juli 07, 2013

Mögel och mys

Nu skiner solen igen och har gjort det i en vecka. Spåren efter regnet finns dock kvar i form av mögel. Det växer i både väggar och tak. Man kan faktiskt säga att det är lika jävla illa som när de påbörjade projektet förra året.
Den här blöta mattan och mögliga mattan vill de få till att det inte har att göra med läckor utan på grund av dålig ventilation i lägenheten.

IMG_0977

Dålig ventilation kan vi nog hålla med om då det ser ut så här på rutorna när vi vaknar när det är kallt ute. Eller när det är väldigt varmt.
Vi orkar inte riktigt bry oss längre. Vi tackar högre makter för att vi inte äger lägenheten utan att vi bara är hyresgäster. Vi väntar på besked i början av denna vecka om ägaren går med på en kraftig hyressänkning. Känns som ett måste om vi ska orka med det här en gång till.

IMG_0982

I veckan har Lill-Åsa njutit av lunchen i parken i vanlig ordning. Nu är det ju bara tre veckor kvar.
I fredags kallade chefen in henne på rummet för att diskutera framtiden. Lill-Åsa har nämnt att hon gärna skulle vilja stanna kvar. De vill de också tydligen. Lill-Åsa ska nu söka en tjänst som Education Officer. Vet inte vad det kan tänkas bli på svenska men typ Utbildningstjänsteman. Kanske.
Tjänsten ska utlysas den 22 juli och för att det ska bli möjligt att Lill-Åsa ska kunna vara kvar under tiden så ska de förlänga den tillfälliga tjänsten en tid.
Nu håller vi tummarna…

IMG_0981

Fredag

I fredags blev det en drink efter jobbet på The Arthouse. Nu är det inte helt mörkt när man går från jobbet längre

IMG_0997

Pontus flickvän bor i Katoomba i Blue Mountains vilket är typ 2 timmars tågresa härifrån.
På helgerna kommer hon därför till Sydney för att umgås med Pontus och kompisarna. Eftersom det dessutom är skollov är hon här lite extra mycket just nu.

Det är andra helgen hon sover här och dessutom några dagar i veckan. Hon är väldigt behaglig att ha här hemma. Hon fixar och donar, tömmer diskmaskinen och frågar alltid om hon kan hjälpa till med någonting.

Lördag

När möglet och de blöta mattorna nu är tillbaka börjar vi som familj prata om hur vi ska göra framöver.
Åsa som får dra det största lasset som projektledare känner att det börja räcka nu.
Vi pratade därför med Pontus om olika alternativ. Han var inte ett dugg intresserad av att flytta. Med oss. När då tog vi upp alternativet om han istället kan flytta till något eget.
Lill-Åsa fick nämligen en snilleidé. Att vi två flyttar till ett mindre boende med bara två sovrum och Pontus flyttar till en egen liten studio och att vi hjälper till med en liten del av hyran i början.
Pontus blev eld och lågor. Och blev helt plötsligt väldigt intresserad av att flytta. Det skulle bli samma pengar så det är bara Åsas mammahjärta som blir lidande. Samtidigt är vi ju båda stolta över att vi har uppfostrat en självständig person som tycker att en flytt skulle vara nyttigt för honom.
Ingenting kommer dock hända under de närmaste månaderna och dessutom åker ju Pontus till Los Angeles om drygt 2 veckor för att träffa sin pappafamilj.

I våra framtidsplaner ingår kanske Newtown. Vi är lite sugna på ett townhouse den här gången. Vi kommer ju inte få samma utsikt och närheten till stranden. Men det är ju bortkastat på oss som aldrig är där. Istället får vi då ett eget hus och kanske en liten tomt på baksidan. Newtown är som Södermalm med massor av caféer, restauranger, barer, marknader och mysiga affärer.

IMG_1013

Newtown är också känt för att var väldigt homovänligt och det borde ju passa oss. Vi är ju lite homo, liksom.

I lördags åkte vi därför till Newtown för att reka lite. Vi åt lunch på The Courthouse

IMG_1016IMG_1018IMG_1022

En annan positiv sak med Newtown är att det finns möjlighet att åka både tåg och buss dit.

IMG_1033

Ungdomarna kom hem redan vid 21.00 igår kväll. När Iz såg att vi kollade på Graham Norton Show slog hon sig ner i soffan med oss medan Pontus rynkade på näsan och gick in på sitt rum.
Hon är inte blyg och känner sig väldigt hemma. Det är skönt.

Söndag

Idag fick det bli en sväng till stan, Paddy’s Market och Chinatown.

IMG_1040IMG_1041

Lite shopping blev det och jäklar vad tiden gick fort. När vi kollade på klockan var den redan 14.30

IMG_1044

Det blev en sen lunch i Chinatown. Marie och Magnus, samma ställe som ni åt på när ni var här.
Lill-Åsa ville prova något nytt. Hon beställde in något utan att vet vad det var. Det var inte så där jättegott och när vi googlade på det visade det sig vara risgröt med kyckling. Hon väljer nog någonting annat nästa gång.

IMG_1051

Åsa var nöjd med sin chicken laksa.

IMG_1053

På vägen till bussen passerade vi Harry’s. Nästa gång när vi inte är så mätta ska vi nog köpa en korv här. Det luktade nästan svensk varmkorv när man gick förbi.

IMG_1057

Nu är ungdomarna på väg hem och det blir nachos och burritos ikväll. Första gången hon äter middag med oss. Trevligt!

5 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Oj, vad det händer mycket hos er nu. På både gott (vuxen son) och ont(jävla mögel). Hur länge kan ni bo så utan att bli sjuka, kan man undra?
Det är verkligen en milstolpe i livet när barnen flyttar hemifrån. Blandade känslor verkligen. Mycket oro i början men också en ny frihet för både föräldrar och barn. Och sedan stolthet när man ser att det som många gånger har känts som en prövning, håller. Man har fostrat en fin människa.
Ja, ni har mycket att se fram emot!
Den nya stadsdelen ser jättemysig ut. Jag vet inte var den ligger. Har jag kanske varit i närheten?
Lycka till med ert letande.
Nu ska jag ut till Getryggen och ta ett premiärdopp. Här var det +22redan när jag vaknade i morse. Underbart.

Kramar

Marie KJ sa...

Ni bor ju SÅ underbart men man kan ju inte riskera sin hälsa för att bo kvar. New Town låter bra, kanske vi måste komma och hälsa på igen 😃 För att kolla hur ni har det liksom!
Kram Kram

Anonym sa...

Fina bilder som vanligt. Trist med mögel. Kul med sonens flickvän och en eventuell start i ett eget boende.
Birgitta

Anonym sa...

Om Lollo får tycka så tycker hon Newtown :) Kramar

Anonym sa...

Ja där kan ni ju inte bo kvar. Det är ju bara en tids fråga innan ni blir sjuka :(
Vad spännande för er och Poppe med den typen av flytt :) Att bo på Söder är ju toppen, spännande men en ev uteplats med gräs :)
Puss å kram
Gun