juli 13, 2013

Pappelinamattan och monsterspindeln

Fredag

Just nu är det vinterlov här i Australien. Det betyder att Iz är ledig från skolan och bor väl i stort sett halvtid hemma hos oss.
Igår när Lill-Åsa kom hem från jobbet och gick upp för trappan för att vika tvätt satt det en spindel stor som ett kattunge på väggen och undrade varför Lill-Åsa kom och störde. Lill-Åsa gick ner för att höra om en tuff brud som ju ändå är född i det här spindellandet kunde fösa ut den. Hon blev nästan hysterisk så så var inte fallet.
Hm, Lill-Åsa fick därför trampa runt en stund och vänta på att Åsa skulle komma hem från jobbet. Utrustad med insektssprej och en sopskyffel gick hon upp med bestämda steg. Helt klart den största spindel vi någonsin sett.
Den fick en rejäl dusch och gick då snällt upp på sopskyffeln så att Åsa kunde bära ut den på altanen.
I samma veva kom Pontus hem från jobbet och han tyckte att det mest humana var att döda den helt då han trodde att den skulle lida långsamt annars. Så den fick en rejäl dusch men verkar dock tämligen oberörd av detta. Lill-Åsa som ju är en djurvän av stora mått, mår fortfarande dåligt av detta.
I eftermiddag gick vi upp för att titta på liket i terapeutiskt men den finns inte kvar på den plats där Åsa lämnade den igår så vi tror att den ruskat av sig och lever lycklig någon annanstans.

photo (9)

Medan vi väntade på att vår indiska mat skulle levereras, satt vi och tittade på fotobildspelet på TVn och samlade tankarna efter arbetsveckan och monsterspindeln.
Det blev en tidig kväll och när vi vaknade i morse hade vi sovit 10-11 timmar. Underbart.

photo (3)

Lördag

Klockan 11.00 hade vi bokat tid med Michael, vår skattegubbe. Han erbjuder hembesök vilket ju är vansinnigt smidigt. Efter genomgång av våra papper tackade han för sig och om ca en vecka får vi besked om hur mycket vi får tillbaka. I det här landet kan man inte bli skyldig om man inte har gjort något speciellt som t ex köpt aktier eller liknande. Väldigt skönt att veta.

Om några månader är det dags för oss att ansöka om permanent uppehållstillstånd. Som en del i det måste vi göra om det engelskatest som vi gjorde för tre år sen. Trist och dyrt. Pontus måste också göra testet den här gången då han kommer ha hunnit fylla 18.
Skit att han inte fyller i december!
För att registrera sig för testet måste man bifoga passfoton och de har vi fixat idag. Vi ser lite muppiga ut alla tre men vad spelar det för roll.

Vi tog sen bussen till Bondi Beach och åt lite lunch och sen gick vi till Nordic Fusion för att kolla läget då vi inte varit där förut. Där jobbade en svensk tjej som åker tillbaka till Sverige efter 6 år i Sydney.

Vi hittade Djungelvrål, dipp och bea på påse. När vi i stort sett var klara där, såg Lill-Åsa att de sålde Pappelinamattor. Svindyrt ($218), men vi blev kära och slog till.

photo

Det är kändistätt i Bondi Beach. För några veckor sen såg vi när Ronan Keating blev tatuerad. Idag såg vi när veterinären i TV serien Bondi Vet åt lunch. Han är även med i vårt favoritfredagsprogram, The Livingroom.

photo (1)

Vi stannade i Bondi Junction för lite shopping på Kmart på vägen hem.
Vi har mest haft gäster på sommarn förut och då behövs ju inget täcke till gästrummet. Men Iz har nog inte sovit så bra under bara en filt i vinterkylan då det tydligen inte är så populärt att dela täcke i Pontus säng.
Dessutom kanske vi får finbesök i augusti och då är det också bra att ha ett täcke redo.
Vi hittade även två billiga tavlor som vi nu satt upp på väggen uppe i vårt spindelrum.

photo (4)

Så här blev mattan på golvet i köket. Vi är mycket nöjda. Skönt att stå på nu i vinter nu när det är så jävla golvkallt.

photo (2)

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag tror att spindelhelvetet kan ha hamnat på en bil som var på väg till flygplatsen. Där hamnade den på ett plan till sverige för i dag har jag sett en gigantisk spindel här ute! Tyckte den luktade lite Radar!
Vad väntar ni för finfrämmande i augusti?! Är det någon annan än Oskar? Jag gissar att han kommer september/oktober (men är osäker, han ska just påbörja sin visumansökan)

Varm kram Marie

Hans sa...

Var det samma typ av spindel som Anna och Micke hade för ett par år sedan? Huntsman eller vad det nu var den hette?

Mamma/sväris sa...

Hu, så hemskt! Giftig eller inte, så är dom läskiga!
Åh, så fin matta ni köpt. Passade jättefint! Var försiktiga när ni så småningom tvättar den. Mina plastmattor blev vågiga i kanterna så man håller på snubbla varje gång man passerar.
Kram på er