december 28, 2009

Packning och vattenläcka

Vi började dagen med en runda runt Hägersten för att fixa en del måsten. Stopp nr 1 var att lämna tillbaka filmen vi såg igår kväll. Stopp 2 var på Tempo för att hämta upp en sak från Bredbandsbolaget och slutligen gick vi förbi på Handelsbanken i Västertorp då Lill-Åsa behövde fylla på lagret av skrapkoder för inloggning på internetbanken. Det var plusgrader och rejält slaskigt. Vi har hört att det ska bli jättekallt imorgon=is på vägarna, så vi hoppas att vår taxichaufför kör försiktigt imorgon. Han har ju så dyrbar last :)

Runt lunch dök Poppe upp och han och vi har sen ägnat dagen åt att packa och tvätta. Det är en del saker man behöver ha med sig när man ska vara borta så länge. Ändå har inte vi nog inte fyllt upp våra 20 kg var. Pontus skolböcker är i och för sig tunga så vi får nog lyfta upp väskorna på vågen och provväga. På tal om att provväga… Vi steg upp på vågen imorse och mätte även våra kroppsdelar. Kanske inte det roligaste vi har gjort i jul men nu ska vi iväg och träna och äta thaimat. Banne mig!

Packning 003

Pontus var den som var färdig först med sin packning. Han är en rutinerad packare vid det här laget.

Packning 004  
När vi höll på att packa som bäst ringde Lill-Åsas syster Marie med goda nyheter. Hon har bokat en resa för henne och deras pappa och kommer redan den 21 januari. Apkul! Deras pappa Kjell har inte varit utomlands sen han var i Grekland på 70-talet och Marie har aldrig varit i Asien och det ska bli jättekul att de kommer ner! Nu väntar vi bara på att Gun och André ska hitta en billig resa och komma och hälsa på oss. När vi var tre månader i Grekland var det bara Karin som besökte oss men denna gång får vi massor av besökare. Alla våra systrar och Lill-Åsas båda föräldrar samt en del kompisar. Otroligt roligt, tycker vi!

Idag vid 15-tiden tog vattnet slut. Har aldrig hänt förut. Vi tror att det är jorden som försöker anpassa oss för livet i Thailand där man ju inte kan räkna med att såna saker som el och vatten finns hela tiden. Det här visade sig bero på en vattenläcka på gatan där Asplundarna bor och ska tydligen fixas under kvällen. Vi hade tänkt dricka ett glas vatten när vi bloggade men nu fick vi offra oss på ett glas vin istället. Stackars oss.

Imorgon åker vi nog ut till Arlanda så fort vi har ätit frukost och fått kläder på kroppen. Flyget går inte förrän 13.40 men vi har alla tre en förkärlek för flygplatser så det blir lite shopping där och sen en McD-lunch innan vi boardar.

Om gudarna och tekniken vill bloggar vi från Lill-Åsas mobil på Arlanda på den här bloggen men sen kommer vi att övergå till vår nya blogg och vi hoppas att ni följer oss på www.pingvinfamiljensthaimout.blogspot.com

Vi ser fram emot era kommentarer och mail när vi är borta!

Kram på er!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag önskar er tre en trevlig resa och vistelse i Tahiland.

Anna sa...

Vad kul att så många kommer på besök!!
Ni är väl knappt själva?
Extra roligt för Lill-åsas pappa som inte varit utomlands på så länge!!

Puss