september 19, 2015

Glädjeflickor och sprutnarkomaner

Lördag

Vi sprang runt på lägenhetsvisningar i Elizabeth Bay men hittade inga direkta intressanta objekt. Däremot skickade vi in en ansökan på en lägenhet vi sett tidigare. Men den fick vi inte…

Vi hann med lite lugn tid och kattgos också.

IMG_8019

Söndag

På söndag var vi bjudna på BBQ lunch hemma hos Oskar och Danielle i Bondi.
De har ganska nyss flyttat in där och det är en mycket trevlig lägenhet med öppen planlösning. Den ligger ett stenkast från där vi bodde i Bondi.

Nicco bodde med dem de sista dagarna innan hon, i tisdags åkte hem till Åland. Kommer bli tomt utan henne då det nästan känns som att hon bott här lika länge som oss. Hon kom till Sydney bara några dagar innan Oskar kom hit och nu har tyvärr hennes visum gått ut.

13

Oskar skötte självklart om själva grillningen. Drack öl gjorde han också.

14

Danielle blandade grymma Bloody Marys som 4 av oss 5 drack.
Lill-Åsa tar hellre ett slag på käften. Men fina är de!

20150913_144838

Vädret var underbart hela helgen och här står vi på deras balkong och njuter.

15

Så mycket mat!

16

Och så himla trevligt sällskap. Det hann bli mörkt innan vi åkte hem.

171819

Veckan rullade på och i fredags var det avtackningslunch för Åsas högsta chef nere i Darling Harbour. Det ser inte ut så på fotot men vi blev ett tjugotal som alla ville önska honom lycka till på nya jobbet.

20

Igår var det ju en öl på Lårdan och räkor till middag i vanlig ordning. Fredagar är enda kvällen det är lätt att få in killarna. Det är som att de känner doften av räkor och kommer rusande av egen vilja.

Lördag

Lördag är den stora lägenhetsvisningsdagen här i Sydney. Vi började med en lägenhet 5 minuters promenadväg från vårt hus. Den var inte så himla fin. Ganska ful faktiskt.

Sedan sprintade vi mot Darlinghurst och troligtvis den mest slitna lägenhet vi har sett.
Trappuppgången var dock väldigt cool.

22

Men nog vill man att mamma/sväris ska ha tak över huvudet…

8

Det här var vår favorit och vi har även skickat in en ansökan så håll tummarna är ni snälla.

23

Eftersom det är så himla svårt att hitta möblerade lägenheter skulle det här vara en bra lösning då man inte skulle behöva något köksbord.

9

Utsikten var ju inte så pjåkig.

12

Ett litet gulligt fönster på toaletten.

24

Trevlig mäklare var det också men tror inte att han ingår i priset.
Sorry mamma/sväris.

25

Sen var vi faktiskt på en möblerad lägenhet med balkong med den här utsikten. Men den kändes sådär. En ful blå soffa som kändes ofräsch. Sängen var rätt ful och i köket fanns det bara två lösa kokplattor.
På dem kan hon ju inte laga kulinariska middagar till oss! :)

27

Dessutom så låg den lite väl nära Kings Cross bland glädjeflickor och sprutnarkomaner. Karin tillhör ju inte någon av dessa grupper.

26

5 kommentarer:

Anna sa...

Har också haft koll på annonser. Det är ju inte direkt enkelt. Jag håller alla tummar och tår att något hinner hända innan den 2a.

Vi var och kollade på Galara idag igen och det hade väl i princip inte hänt något sedan sist men nu tror vi heltäckningsmattorna i sovrummet är på väg in. Längtar så galet mycket.

Vilken skillnad på vädret på fotona från förra helgen mot idag. Vi la in en prenumeration på Stan så ikväll blir det film därifrån. Ha en fin helg. Puss

Anonym sa...

Vilken fin bild på Åsa och katten. 7Birgitta

Mamma/sväris sa...

Ja, mäklaren såg ju trevlig ut;-) Det ska verkligen bli spännande att se vilnen det blir. I vilket fall som helst så har jag ju ett rum hos er tills vi hittar nåt. Men ni hittar säkert nåt.
Oskar och Danielle ser ut att bo väldigt fint. Och så roligt att han kommer på middag när jag kommer
Ses snart
Puss puss

Marie KJ sa...

Ja, den lunchen hade man vilja vara med på!

Anonym sa...

Sluta aldrig skriva !!!!
Läser er blogg slaviskt & väntar ivrigt på nytt inlägg, en Sopa som aldrig skriver till er... Ska bättra mig. Så rolig denna fina blogg.
Älskar er & era katter ! Kram Lollo