november 03, 2013

Vi är inte 22 längre

Då var vi tillbaka till vardagen igen och har nu hunnit jobba en vecka sen semestern.

photo (6)

På en utav Lill-Åsas lunchpromenader konstaterade hon att de snart är klara med ombyggnaden runt Operahuset. Känns som att de har hållit på och bökat där sen vi flyttade hit.

photo (5)

Inga speciellt har väl hänt i veckan. Vi har dock färgat håret båda två. Samma färg faktiskt men resultatet blev lite olika men vi är blonda båda två.
I onsdags var vi fem runt bordet och hade en mysig lill-lördag.

20131030_194016

Vi har haft konstiga sömnproblem sen vi kom hem och har haft svårt att somna på kvällarna fast vi varit så trötta att ögonen gått i kors. Det är nog faktiskt jetlag i kombination med att vi vände lite på dygnet när vi hade semester.

Lördag

Äntligen fick vi sova ut!
Vädret var fint så det blev en frukost på balkongen. Röken låg tät över staden och brandröken stack i näsan. Vinden låg inte till vår fördel och när de mäter gifter i luften ska värdet ligga under 100. Igår låg det på 227 i Randwick.

photo (3)

På tisdag är det Melbourne Cup Day och Åsa behövde en ny klänning och en sån där sak att ha i håret så det fick bli en shoppingtur i Bondi Junction. Hon hittade en klänning ganska snabbt och då belönade vi oss med en drink på Tea Gardens balkong, Balcone@TheJunction.

photo (4)

Vi hörde vad grabbarna hade för planer för kvällen och när de inte hade något speciellt planerat bestämde vi oss för att ha BBQ och även bjuda in några av Oskars svenska vänner.

Först var vi bara fyra.

photo (2)

Sen blev vi några fler.
En rolig kväll som slutade med att Åsa, i morse när hon mumsade Panadol som smågodis, insåg att hon kanske ska sluta inbilla sig att hon är i 20-årsåldern. Det är svårt att hålla samma tempo. Faktiskt nästan helt omöjligt.
Lill-Åsa förstod sina begränsningar redan tidigt under kvällen och raglade i säng vid 22-tiden.
Ibland slår det oss att vi inte är så unga längre men det känns ju som att vi var 22 (ungefärliga snittåldern på ungdomarna igår kväll) år i förrgår. När blev vi 40+?

20131102_191830

Söndag

Nu mår vi bra igen!

Efter lite datorpyssel, handling, tvättning och städning efter gårdagskvällen, sitter vi nu på Royal Hotel som vi ju utsett till vår bloggpub. Perfekt internet och jätteskön AC idag när det är 35 grader ute. Vi har haft varmt hela helgen Eller om det nu är skogsbränderna som gjorde det mulet.

photo (1)

Så här ser det ut där vi sitter och bloggar.

photo

Senare i eftermiddag blir det hämtpizza och den här filmen. Vi älskade den första filmen.

Det blir i alla fall vi två som kollar men vi kanske även får sällskap av grabbarna grus. Vi får se vad som lockar mest, en BBQ med polare eller kolla film med tanterna.

despicable-me-2

4 kommentarer:

Anna sa...

Klart ni är 22. Vi skyller på att ni inte ätit ordentligt innan. Låter som ni haft en kanonkväll!

Här blir det också lugnt ikväll. Solsidan, lite rester från helgens middagar och tidig kväll. Jag somnade sent och vaknade tidigt och stressat hela dagen.

Ha en skön avslutning på helgen.
Puss

Anonym sa...

Lika intressant som vanligt att läsa er blogg. Här hos oss är det tjock dimma och +5. Lite skillnad. Jag har sovit 12 timmar i natt. En effekt av att ha varit barnvakt till Linnea. Underbart ljuvligt. Jag älskar det, men jag blir väldigt trött.
Njut av det sista av helgen.
Kram Birgitta

mammaxtre sa...

Vilken tur tänker jag, att jag inte är 22 :-)

Er terrass, den går inte av för hackor. Där skulle jag trivas mycket bra.

Kramkram

Anonym sa...

Tack å lov är jag inte 22 längre :)
Men vad läskigt med alla bränder och dålig luft :( Det är ju bara början på er sommar nu. I Perth hade de 43 grader vid 17 er tid, söndag. Då hade vi dimmigt och 4 grader...
I morgon ska jag till naprapaten med min skit axel, blir kanske en nål eller två också.
Såg nog bara Ekens nya hårfärg på bild, snyggt :)
Ha en fin vecka i ert liv och kollektiv :)
Puss å kram till er alla
Gun