oktober 20, 2013

En aprolig dag

Lördag kväll

Vi har haft ett favorit-hål-i-väggen på andra sidan vägen. I år hade vi svårt att hitta det för de låg inte där de brukar. Panik i lägret.

De hade bara flyttat till en större lokal lite längre till vänster men det var samma underbara kock som jobbade kvar.

Igår var nämligen vädret lite opålitligt och då är det så mysigt att köpa med sig mat hem.

photo (9)

Många skulle nog aldrig drömma om att titta på en film på semestern men efter våra tre månader här 2010 sammankopplar vi det med kvalitetstid. Det är en viss känsla att svettas så att man nästan glider ur skinnsoffan och dricka något gott kallt till. Vi har ju AC men då blir det ju ingen sport.

På tal om sport, igår tittade vi på filmen 42 som bygger på en sann historia om den första svarta professionella baseballspelaren. Den kan vi verkligen rekommendera och vi ger den 4-.

42-movie

Söndag

Ja idag blev den en powerwalk på den närmsta stranden, Klong Dao istället. Den är lite lättare att gå på då sanden är lite mer hårdpackad.

Hem för en dusch och sen iväg igen.
Vi blev tokhungriga och vad passar då bättre än grekisk mat. Här har vi varit ett par tre gånger nu så nu kände ägarinnan igen oss och sken upp när vi kom in.

IMG_1477IMG_1478

Vi älskar deras kött-meze-tallrik och magen stod rakt ut när vi gick därifrån. Grek-Maria verkade riktigt imponerad över att vi lyckades få i oss allt.

photo (10)

Vi fortsatte sen ännu mer söderut. Åsa såg då att Lill-Åsa började bli lite röd på armarna. Så här smetar Lill-Åsa in sig i lite solskyddsfaktor 30. Tack Gun, vi har fortfarande kvar av ditt lager av solskydd och de luktar så gott!

IMG_1480

Vi fick stanna lite plötsligt då det var två apor som hade apsex. Lätt genererade passerade vi och när de var klara (vilket var typ 4 sekunder senare) kunde vi stanna och ta kort.

IMG_1482

Som sagt, det var mycket apor på vägarna idag. De här hade nog också sexat för de hade två stycken små små gulliga bebisapor.

IMG_1488

Fantastiska vyer men de gör sig tyvärr inte riktigt på kort.

IMG_1490

Vägarna är barnsligt roliga att köra på. Upp och ner, och slingrigt. Nästan som att åka berg-och-dal-bana om man gasar på lite.
Men oroa er inte. Vi är försäkrade ;)

IMG_1492

När man tröttnar på berg-och-dal-banan kan man övergå till lite mer off-road-körning.

IMG_1494

När vi kom fram såg det ut som att Lill-Åsa skitit ner sig hela vägen ner på bena. Hon förstod inte att man inte skulle köra mitt i vattenpölarna. Hon fick helt enkelt gå ner till havet och blaska av sig. Men kul var det.

IMG_1499

Vi förstår inte riktigt skylten men vi tror att vi gillar’t.

IMG_1496

Vackert nere på denna lite avskilda strand.

IMG_1500

Våra moppar för säsongen.

IMG_1501

Sedan började det dugga lite lätt och vi ville ju inte riskera att bli dränkta så vi svängde in på närmaste ställe. Det blev inte så tokigt alls.

IMG_1504IMG_1505

Det har kommit en ny dryck till Thailand. Åsa kan ju bli lite trött på öl och vill då gärna ha någon typ av tjejblask. Den här kallades white wine cooler och var jättesmarrig. På 7 Eleven kostar den bara 30 bath vilket faktiskt till och med är billigare än Lill-Åsas Leo som kostar 38.

IMG_1507

Nu ska vi ut på byn och äta något. Sen ska vi hem till något som vi har sett fram emot. Om det inte regnar ska vi sitta ute i mörkret och titta på näst sista avsnittet av Homeland. För er som sett Homeland kan det ju bli lite exotiskt att se just detta här när böneutropet från moskén bredvid drar igång.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vilken säsong av Homeland? Tredje!? Ni ser ut att ha det bra men visst är det ännu lågsäsong?
Kram kram

Anonym sa...

Ännu en spännande dag på semestern. Jag får sådan lust att vara med och uppleva allt. Mysigt, kul och lekfullt. Tack för det. Kram Birgitta

Mamma/sväris sa...

Ja, visst var det du som visade oss andra Grekens taverna, Åsa. Jag trodde det var jag, jag var ju så länge i Thailand och du knappt en vecka! Men vi hann med mycket ändå. Ni verkar äta på så många mysiga ställen!
Och hur många gånger har ni badat och var det varmt i vattnet?
Kramar

mammaxtre sa...

Jag är avundsjuk och inte så lite heller. jag vill också uppleva Thailand. Njut bara njut!

Kram