september 01, 2013

Vårt ekorrhjul i Australien

Nu var det två veckor sen vi bloggade! Tiden går så himla fort och när vädret är så fint är det svårt att hitta inspirationen att gå in och blogga under helgen. Men nu har vi löst det problemet på ett bra sätt! Vi sitter därför nu på Coogee Bay Hotel och bloggar. Vi tog helt enkelt med oss datorn på vår promenad ner till stranden och sitter nu i skuggan och bloggar med utsikt över havet.

Vi inser varje vecka att vi trivs så bra med vår vardag och det är ju så vi vill leva. Man vill ju inte enbart leva för helgerna och semestern även om det förstås är grädden på moset i livet.

Vår veckor ser ungefär ut så här:

Måndag

  • Jobb
  • Åsa fastar och får bara äta 500 kalorier på hela dagen
  • Efter jobbet och middag tittar vi på de TV-program som är just då är på tapeten. Just nu är det Breaking Bad och The Newsroom som gäller.

the-newsroom

  • Efter det är Åsa redan hungrig…

Tisdag

  • Jobb
  • Åsa och Pontus går ut och äter middag någonstans i Randwick. Egentligen den enda gången de hinner prata ordentligt på hela veckan då han annars spenderar all ledig tid med polarna. Favoritstället för mamma-och son-tiden är MadMex.

20130827_174111

  • Under tiden äter Lill-Åsa fiskfriletter med pommes (nu när bikinisäsongen har börjat byter hon ut det mot en makrillsalladstallrik) och tittar på ett avsnitt av The Good Wife och njuter av tystnaden :)

Onsdag (lill-lördag)

Onsdagar är lite spontana :)

  • Jobb (dock inte så spontant…)
  • Ibland träffas vi på stan för en AW innan vi åker hem och fixar middag. Det händer även att vi skojar till det och blir kvar i stan och äter men temat på onsdagar är att vi alltid äter lite godare mat och intar alkoholhaltiga drycker.
    I onsdags blev det en drink på Operabaren innan vi åkte hem och lagade en kycklinggratäng som blev en kycklinggryta för att vår ugn helt plötsligt gick sönder.

photo (91

Torsdag

  • Jobb
  • Åsa fastar igen
  • Lill-Åsa åker tidigare till jobbet (hon njuter av sin nyvunna flextid) så att hon kan sticka tidigare för att hinna städa. Hon skämmer bort sin fru då hon tycker att ingen ska behöva städa på fastande mage.
  • På torsdagar tittar vi just nu på The Time of Our Lives. Mysig dramaserie som utspelar sig i Melbourne.
  • Lill-Åsa som ju har städat unnar sig en belöning i form av en öl och en whiskey till TV:n medan Åsa dricker vatten. Hon har ju dock inte förtjänat någon belöning då hon ju inte har städat :)

Nu börjar det verkligen bli vårigt!

photo (24)

Fredag

  • Jobb
  • Åsas jobb avslutar alltid veckan med vin eller öl på kontoret. En trevlig social stund att prata om annat än jobb.
  • Lill-Åsa satte sig på altanen och tittade på flygplan och njöt och drack en kall.
  • Åsa beställer sen indisk take away på vägen hem så att den levereras en stund efter att hon har kommit hem. Vi äter sen och fredagsmyser
  • Klockan 19.30 börjar The Livingroom som vi skrivit om förut. Ultimata fredagsprogrammet. Sen är det inte så mycket kvar av fredagskvällen då vi inte brukar stanna uppe så länge.

photo (20)

photo (23)

Sen kommer helgen och då njuter vi bara!!

I helgen var 3/4 av familjen Holmström hos oss på middag. Vi skulle fira både Anna och Eric som har fyllt år men Eric blev tyvärr kvar hemma med feber och förkylning.

20130831_171528

Anna hade med sig förrätt. Hon hade nämligen frågat tidigare i veckan om de skulle ta med sig något och normalt svarar man ju förstås nej på en sån fråga men Åsa kunde inte hålla sig när hon tänkte på någon av Annas förrätter så hon körde en fuling :)

Vi spelade även ett spel som gick ut på att bedöma hur svensk man var. Lustigt nog kom Lill-Åsa, Åsa och Micke på en delad första plats medan Anna och Tilda tydligen inte var lika svenska.

Idag njuter vi av den första vårdagen! Vi har legat en stund på altanen och njutit av solen och nu sitter vi ju som ni redan vet nere i Coogee och njuter. Idag är det fars dag här i Australien så det är gott om familjer här som är ute för att fira papporna.

photo (22)

Om drygt två veckor kommer ju Lill-Åsas systerson, Oskar hit. Det ser vi otroligt mycket fram emot!
Vi har till och med tagit ledigt onsdagen när han kommer så den onsdagen kommer med största sannolikhet inte se ut som den vi beskrivit ovan. Så att ni vet…

Vår lunch idag blev nästan lite mer åt middagshållet då de måste ha klantat till det med vår beställning. Efter en timme gick därför Åsa dit för att fråga vad som händer och fick då en skål gratis pommes med sig tillbaka till bordet i väntan på maten. 45 minuter efter det hade maten fortfarande inte kommit och då fick vi en varsin gratis öl som plåster på såren. Har man druckit lite öl blir man inte så jättehungrig.

Ha en fin vecka!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nä men vilken rörig restaurang :) Måste vara för alla pappor som är där ;) Det var ju en del folk på bilden :)
Ja ert vecko schema ser ju trevligt ut :) med lill lördag å allt. Kan tänka mig att ni ser fram emot att Oskar ska komma :) I ert schema så kan ju lill-Åsa och Oskar hänga på tisdagar ;)
Kraaaaam
Gun

Marie KJ sa...

Oskar kan nog även göra dig sällskap med mat och öl de dagar Åsa fastar :) Annars är det väl just det som är grejen med livet, att gilla vardagen. Måste hitta ett nytt jobb min vardag är inte rolig. Inte rolig alls.
Otroligt konstigt att ni går mot vår och vi mot höst.

Kram Kram

Mamma/sväris sa...

Ja, alla har vi våra vardagar. Mina vardagar framöver kommer ju att se lite annorlunda ut eftersom jag bara ska jobba 50% från i morgon och in i januari. Sedan blir det ju Thailand en månad och Sydney en månad. Jisses vad jag är priviligierad! Jag har verkligen något att se fram emot.
Kram

mammaxtre sa...

Fasta låter ju hur tråkigt som helst :-(

Ni är så himla bra på att fånga dagen och sätta guldkant på densamma. Härligt tycker jag!

Kram

Anonym sa...

Visst ska livet vara så. Man måste njuta så mycket det går av nuet.

Tusen tack för en mysig kväll tillsammans och väldigt fina paket till oss båda!!

Ha en fin kväll! Antar att det är mamma son mys som gäller.
Här är det balett, jazz, gym och tennis som gäller som alltid på tisdagar. Puss puss
Anna