september 04, 2015

Lägenhetsvisningar

Lördag

Mamma/Sväris kommer ju hit om 4 veckor för att spendera den svenska hösten och vintern här i den australiensiska våren och sommaren.

Vi har därför börjat kolla runt lite för att hitta en lägenhet åt henne.

Lördagar är den stora visningsdagen här i Sydney.

Första visningen i Elizabeth Bay var 9.30, så det blev till att ställa klockan om vi skulle hinna äta frukost och gå dit.

image

Vi hade inte tidigare utforskat Bettan Bay, men oj så supermysigt område och där skulle nog mamma trivas bra. Det tar dock 30 minuter att gå dit från oss och det går inte direkt några bussar emellan på något smidigt sätt.

910

Lägenheten på första våningen var inte direkt modern, men hade en bra planlösning och mysig utsikt från ballisen.

17

Visningen efter det var i Paddington. Vi traskade tillbaka, men en annan väg och på det här sättet lär man sig ju området och får en massa motion.

15

Den lägenheten var perfekt! Bilden är tagen från ballisen. När man går på visning på studios kan man ju inte direkt ta en massa kort då rummet oftast är fullt med folk. Vi skickade in en ansökan men de valde någon annan tyvärr.

21

Efter den visningen traskade vi tillbaka åt samma håll igen. Den här lägenheten var väldigt fin, men den hade tyvärr ingen ballis, och det vill mamma/sväris helst ha. Man kan riktigt se på fotot nedan hur snabbt vi rörde oss mellan visningarna.

12

Tokfin.

13

Sedan tillbaka till samma hus som den första visningen. Den här gången på sjätte våningen. Den var dock lite mer sliten än den första men kanske också lite coolare utsikt.

14

Sen var det dags för lunch. Vi hade med oss wraps med skinka och keso. Vi satt på en parkbänk precis utanför huset vi nyss varit på visning i.

18

Sen tog en sväng upp till Potts Point för en visning som tyvärr blev inställd. Potts Point och Kings Cross hänger ihop så helt plötsligt var vi vid fontänen.

19

Söndag

Vi hade väldigt fint väder förra helgen men söndagen var lite väl sval och blåsig.
Vi gick genom Paddington upp mot Moore Park och tog sen bussen till Coogee.

20

Där var det ännu kallare. 15 grader och blåsigt från havet. Vi la oss på en filt och hade det ganska skönt ändå. Åt medhavd sallad gjorde vi också.

16

Vi gick sen upp till Randwick för att handla nudlar. Det låter konstigt att man tar sig ända dit för att handla nudlar men det finns en affär där som säljer dem för typ en tredjedel mot vad de gör i Edgecliff. Då köper man 30 paket så klarar man sig ett tag.

På vägen hem stannade vi på en nyrenoverad irländsk pub. Vi tror inte att den kanske är så irländsk längre men otroligt fin. Nu heter den The Village Inn. Den påminde oss väldigt mycket om den också nyrenoverade puben en spottloska från oss, Bellevue. Fotot har vi snott från deras hemsida.

2 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Så spännande. Jag litar helt på er. Jag kanske är lite kräsen, men ska man bo ett halvår så är det viktigt att det är fräscht. Och en uteplats eller balkong är också viktigt. Är det sen en pool i närheten så är det bara bonus. Elisabet bay är nog min plats kanske;-)Säkert många fina promenadsträckor där!
Det ser jättemysigt ut! El halvtimmes promenad till er är ingenting.
Fick ju nyss reda på att det är fredag,(tack för det Åsorna) då får man kanske fixa till sig lite och dra ner till Mackadam, (Saladan)

Puss och kram

anna sa...

Vad spännande med Karins boende. Det är ju en del pyssel med att hitta bostäder som är ok trots att det finns ett stort utbud. Så svårt att förstå om den är fräsch eller inte bara på något foto på nätet.
Jag hade helt missförståttoxh trott qtt hon skulle komma om två veckor. Då har ni ju lite tid på er iallafall.

Ha en mysig helg puss