november 10, 2013

Lägenhetsvisning och lera i poolen

Tisdag och Melbourne Cup Day

Lill-Åsas jobb är ju lite restriktiva när det gäller alkohol då det är en statlig verksamhet och dessutom är det ju en läkarhögskola och alkohol anses ju farligt för hälsan. Trots det är Melbourne Cup Day en så stor händelse så klockan 14.50 var det bara tvunget att gå till puben och kolla på hästloppet. Lill-Åsa satsade också 2 dollar. På fel häst.
Åsas jobb har en tradition att gå till The Oaks Hotel där vi hyr ett privat rum med mat och dryck. Vi spelar biljard med varierande framgång och har allmänt trevligt.
Åsa satsade 14 dollar och vann 14.40. Inte illa, eller hur?

20131105_135652

Helen, Darren och Alex.

20131105_153346

Lördag

Pontus arbetsgivare kämpar med ekonomin och är väldigt osäkra på hur länge de kommer gå runt. De har svårt att betala både hyran och löner. Pontus letar därför nytt jobb nu. Han vill dessutom flytta hemifrån så det händer mycket i hans liv just nu.

För att veta hur en lägenhetsvisning går till följde hans ömma moder med honom på två stycken igår. En i Coogee där lägenheten var helt ok men själva huset kändes som ett partyhus av tveksam karaktär. Ett hus där man får en känsla av att glädjeflickor med sitt klientel håller till.

Sen åkte vi till Paddington som är ett område som är så galet mysigt. Nära stan men lugnt, lummigt och mysigt.

20131109_111646

Lägenheten var liten men hemtrevlig. Sen det här fotot togs har de målat väggarna vita.
Idag ska en ansökan fyllas i så om ni har en tumme över får ni gärna hålla den.

image2

När Pontus får en lägenhet får han ta med sig vår kyl/frys. Vi ser väldigt mycket fram emot en ny kyl och frys av bättre kvalitet och utan bucklor.

photo (8)

Vi Åsor tog en stilla promenad mot uteserveringen på Royal Randwick. Det var varmt och kvavt så det blev dryck i skuggan.

photo (10)

photo (11)

Igår blev det ett glas vin innan middagen. Axel åkte till Bondi Beach på BBQ och Oskar är bortrest över helgen till Harrington med kompisar. En resa fem timmar norrut där de campat och lyssnat på en spelning med kompisens systers pojkvän.
Pontus stannade hemma och åt hemmagjord pizza med oss.

photo (9)

Igår kväll tittade vi på en massa underhållning. Vi började med ett avsnitt vi missat av The Living Room, fortsatte med Solsidan och avrundade med Bergs Bärbara Talkshow.

Lill-Åsa klagade lite på att hennes fötter var överhettade. En balja med kallt vatten lindrade för stunden.

photo (7)

Söndag

I lördags hade vi runt 30 grader men när vi vaknade imorse var det svalt och skönt och bara 15 grader. Skönt som omväxling.

Vi håller som bäst på att snickra ihop vår ansökan om permanent uppehållstillstånd. Vi började redan i augusti och priset var då ca 3600 dollar. När vi tittade för en månad sen hade det chockhöjts till 6200 dollar. När vi kollade igår fick vi upp ett nytt pris på 7040 dollar!!?? Imorgon ska Åsa ringa dem och fråga vad de håller på med. Vill de inte ha oss ansvarsfulla och charmiga människor i det här landet, eller?

Igår fick ett lite tråkigt mail från vår agent Bambie på Koh Lanta. Det har tydligen läckt lera ut i poolen.

SAM_1061

Nu är poolen och duschen i rummet med enkelsängarna fixad så nu funkar den så bra som den aldrig har gjort. Ni som bott i huset vet att det varit lite svårt att få bra temperatur på vattnet. Det har antingen varit varmt eller kallt men nu är temperaturen perfekt.

Japp så var vi 40.000 THB fattigare. Trist men nödvändigt.

SAM_1056

De två yngsta pojkarna tycker om sovmorgon så när vi hade handlat, städat lite och fixat en hel del på datorn, var det väldigt tyst från deras sovrum så vi gick ner på puben och käkade lunch.
Vi hade hoppats på en dag med riktigt busväder. Det började bra med ösregn på förmiddagen men nu har det ballat ur och nu är det blå fläckar på himlen.

photo (15)

Nu ska vi gå hem och hjälpa Axel med sin CV och Pontus med lägenhetsansökan. Sen ska vi titta på We’re the Millers.

download

6 kommentarer:

Anna sa...

Så trevligt att läsa om veckan! Här vanns det också på Melbourne cup. Eric satsade på rätt pålle och vann chokladpengar i skolan:)
Micke vann inget och jag satt fast i trafiken.

Vad spännande med Poppe!! Galet spännande till och med. Vilket stort steg! Vi håller självklart allt som går att hållas.

Jag är sjukt besviken på vädret. Jag hade sett fram emot ishavsvindar och drivis. Nu är det ju 20 grader och solglimtar. Vår AC har gett upp och jag vill att det ska vara kallt inatt.

Vi har sett the Millers på bio. Helt ok!

Ha en mysig söndagskväll.
Puss

Anonym sa...

Glömde ju kommentera om poolen. Usch så trist men så skönt att ni får bilder på vad som händer. Vilken skillnad mot förut.

Puss igen
Anna

Hans sa...

Håller tummarna såklart.
Är det blött och svalt väder ni vill ha så är det bara att komma hit.
Vårt hus är ledigt kommande vecka, och hitintills har det regnat 50 mm den här månaden, och i natt blir det frost. Kan det bli bättre?

Kram på er allihop!

Mamma/sväris sa...

Vilken vecka ni haft.Mycket att fixa med. Tiden står inte still. Hoppas det snart ordnar sig för alla killarna med bostäder och jobb. Det ser väldigt mysigt ut! Paddington.
Det blev ingen lera i rummen denna gång? Har det regnat eftersom ni fått in lera igen?
Kramar så ses vi på tisdag
Puss puss
Hälsa killarna

mammaxtre sa...

Men oj, är han på väg att flytta hemifrån. Det är stort!

Kramkram

Marie KJ sa...

Vad tråkigt med poolen men vad viktigt att den funkar, den är ju verkligen "pricken över i" när man bor i ert hus.
Hoppas att det ordnar sig med jobb och boende för ALLA tre grabbar. Mina får ni väl kasta ut när ni fått nog.

Kram Kram