september 22, 2013

Fem i familjen

Onsdag

Vi steg upp i ottan och satte oss i en taxi. Vi ville vara säkra att vi skulle vara på plats när Oskar kom ut i ankomsthallen. Det var vi.

Han kom med Cathay Pacific som vi åkte med när vi var här första gången. Då tar det jättelång tid att komma igenom säkerhetskontrollen. Inte förrän 1,5 timme efter landning kom han så äntligen ut med ett stort leende på läpparna.

photo (10)

Vi åkte hem till Randwick. Oskar packade upp och duschade. Under tiden tittade på nyheterna och såg när vår nye premiärminister Tony Abbott blev officiell.
Vi har väldigt svårt för karln då det känns som att han hade passat bättre att leda landet för 50 år sen. Hans kvinnosyn är det lite si och så med. Dessutom har han en öppet homosexuell syster men han tycker inte att homosexuella ska få gifta sig. Nä så honom är vi inte så förtjusta i.

photo (11)

Vi passade sen på att hjälpa Oskar att fixa bankkonto, kontantkort till telefonen och busskort.

Sen åkte vi in till stan för en liten pubrunda som vi började på Operabaren med lite mezetallrik och dryck.

photo (12)

Vi gick sen till The Rocks och drack öl på ett soligt tak med utsikt över stan där vi tyvärr glömde fotografera. Vi pratade nog för mycket.

På bussen på väg till Bondi Beach nickade Oskar till ett par gånger och det är faktiskt det enda har upplevt i jetlagväg. Jävla unge! :)

Det blev en bärka nära stranden i Bondi Beach och Oskar verkar trivas där.

photo (13)

Vi grillade på kvällen och vi fick även äran av Pontus sällskap en stund. Pontus har alltid velat ha en storebror och tycker att det är väldigt trevligt att Oskar är här. De har hängt uppe på altanen ett antal gånger när vi tanter har sovit.

photo (7)

Torsdag

Vi jobbade som vanligt på torsdagen och Oskar fick besök av sin barndomskompis, Johan som för tillfället pluggar i Melbourne.

Oskar visade Johan runt under dagen och kvällen. Han tog honom till Operabaren och baren på taket i The Rocks där de blev kvar hela kvällen och snackade med himla trevligt folk från Melbourne.

Fredag

Åsa jobbade hemma och på kvällen beställde vi hem thai och åt middag med killarna och snackade hela kvällen.

photo (5)

Lördag

Vi tycker om att visa våra gäster kustpromenaden som går från Coogee Beach till Bondi Beach. Så även denna gång.

I Coogee började vi med att förfriska oss med lite öl innan vi gav oss iväg längs kusten. Man vill ju inte få vätskebrist.
Då det var svalt när vi gick hemifrån hade vi alla klätt oss i jeans för att inte riskera att frysa. Det var ett misstag visade det sig, då det inte alls var så blåsigt som det ibland kan vara längs kusten.

20130921_124858

Lite fotostopp blev det. Johan hade med sig sin nyinköpta systemkamera.

20130921_13295520130921_133021

20130921_143730photo (8)photo (9)

photo (6)

När vi kom fram till Bondi Beach chansade vi på att komma in på The Iceberg och det gick alldeles utmärkt så länge man kunde visa upp legitimation. Utsikten var underbar och det är inte sista gången vi går dit. Tyvärr glömde vi fotografera där men nästa gång lovar vi att bättra oss.

Efter dusch och klädbyte åkte killarna iväg på grillfest hos en svensk som skrivit på Facebook och bjudit in.

Pontus hängde med sina polare och vi två tog en lugn kväll och åt en pizza framför TVn och såg sen Water for Elephants i sängen.
Killarna kom hem sent. Eller rätt tidigt i morse faktiskt…

Söndag

I morse sa killarna att vi skulle säga till om vi behövde hjälp med något. Då kom vi på att det är dags att flytta tillbaka utemöblerna så som vi har de placerade på sommaren. Det gick väldigt mycket fortare när två killar i 25-årsåldern gör det.

Vi sitter nu på på en pub i Randwick och bloggar medan Oskar och Johan utforskar Newtown tillsammans med en kontakt till Johan.

Ikväll blir det BBQ med grabbarna. Sista kvällen med Johan då han åker tillbaka till Melbourne imorgon för att gå i skolan.

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det verkar inte gå någon nöd på er 😃 Underbara bilder! Jag är så glad att ha er på plats och är väldigt avis på er. Kram Marie.

Anonym sa...

Vad härligt med massa extra killar i familjen. Det låter som ni har tokmysigt tillsammans!! Roligt för Pontus också.

Vädret har verkligen varit fint, så roligt när man ska upptäcka stan och solen lyser.

Ha en fortsatt mysig helg så syns vi om en vecka.

Smackeroo
Anna