mars 04, 2012

Födelsedag, Mardi Gras och filmtips

Fredag

Åsas födelsedag!
Födelsedagsbarnet började firandet med att bjuda arbetskamraterna på kladdkaka och Rekorderlig cider. Både blev en hit kan meddelas.
Sen hem för att ta emot familjen Holmström för en mysig födelsedagsmiddag. Den inleddes storslaget med att Eric spelade Happy birthday på gitarren.

IMG_6190

Efter en presentutdelning (superbra träningsbyxor från Holmisarna,  en ring från Pontus som nästan fick hans mamma att gråta glädjetårar, lyxpengar och en kroppsolja från frun och en morgonrock från Karin, Gun och Kjell som inhandlades redan när de var kvar) Alla presenter var väldigt genomtänkta och personliga.Tack! 
Sen slog vi oss ner för en nachosmiddag. Vi menar, det var ju ändå fredag.

IMG_6192

Lördag

Regn. Då kunde vi äntligen göra det som vi velat göra länge, nämligen sitta i pyjamas (i Åsas fall i den nya morgonrocken förstås) och titta på film i vårt gästrum/mediarum/kontor. Igår fick vi ta fram näsdukarna då vi tittade på The help. En galet bra film som vi hade med oss i tankarna resten av dagen. Har ni inte sett den, så kan vi verkligen rekommendera att ni gör det.

images

Framåt eftermiddagen åkte vi buss in till stan samtidigt som vi hoppades på att kvällen skulle bli regnfri. Det var nämligen dags för Mardi Gras paraden igår. Vi har velat se den länge och nu var det äntligen dags.
Vi träffade upp Maria på Colombia bar på Oxford Street. Vi mötte där fyra damer som alla bodde i Newcastle men som hade lämnat sina respektive män och barn för att åka till Mardi Gras och umgås. Och de här kvinnorna visste hur man hade kul...

Vi gick sen vidare och hamnade på ett bra indiskt snabbmatsställe där vi åt vansinnigt billigt och gott innan vi gick vidare till nästa pub.

Där var det jordens ös och dessa två ställde så snällt upp när Åsa frågade om hon fick fotografera deras linnen.
Killen till vänster hade ett par byxor som nog många var avundsjuka på igår. 

IMG_6195

Ja vad ska man säga. Med den här klädseln gjorde det inte så mycket att det regnade i stort sett hela kvällen.

IMG_6196

Vi försökte titta på paraden men det var i stort sett omöjligt att se något. Folk hade suttit och tagit platser flera timmar innan paraden gick av stapeln och de andra hade köpt pallar att stå på så vi gav ganska snabbt upp och gick in på The Flinders.

Här kommer några foton som vi snott från nätet.

skynews_725012

Kylie var hyllad med en vagn i tåget och hon uppträdde även på festen efter paraden.

275205-mardi-gras-2012

Inne på The Flinders var det både torrt och kul. Vi träffade bland annat dessa killar som var otroligt trevliga och visade sig bo bara en bit ifrån Maria i Sans Souci. De har varit ett par i över 10 år och har stora barn från tidigare äktenskap. Vi bytte livshistorier och hade vansinnigt roligt.

IMG_6206

Söndag

Efter veckohandling och pyssel fick det blev ännu en film. Den här gången fick vi hämta hela tissueboxen. En film vi också verkligen kan rekommendera.

images (1)

Vilken helg! Och den är inte slut än.

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Grattis Åsa!

Vilken helg, oj så bra ni har det.

Jag gissar att filmen Help är Niceville. Den boken blir min nästa att läsa. Den andra filmen står på listan för måste ses :-)

Ha det fortsatt bra tjejer!

Mamma/sväris sa...

Sicken vecka!! Jag ligger i soffan och följer vasaloppet. Som dom sliter. Kanonväder. Sol och gnistrade snö

Anna sa...

Wow!! Vilken lyckad kväll!!! Kul att den blev så lyckad trots lite halvpissigt väder. Vad roligt att träffa roliga människor att prata med, det måste ha gjort det ännu mera speciellt

Tack för en mysig kväll i fredags! Kan inte fatta att helgen redan är över.
Ha en fin måndag puss

Gun sa...

Påner bröllopsdag så är det fyrverkerier, Åsa E fyllervår och det är parad och stort party. Vad händer när Åsa fyller??? Hihihi
Kram kram