maj 29, 2018

Slappardag

Måndag kväll

Vi åt middag på Pub Street igen. Men den här gången på ett mysigare ställe med bra mat och bra musik. Det fick bli lite olika smårätter.

20180528_192745

Och billig öl förstås

20180528_193452

En tuk tuk hem och sen en sängfösare på myggballisen.

IMG_5523

Tisdag

Efter de första dagarnas intensiva sightseeingande fick det bli en lugn dag vid poolen. Lill-Åsa låg i poolen tills hon såg ut som ett litet russin. Åsa nöjde sig med duschen då hon inte ville bada med såren.

20180529_101609

Vi gjorde det enkelt för oss och åt lunch i poolbaren.
Just de här fresh spring rollsen var bland det godaste Lill-Åsa har ätit. Massor med koriander och andra godsaker i.

IMG_5529

Eftermiddagen tillbringade vi på hotellrummet med Åsas fot i högläge tittandes på filmen All Inclusive. Riktigt underhållande.

image

Då vi inte har så många foton från idag tänkte vi blogga lite om våra iakttagelser här i Siem Reap.

Trafiken är inte lik trafiken vi sett någonstans i världen. Det bygger ögonkontakt, låg hastighet och att använda tutan. Otroligt få rödlysen men det verkar fungera ändå. Vi skulle dock aldrig våga hyra moppar här och är glada att vi har vår chaufför.

När kommer till såna här platser inser vi vilken skyddad verkstad Koh Lanta är. Inget tiggeri, inget barnarbete, inga trasiga människor eller djur. Vi blir lite beklämda och jobbigaste är det att se de små tjejerna som tigger i trasiga och smutsiga kläder.
Vi såg dock en skylt där man köpte biljetterna till Angkor Wat att man inte ska ge dem pengar då det bara uppmanar dem att fortsätta tigga och att inte gå till skolan.

Språket som heter khmer låter på avstånd väldigt likt thailändska. Melodin är väldigt lik men orden helt annorlunda. Vi får tänka oss för så att vi inte hälsar och tackar på thailändska.

Människorna är glada och lite busiga. Mer sociala än thailändarna men det är nog för att khmerernas engelska är bättre. Dock är det lite mer vanligt med inkastare både till restauranger och affärer. De ber gärna om extra dricks på ett sätt som vi inte har sett i Thailand.

Vi satt på balkongen igår och pratade om att vi båda två längtar hem. Vi är lite ovana vid det när vi är ute på resande fot. Men vi ser det som något positivt och att vi har hamnat rätt och att vi trivs med vårt liv och vardag. Något att vara väldigt tacksam för!

1 kommentar:

anna sa...

Tack för filmtipset!

Skönt med en slappardag!

Spännande att höra skillnaden mellan de två länderna! Tiggeri skulle jag ha svårt att leva i så väldigt skönt att man slipper se sådan misär på Lanta. Skulle ha svårt att inte ge pengar samtidigt som det låter vettigt att inte göra det.

Hoppas atr antibiotikan kickat in nu.
Var rädda om er❤❤