februari 13, 2015

Katternas födelsedag och mobbarfåglar

Förra fredagen

Vi är ju rätt så förtjusta i att besöka pubar. Vi tänkte därför börja med en tradition att ta en fredags-öl på någon utav de lokala pubarna innan det är dags att gå hem och laga fredagsmiddagen. Förra fredagen lyxade vi till det med att beställa hem mat medan vi satt på puben. När vi kom hem stod den varma maten på trappen och väntade. Väldigt behagligt. Vår första pub att prova blev Lord Dudley. Otroligt mysig och det kommer nog bli vår stammis-pub.

21

Förra lördagen

Åsa gick iväg för att få en sån där behandling som gör håret lite rakt. Under tiden skulle jag passa på att skruva ihop utemöblerna från IKEA. Precis när jag hade börjat ringde Maria som var på väg in till stan med Dianne. Jag fick lite hjälp med skruvandet och sedan mötte vi upp Åsa på Lord Dudley för lite lunch.

29

Efter lunch blev det shopping i Bondi Junction. Vi hittade superfina lakan av Karen Walker som vi tyckte vi kunde få som inflyttningspresent av oss själva. Vi är så snälla, tack för det…

19

Förra söndagen

Vi köpte makrill i tomatsås när vi var i Sverige. Det var förbannat gott på lite småsegt knäckebröd från IKEA.

22

Anna, Micke och Tilda kom över med en massa inflyttningspresenter. Vi har ju flyttat en del sista tiden så vi är nog lite dyra i drift.

Vi fick tre supersnygga lyktor till utebordet (bild kommer på en senare blogg) och en jättefin duk.

17

Måndag – Fredag

Maria åker tillbaka till Sverige imorgon så vi bjöd över henne och Dianne på lite tjejmiddag. Efter maten provade vi en annan liten pub som ligger lite längre ner på vår gata, Four in Hand. Den var också mysig men inte lika mysig som Lord Dudley.

24

Nico är tillbaka och jobbar på Colleget. Nico är ju Oskars kompis som har jobbat där till och från i över ett år nu. Hon har snart jobbat på alla avdelningar och känner typ alla. Hon är också jätteduktig på att hitta djur. Oftast skriker hon till för hon ser stora ödlor, men i veckan lyckades hon även få se en jättesöt possum. Jag vet inte riktigt varför stackarn var vaken på dagen.

15

Vi trivs så fruktansvärt bra i Paddington. Det här stället måste vara drömmen för en fågelskådare. Vi vaknar nästan varje morgon till kookaburrornas skratt. På vägen till tåget brukar vi också träffa på den här hägern.

16

I veckan tog jag kort på den här maskrosen. Om man zoomar in den lite blir den väldigt fin, så den tänker vi nog göra till en canvastavla att ha på badrummet. Vårt badrum har nämligen lite gula inslag som skulle matcha med mittendelen av blomman.

18

Varma dagar så är klinkergolvet väldigt skönt att ligga på. Katterna tycks trivas bra, men det är ju lite svårt att kommunicera med en katt. Maverick ser ju dock alltid förbannad ut.

20

Igår torsdag fyllde våra killar 1 år. De firades med kycklinglever som ska vara det godast katter vet. De var lite misstänksamma men de åt upp allt, men de föredrar verkligen kängurufärs.

23

En blomma på vägen mot jobbet.

25

Idag på lunchen hade de gjort ett jättestort hjärta på gräsmattan i lunchparken. Det var så pass stort att det inte ens gick att få med på ett foto.

26

De här skitfåglarna är riktiga mobbarfåglar. De flyger upp i trädet och sen skriker de så katterna blir rädda och springer in. De räknas som pestdjur och är inte alls populära här.

14

Idag satt Maverick kvar i alla fall. Så modig så Ler 

28

Åsa kom just hem från jobbet. Under lunchen var hon och köpte en ny trådlös högtalare då vår gamla inte ville leva längre. När hon packade upp skiten saknades fjärrkontrollen. Så jäkla dåligt när man köper något för dyra pengar. Dessutom släpar hem den tunga otympliga skiten genom hela stan. Vi hade verkligen sett fram emot musik ikväll så frun slängde sig i en taxi för att kunna lämna tillbaka den och köpa en ny på en förhoppningsvis bättre affär. Så ikväll blir det inte någon fredagsöl på Lord Dudleys. Men förhoppningsvis blir det musik till middagen.
Nu är frun hemma med en exakt likadan spelare och nu njuter vi av Melissa Horn här hemma.

Så här ser vår nya högtalare ut.

128515-L-LO

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint och mysigt ni har det. Förstår att ni trivs. Trevlig helg. /Birgitta

Marie KJ sa...

Verkligen snygg högtalare! Mobbarfågeln ser ju till och med elak ut. Lik en svensk kråka (fulfågel) Ni ser ut att bo så fint både i kvarteret och interiör.

3 veckor tills Malala och Marie kommer ❤️ Outhärdigt lång tid...

Kram på er och trevlig helg!

Mamma/sväris sa...

Ja, ni har verkligen hittat ert drömhus.
Och så roligt med så mycket fåglar. Älskar verkligen kokaburran, tänker på Jervis bay.
Men jag ska inte klaga. Jag har en, eller jag tror dom är två, galna tuppar och ibland en gecko.
Ja,Maverick ser ilsk ut på nätan alla bilder. Men söt är han!
Kram

Anonym sa...

Modiga Maverick :) och väldigt snygg högtalare. Verkligen irro med att allt inte ligger i kartongen.
Verkligen snygga lakan, bra present :)
kram
Gun