april 13, 2014

Ett trasigt båtben

I måndags kom Åsa hem med paket till Lill-Åsa. En munkjacka som Lill-Åsa hade önskat sig i födelsedagspresent. Lill-Åsa fyllde ju inte alls år i måndags men hon kanske bara hade varit snäll eller något. Glad blev hon iallafall.

unnamed (4)

I tisdags var Åsa inne i stan för ett kundbesök. I den delen där det nästan bara finns företag. Nästan lite Manhattan-känsla.

unnamed (3)

Det har inte varit många luckor i molntäcket den här veckan. När Lill-Åsa stod och väntade på bussen skymtade hon dock lite blått.

photo

I onsdags steg Åsa ut från tåget i North Sydney. Gatan är som typ kullerstenar. Inte bra. Hon stöp huvudstupa och tog emot sig med vänster hand. Båda skorna gick sönder och benet skrapades upp. Barfota och öm traskade hon sedan mot jobbet. Där någonstans försvann adrenalinet och smärtan började göra sig påmind.

Hon tog med sig datorn och åkte hem, dumpade datorn och gick till vårdcentralen, röntgen och sen vidare till akuten. På akuten konstaterade de att det nog var båtbenet som var brutet. Att det heter båtbenet på svenska lärde vi oss igår kväll när vi tittade på Akuten på SVT.

unnamed (1)

Lill-Åsa köpte lite blommor till stackars Åsa så att det inte skulle göra så ont.

unnamed (5)

Vissa saker blir lite svårare med bara en hand. Sätta upp håret är en sån sak. Lill-Åsa blir lite frustrerad för Åsa blir aldrig nöjd. Vad är det för fel på den här frisyren?

Skära maten är också himla svårt. Åsa har dessutom valt att vara osminkad sedan olyckan. Lill-Åsa har dock erbjudit sina sminköstjänster.

unnamed

Igår regnade det i stort sett hela dagen. Vi gick endast ut för att handla. Annars tillbringade vi hela dagen i vårt mysiga TV-rum.

Först såg vi The Wolf of Wall Street. Den var jättelång. Den får en ganska ljummen 3:a. De svor skitmycket, typ hela tiden. Knarkade gjorde de också, jättemycket.

wolf

Efter det såg vi komedin Delivery Man. Den var faktisk bättre än vad vi trodde och vi tycker nog att det är en utav hans bättre filmer. En stark 3:a får den. Nu såg vi att framsidan på filmerna ser nästan likadana ut. Med skådespelaren längst fram och en drös med folk bakom :).

delivery-man-poster02-1

Efter filmerna skulle vi laga kycklingsoppa. Men det där kulinariska suget att tillaga skiten kom aldrig över oss. Lill-Åsa traskade istället iväg till Eagle Boys Pizzeria.

unnamed (6)

Det kändes som helt rätt beslut.

unnamed (7)

Vi går ju snart in i påskveckan. Vi ville förlänga den litegrann så vi ställde fram de få påskpynt vi har, redan idag.

unnamed (8)unnamed (9)

Eftersom vi knappt har varit ute i helgen fick det bli en publunch med lite bloggning. Vi har undrat vad aussisarna gör när det regnar. Nu vet vi. De går till puben. Vi har aldrig sett så mycket folk här och volymen är riktigt hög.

unnamedf

Ikväll ger vi oss på det här med kycklingsoppa igen.

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vi såg 12 years a slave i går men jag somnade, ska se klart den i dag för den var bra sa Magnus.

Peppar peppar jag har aldrig brutit någonting!

mammaxtre sa...

Stackars Lill-Åsa! Fy sjutton så trist. En olycka händer så lätt. Hoppas att det ska läka fint och att rehabiliteringen ska gå som en dans.

Kram på er

Anonym sa...

Jag känner igen puben. Lamporna är så fräcka.
Sitter just nu och tittar på Hellenius hörna på fyran.
Lite tips till er som också älskar honom.
Kram mamma/sväris

Anna sa...

Godmorgon måndag.
Stackars lilla båtbenet. Man använder ju båda händerna sååååå mycket mera än man tror. Visst är det en som är dominerar men det är så handikappande att inte kunna använda den ena.
Hoppas att du blir av med gipset snart.
Låter som ni haft en skön helg. Vi ska se om vi får tag på delivery man annars får vi se den hemma.
Ha en fin vecka. Puss

Anonym sa...

Fy för frakturer ;( Ja kära syster din fru ser ut som lilla My i håret 😂
Skönt film väder när båtbenet är ur funktion :) Vila på nu kära Åsa
Kram
Gun