juni 28, 2013

Vinterrusk

Det dåliga vädret har gjort att vi har varit dåliga bloggare. Förra helgen gjorde vi inte många knop och då finns det ju så lite att skriva om.
Nu har vi snart haft regn i två veckor med bara några få korta uppehåll.

Den enda gången vi gick ut förra helgen var att gå till byggvaruhuset och för att köpa lite smått och gått.
Mycket rönnbär = mycket snö, men vi tror inte att det stämmer här. Dessutom är dessa nog mer kusiner med rönnbär.

IMG_0920

I onsdags lyxade vi till det och utnyttjade en sån där middagsdeal som vi köpt för ett tag sen.

Lill-Åsa som jobbar i stan valde att promenera dit fast det är på andra sidan innerstan. Citykärnan är faktiskt inte större än så.

IMG_0928IMG_0929IMG_0930IMG_0931IMG_0935IMG_0937

Vi träffades vid Central och drack en öl medan vi inväntade vår bordsbokning.
Vi gick sen de 300 meterna Elizabeth Street fram. Stället hette The Wanderer och vi trivdes så fort vi kom innanför dörrarna. Eller faktiskt redan när Åsa ringde för att boka bordet. Andy var en trevlig prick.

IMG_0942

Som lök på laxen (Maries favorituttryck) så fick Lill-Åsa in fel mat och behövde vänta i hela två minuter på att få in sina fish and chips :) För det enorma misstaget fick vi en ursäkt och en varsin drink. Snacka om service.

Vi hade beställt bord runt 18.30.

IMG_0943

Gudomlig fish and chips. Åsa åt en köttbit med pepparrotssås.

IMG_0944

Åsa har haft det lite tufft på jobbet den senaste tiden. Många projekt samtidigt på en hög svårighetsnivå. Lite hjärtklappning uppstår med jämna mellanrum då hon för det mesta inte har en aning om hon ska lösa alla problem som hopar sig. Ovanpå det läggs sen dessutom kvälls- och helgsjobb för sin gamla arbetsgivare i Sverige.
Sömnen påverkas direkt när hjärnan jobbar på högvarv under dagarna. Det ska väl ut någonstans.
Trots press och stress fortsätter hon att älska sitt jobb och QlikView.

Det har som sagt regnat i massor.
Som de flesta av er vet hade vi ju ett stort projekt tidigare för att bli av med läckor som blötte ner våra mattor i stort sett i alla rum i lägenheten. Under de senaste månaderna har vi haft det torrt och bra men nu höll inte deras lappande längre. Mattan innanför ytterdörren och i trappen är blöta igen.

Projektet drar därför igång igen! Suck, säger vi som trodde att allt var över. Om vi inte hade tyckt så mycket om lägenheten hade vi flyttat för längesen.

IMG_0921

Nu njuter vi av fredag igen, även om den är regnig. Vi är lite anti just nu eftersom de flesta verkar var på semester i varma, exotiska och coola ställen och vi jobbar i regnet. Men det går bra.
Vi är bara väldigt bortskämda. Vi vet.

Puss på er och ha en trevlig helg!

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Tycker bara lite synd om er, sammantaget under ett år får ni mer sol än många andra, men så jäkla tråkigt med läckorna!

Anonym sa...

Ja nog är det synd om er allt, för er fina läckande lägenhet som strular igen. Men vädret syster yster nä du. Jag håller helt med Marie 😘
Helgen var helt okey. Idag har vi varit och köpt nya hjälmar, tält och lite annat smått och gott till vår hoj semester :) Vi åker till Gotland 8-15/7, ska bli så kul/skönt och helt underbart.
Må så gott kära Åsorna
Kram
Gun

mammaxtre sa...

Läckorna verkar trist må jag säga Men Åsa blir jag bekymrad över. Brist på sömn gör en inte skarp, den gör en till slut mycket seg läs trög och en känsla av att man ä bakfull fastän man är nykter och hjärtklappning = inge bra. Tag hand om dig Åsa. Låt det inte gå för långt.

Kramkram