augusti 18, 2013

Resa bokad!

Torsdag

I torsdags var Lill-Åsa på intervju för det jobbet hon i stort sett redan har. Det är ju lite statligt där hon jobbar och då är det ju så det måste gå till. Arbetskollegorna har peppat och höjt stressfaktorn men nu är skiten gjord. Det gick nog bra och nästa vecka får hon veta mer.
Det som också känns väldigt bra för Lill-Åsa är att hon i måndags fick ett samtal från Thai Airways med ett erbjudande om jobbet hon sökte men inte fick i maj. Nu är det försent. Mohahahaha :)

För att fira att intervjun var klar tyckte vi att det var dags för att boka en semester. Åsa har ju inte haft ledigt sen i januari och det börjar kännas i kropp och själ.

Vi hittade riktigt billiga biljetter med Thai Airways till Krabi med mellanlandning i Bangkok. Vi har ju faktiskt aldrig varit i Bangkok (förutom på flygplatsen) så vi ser verkligen fram emot One night in Bangkok. Någon som har tips på område som är bra att bo i om man bara ska vara där i en natt? Vi vill ha nära till en teknikaffär där vi kan köpa en ny brödrost och vattenkokare till huset, och även nära till en genuin thailändsk håla där vi kan äta middag.

IMG_20130814_211524

Fredag

På Åsas jobb bjuds det alltid på fredagsdrinkar så medan hon umgicks där skypade Lill-Åsa med mamsingen sin.
Karin är nu i Grekland och vi är självklart gröna av avund.

photo (14)

Lördag

Vi är inte lika sommarbruna som Karin utan vi kör den lite mer blekfeta looken som man har i slutet av vintern.

Vi vaknade till en ljummen lördagsmorgon och bestämde oss för att äta frukost på balkongen.

photo (15)

I oktober har Åsa jobbat i 2 år på sitt jobb. Då är det dags att söka permanent uppehållstillstånd. Det är mycket papper som ska bifogas ansökan och vi försöka beta av lite allt eftersom så att det inte ska bli så jobbigt på slutet.
En av alla saker som ska skickas med är engelskatestet. Vi gjorde samma test för ganska exakt 3 år sen men tyvärr måste det göras om eftersom de bara räcker i 2 år.
Vi trodde länge att vi behövde göra testet alla tre då vi fått den informationen från Immigrationsverket men sista gången Åsa pratade med dem berättade en vänlig själ att det bara är Åsa som behöver göra testet. Tack för det! Hon är hon bäst på engelska (skriftligt, Pontus är bäst av oss på att prata). Dessutom sparar vi 660 dollar på det.

Vi tog en promenad i sol och värme ner till universitetet i Randwick för att anmäla sig för testet och betala. Dessutom fick hon scanna fingertoppen vilket sen funkar för att öppna dörren till testlokalen den 7 september när testet sker. Snacka om säkerhet för ett sketet engelskatest.

20130817_084351

Eftermiddagen spenderade vi på altanen där vi lyssnade på sommarprataren Sarita Skagnes. Ännu ett levnadsöde som man fascineras av. Hon har blivit rankad högst av året sommarpratare hittills. Man blir väldigt ödmjuk efter en timme.

På eftermiddagen gick vi ner till vår biograf här i Randwick och tittade på The Heat.

En film med Sandra Bullock är aldrig fel. Vi ger den tre av fem.
Filmaffischen har blivit kraftigt kritiserad då Melissa har blivit väldigt retuscherad.

The-Heat-Quad-Poster-585x438

När vi kom ut var det mörkt. Randwick by night. Sen gick vi hem och käkade räkor.

photo (16)

Söndag

I lördags spontanköpte Lill-Åsa likadana skor som Anna har fast en annan färg. Anna fick sina från Micke när han var i USA. Där kostar de drygt halva priset. Väldigt bekväma men Lill-Åsa får väldig fotsvett när hon inte har strumpor i skorna. De är förbannat sköna i alla fall. Det är som att gå på små moln. De heter Go Walk Skechers.

photo (19)

Vi börjar förbereda lite för resan till huset på Koh Lanta så vi besökte idag Kmart för att köpa lite småsaker som vi ska ha med oss. En av fördelarna med att flyga ett "riktigt" flygbolag som Thai är att man får ha 23 kg med sig. Det blev ett skärbrädeställ och ett slevställ. Blir nog färgglatt och fint på bänken där. Sen råkade vi köpa en stor sopbehållare till köket här. Passar så fint i vår inredning och galet billig.

photo101

Det blev lite otympligt att bära runt på allt detta runt Bondi Junction så vi fick sätta oss och ta ett par öl i solen. photo 100

Pontus har vi knappt sett sen han kom hem från USA och det suger kraftigt i mammatarmen hos Åsa. Han har så roligt med sina kompisar och Lill-Åsa försöker vara lite klok och försöka hejda henne när Åsa försöker lura hem honom när han egentligen inte behöver vara hemma. Det blir nog bra till slut.

Som tur är har ju Åsa och Pontus sina tisdagar tillsammans då mammakärlek kan tankas och Pontus får en chans att berätta i kapp allt som händer i hans liv. Mycket uppskattat från bådas håll.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad mycket kul som :)
Jag tror det gått bra påintervjun Åsa och detsamma för Åsas engelska test. Piece of cake :)
Hade ni inte en typ liked an soptunna när vi var hos er? Jag funderar på att göra nått liknande här hemma.
Åh vad kul med Thai semester och vad kul med ett shopping stop i Bangkok. Har tyvärr inga tips om vart man kan bo där. När vi är i Bangkok så ska vi bo i ett av de högsta hotellen, Baiyoke.
Jag vill också se Bullocks film, jag gillar henne :)
Puss & kram
Gun

Anonym sa...

Äsch, såg nu att delar av första meningen blev halv....
Åh vad mycket kul som hänt, ska det stå :)
Puss
Gun

Marie KJ sa...

Jag gillade Bangkok very much. Vi bode bra, ganska när MBK som det STORA varuhuset.
Nu har ju jag facebookat med er i dag och vet att Åsa fick jobbet. GRATTIS!!!!!♥
Kram Marie

mammaxtre sa...

Herrjösses så mycket det var att ta in i detta inlägg :-)

Thailand, vad trevligt! Drömmer om att någon gång hyra er lägenhet och ta med mig mina barn.

Sandra Bullocks senaste, den vill jag så gärna se.

Två år, vad tiden går fort!

Ta hand om er!

Kram