februari 04, 2015

Flytten till Paddington

Lill-Åsa skriver för Åsa jobbar sent igen.

Sist vi bloggade hade vi ju inte riktigt någon koll på om vi skulle få betala trippla hyror och gå i personlig konkurs. Det löste sig bra. Pontus lägenhet blev uthyrd och huset i Bondi är uthyrt från kommande lördag. Så endast en veckas dubbel hyra. Det är vi väldigt tacksamma för.

På fyra timmar hade vi flyttat alla våra saker från huset i Bondi till huset i Paddington, med hjälp av två trevliga brittiska flyttkillar. Katterna låg gömda under en varsin filt den första dagen i Paddington. Trappan är dock väldigt spännande. Sedan vi kom hem från Sverige har vi ju knappt sett gosfisarna. De kom hem på kvällen och åt och i bästa fall fick man en timmes gos i soffan innan de drog ut igen. Det var som att de inte riktigt vågade sova hemma. Nu känns det jättelyxigt att komma hem till två sovandes katter som man dessutom får med sig hela kvällen i soffan. Okej, igår fick vi med dem i soffan. Vi har inte hunnit att sitta där förens nu.

1

Här kommer en liten hus-visning.

Där genom dörren till kommer man in. Innan man har öppnat dörren finns det en liten privat gård, men där har vi inte hunnit fixa till än.

11

Det finns ingen hall, så man kommer in i vardagsrummet. Ganska vanligt här, men det är första gången vi bor utan hall. Man får helt enkelt behålla skorna på. Det är ju inte så många som kommer in med vinteroveraller på sig liksom.

9

I söndags var vi på IKEA och köpte bl.a. nya överdrag till schäslongerna. De var ju röda innan och inte ett dugg katthårsvänliga. Den här färgen går betydligt bättre ihop med Morris päls. Det är mest han som hårar. Han och Åsa. Det är ju inte så att vi tycker det är kul att sitta i schäslongerna och stirra in i väggen. Det finns en liten dosa som man trycker på och vips så kommer det upp en stor tv i skåpet som ni ser. Skithäftigt och kul att inte behöva ha en synlig tv.

10

Hallen in till köket. Först på höger sida är tvättstugan och sedan ett stort badrum.

2

Badrummet har ett sånt där fönster i taket så det blir ljust och fint.

5

Golvet är i ljust klinkers vilket är fint för mina nerver. I Bondi hade vi brunt badrumsgolv och det funkar inte så bra med en blond fru som hårar mer än en Morris och katter som skvätter vit kattsand på golvet. Nu har det blivit badrumsharmoni.

5A

Köket sett från uteplatsen. Jag älskar köket. Jag har alltid velat haft en köksö där jag kan stå och hacka små saker. Igår blev det därför både en kycklingsallad och en stor fruktsallad. Mycket att hacka blev det.

3

Uteplatsen. Stolarna har jag inte hunnit skruva ihop än, men i helgen så ska jag nog få ihop dem.

4

Trappen till övervåningen. Tegelväggen är fin tycker vi mellan sovrummen.

6

Vårt sovrum. Eller Morris och Mavericks. Det beror på vem ni frågar.

7

Vi har inte hunnit fixa till övervåningen än. Det här är ett rörigt gästrum. Dörren till höger bredvid fönstret är en jätteliten toalett och till vänster finns en stor och fin dusch. I lördags hittade vi en lucka i taket i gästrummet. Min fru är ju inte rädd av sig så hon öppnade luckan och gick upp. Där fanns ett litet fint rum med snedtak ett fint fönster och spottar i taket. Golvet var dock inte färdigt.

8

Området vi bor i är lugnt och harmoniskt. Vi har ju inte riktigt hunnit utforska närområdet, men det finns i iallafall tre stycken pubar med mindre än tre minuters promenad till. Det här ska nog bli riktigt bra.

Vi var ju i Melbourne förra helgen.

12

Det var trevligt men vi hade ju rätt mycket fokus på flyttning. På söndagen åkte vi till Fitzroy och gick i affärer och pubar. Underbart och troligtvis precis vad vi behövde för att ladda för en flytt.

13

För er som behöver vår adress bor vi nu här (och för hoppningsvis i alla våra dagar):

Åsa Ek Ricklid och Åsa Ricklid
191 Sutherland Street
Paddington NSW 2021
Australia

6 kommentarer:

Mamma/sväris/mormor sa...

Helt underbart hus. Åh va roligt det ska bli i höst att komma dit! Jag tycker nog det låter som din ömma fader skulle göra sig bra längst upp i huset(Golvet)Hihi! Retas bara lite Kjell;-)
Tegelväggen på övervåningen älskar jag. Har alltid drömt om en tegelvägg i köket.
Småpojkarna trivs redan vad jag förstår! Roligt!
Nu ska jag försöka få till en blog är det tänkt
Kramar till er alla fyra

Anonym sa...

Vad fint det ser ut på ert nya boende. Förstår att ni trivs. Mycket roligt att se. Vad snabbt ni har fått ordning. Imponerande. /Birgitta

eastcoastmom sa...

Roligt att se hur ni har det nu! Ser mysigt ut, och ljust.

mammaxtre sa...

Åh vad fint ni har det! Vilket trevligt boende.

Måtte ni nu trivas ni som flyttat så många gånger.

Kram på er

Anna sa...

Ser helt fantastiskt ut! Eller fantastiskt räcker inte riktigt till! Klart ert coolaste boende hittils! Älskar tanken på att slippa se tvn. Vilken grymt smart lösning!
Ser så mycket fram emot att se mera på söndag. Puss på er!

Marie KJ sa...

Otroligt fint! Tegelväggen får 5+
Är det alltså uteplats/tomt på båda fram och baksida (så ni håller reda på varandra, du vet är jag inte på framsidan så är jag på baksidan historien haha)

Kram Marie