februari 22, 2015

Ålänningar på middag och publuncher

Fredag

Niccos mamma och lillebror har varit i Sydney och hälsat på (de åkte hem till Åland igår).
Deras sista kväll bjöd vi över dem på en väldigt trevlig middag. Mycket sympatiska och tacksamma gäster som uppskattade maten och hade tydligen sin trevligaste kväll på hela resan. Vi är ju så jävla trevliga :)

Nästa gång tänder vi nog utelampan när vi ska fota på kvällen.

45

Lördag

Vi vaknade upp till en lite mulen morgon.
Först kom brandvarnekollarkillen. Han var utsänd av mäklaren på en rutinbesiktning. Nu förstår vi skillnaden mellan att hyra av en bra mäklare mot att hyra direkt av ägaren. I huset i Bondi har nog inte brandvarnarna fungerat sen tidiga 70-talet.

Medan regnet öste ner passade Åsa på att putsa lite på gallerdörren.

49

Vid 12-tiden dök Roy och hans kollega upp. Två charmiga män i pensionsåldern som jobbar som installatörer. Vi hade ju nämligen ingen aning om hur man skulle få upp en tung torktumlare på väggen. Det hade Roy och hans kompis full koll på. De skruvade upp den upp och ner. Ganska smart för annars hade vi ju inte nått knapparna.

50

Sedan gick vi till The Grand National Hotel som ligger ca 5-10 minuter gångväg hemifrån och åt den godaste pulled pork burgaren vi någonsin smakat. Vi glömde ta kort så här kommer en stulen bild från deras hemsida.

thegrandnational_S_52 (1)

Det vanliga helgupplägget. Lill-Åsa tittar på film och Åsa kollar i ca 20 minuter innan hon somnar.
En jättemysig film av Lasse Hallström som Lill-Åsa ger 3+.

100-foot-3

Vi köpte nya stubbie holders i en liten affär i Woollahra. De var vi ju tvungna att prova igår eftermiddag. De fungerade jättebra.

55

Det här är utsikten från vårt matbord. Vi har hittills inte suttit där så mycket då vi oftast ätit på baksidan men igår kväll var det lite för blött för att sitta där.

54

Till maten drack vi ett jättegott vin från en vineri som heter Wyndham Estate som vi har besökt i Hunter Valley.

53

Igår var det tre veckor sen vi flyttade hit och det var då killarna bestämde sig för att lämna tomten för första gången. De stack ut via grannens tomt ut på den lilla lugna gatan vid sidan. Där kände de sig tydligen helcoola och låg mitt gatan som att de ägde hela Taylor Street. När de såg en tjej komma gående gömde de sig dock fort under en bil så vi är faktiskt inte så oroliga. Inte så mycket i alla fall.

52

Vi kollade på finalen på På spåret och rätt lag vann tyckte vi. Vi har hållit på dem sen början. Grymt smarta och Jesper är ju så charmig. Sen såg vi även på Husjägarna på TV4 Play. Folk som köper hus i Australien. Otroligt kul att se.

Söndag

Lill-Åsa har nu slutat äta allergitabletter sen pollenattacken i september. På slutet blev hon så galet trött och kunde lätt sova 12 timmar per natt. Nu är hon lite snuvig men mycket piggare. Någon pollen har vi inte haft den sista tiden så vi är lite rädda att det är katterna hon är allergisk emot. Men i så fall får hon vara snuvig de närmaste 20 åren…

Åsa fortsätter med sin bikram yoga men har nu bytt till en studio som ligger närmare sen flytten. Hon tycker att det känns riktigt bra och till och med bättre än den förra.

64

Medan Åsa var på yoga så lekte killarna på baksidan medan Lill-Åsa målade.

46

Sen tog vi vår röda lilla dramaten och gick till Edgecliff för att handla mat och vin.

På vägen dit går man förbi tennisbanorna och utomhusbowlingen.

59

60

Sen tog vi en långsam promenad i området.

56

Om man ska hälsa på oss och kommer antingen från stan eller från Bondi Junction så tar man buss 389 och hoppar av utanför Bellevue Hotel. Så här ser den bussen ut.

57

Idag gick vi mot Woollahra för lite lunch.

58

Det blev en publunch på Woollahra Hotel.

47

Vi ville även slinka förbi på Lord Dudley då vi säkert inte varit där på två veckor :)

62

Där hade kompressorn för ölpumparna gått sönder så det fick bli en flaskcider som vi delade på.

51

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Låter som ett behagligt liv. Skulle det vara katterna som orsakar snuvan finns det säkert 30 tal olika antihistaminer. En del blir man mer tröttare av än andra. Så byt sort om du ska prova igen.
Har ni fått bättre fart på bredbandet?

Anonym sa...

Kul att läsa och se på bilder. Ha det så bra. Vi har fått snö här i natt så det alldeles vitt. Synd. Våren var ju på god väg./Birgitta

Mamma/sväris sa...

Underbara killar. Vi äger!!
Det var ju fiffigt med att vända tumlaren upp och ner. Spar utrymme!
Älskar den bilden, om det nu är på framsidan eller baksidan;-) där killarena sitter. Det fotot som Maria också tog är bland det vackraste bild jag sett, som en sagobild, sa esteten.
Kramar. Pussa lite på killarna också

Anna sa...

No man should ever wear speedos;)

Vad häftig tavlan ser ut där Åsa sitter och kollar på mobilen. Man nästan tror att bron är i vardagsrummet.

Många av våra torktumlare har också varit monterade upp och ner. Skönt att ha en för vintern.

Ha en fin vecka
Puss