att bita ihop. Vi märkte nämligen att vi hade för lite vinglas och bestick inför jul. Kaviarförrådet behövde också påfyllning.

unnamed13

Sen kröp vi faktiskt ner i sängen och kollade på Red 2. Eller Åsa kollade faktiskt högst i 10 minuter innan hon somnade. Det tar på krafterna att åka till IKEA :)

red-21

Kvällen blev lugn med hemkörd pizza från Sven’s och På spåret.

Söndag

Vi började morgonen med att titta på Eric på TV. Familjen Holmström sprang Xmas Fun Run tävlingen. Eric kom in på sjätte plats i hela tävlingen och som första barn. Han fick därför vara med på Channel Nines (en utav de största TV-kanalerna här) och stå tillsammans med de andra vinnarna som alla var vuxna. Såååååå cooooooolt!
Stort grattis till Eric.

Sen kliade det i fingrarna på oss att få börja juldekorera lägenheten. Julmusiken sattes på och sen körde vi för fullt tills allt var uppe.

unnamed (15unnamed 16

Vi gick sen till Coogee för att blogga på puben. Dock hade vi inget wifi så vi fick aldrig upp den och sen glömdes det bort. Det är den bloggen plus lite tillägg som ni läser nu.

Lill-Åsa lekte med tanken att Åsa skulle bära med sig de här krukorna hem till våra altaner.

unnamed (14

Oskar och Axel tillbringade hela helgen på Stereosonic som är en festival med sjukt mycket människor. De tycker att det var jättekul och vi var så glada att vi slapp :)

Pontus tillbringade söndagen i The Rocks för att hoppas få en skymt av ett par vloggare (vlogg är alltså en blogg fast i videoformat). Han har följt detta amerikanska unga par under en väldigt lång tid på Youtube och de är nu i Sydney för att möta sina fans.

Måndag till torsdag

Butiken som Pontus jobbar i har länge gått dåligt och igår var det så dags att stänga igen för gott. Lite blandade känslor för Pontus då han har trivts bra där men många gånger varit frustrerad över att de inte betalat ut lönen i tid.
Han letar nu jobb för fullt och har idag varit och lämnat in sin CV på ställen nere i Bondi Beach.

Det här är sista veckan vi är fem i familjen. Nästa vecka flyttar Kilströmskillarna ut och det kommer att bli väldigt tomt men samtidigt lite skönt att återgå till det normala.

Oskar, Axel och Pontus drog just in till stan för att träffa Hunter Valley-gänget i China Town. Vi ska nöja oss med korv stroganoff framför en ny serie vi ska börja titta på, The Blacklist.
Den ska tydligen vara jättebra.

35048

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att få läsa om hur ni har det. Har saknat det. Ni har redan julpyntat er lägenhet. Då får ni fira jul i flera veckor.
Här väntar vi på det stora ovädret som SMHI har varnat för i två dagar, men ännu endast lite regn och blåst.
Ha det så bra allesammans. Kram Birgitta

Marie KJ sa...

Oskar projektledare, undrar vem han har ärvt det av ;)

Mamma/sväris sa...

Ser jätemysigt ut. Hälsa alla.
Kramar

Anna Holmström sa...

Vad charmig Gunilla är!
Härlig och social vecka!
Det kommer nog bli lite tomt och annorlunda när pojkarna flyttat ut.
Håller alla tummar och tår för Pontus!

Syns snart Åsa.
Puss