februari 27, 2013

Svamp och Galaxy

Lill-Åsa brukar inte kosta på sig så mycket saker till sig själv. Åsa ville därför skämma bort henne litegrann och kom hem med Canesten häromdagen. Lill-Åsa har ju haft svamp på två fingernaglar till och från i snart ett årtionde och medlet hon använt tidigare för att få bort skiten, har funkat sådär. En gång lyckades hon dock faktiskt bli av med det i typ en vecka tills hon satte på sig trädgårdshandskarna för att rensa ogräs på altanen. Slabang, så var svamphelvetet tillbaka.
Canesten ska vara en intensivkur så vi får se hur det går.

IMG_1298

Vi gick igenom centrumet här i Randwick i lördags. Där i ett skyltfönster fick vi se på den här godingen. Den var lite för dyr, annars hade vi slagit till. En digital radio som skulle ha matchat vår brödrost :)

photo (4)

Filmen Django har folk skrivit mycket om på Facebook. Vi har nog inte trott att det var vår typ av film men sen Marie skrev att hon gav den 5+ i betyg blev vi ju lite nyfikna. I lördags såg vi den därför och kan bara hålla med. En film som har allt. Bäst i filmen är nog han till höger i bild men så vann han också en Oscar för Bästa manliga biroll.

django-unchained-poster3

I lördags var det dags för Maria att åka tillbaka till Sverige igen. Hon hänger ju mest i Sans Souci vilket ligger en bit från oss så därför passade vi på att träffa henne på flygplatsen. Hon hade med sig sin trevliga kusin Joel som också bor här i Sydney. Ett tag till i alla fall.
Maria är inte med på fotot eftersom det är hon som är fotografen och vi har helt fräckt snott fotot från hennes Facebook.

66629_10151353382972881_1209593816_n

Vi har ju redan minibloggat om vår söndag i Pyrmont men här kommer några fler foton från denna dag.
Här är vi fortfarande i stan på väg mot Darling Harbour.

IMG_1299

Bron över till Darling Harbour.

IMG_1300

Det var drakbåtstävlingar denna söndag.

IMG_1301IMG_1302IMG_1303

När man går längs kanten ligger restaurangerna vägg i vägg.

IMG_1304

Här har vi gått uppför trappen till Pyrmont. Som sagt så är det en ny stadsdel för oss. Som vi nu älskar.

IMG_1305

Trots att vi har höst på fredag så ser träden nästan ut som vårträd.
Här åt vi en asgod lunch.

IMG_1306

Pontus har hittat ett nytt jobb då han gärna vill jobba i en affär. I måndags började han jobba i två butiker. En i Randwick och den andra i Westfield köpcentrum i city. Inte samtidigt förstås. Där står han iklädd en röd T-shirt och säljer tillbehör till mobiltelefoner. Hittills trivs han otroligt bra och vi hoppas att det håller i sig.

För oss Åsor har veckan bara varit vanlig förutom att Åsa har fått en ny telefon. Hon har övergett iPhone och försöker nu sätta sig in i hur en Samsung Galaxy S3 fungerar. Vansinnigt roligt.

s3fronts
Lill-Åsa kommer definitivt inte skaffa sig en sådan utan det blir en iPhone 5 när det är dags för henne att byta upp sig. Hon vill inte behöva lära sig några nya funktioner. Verkar skitsvårt.

Om tre veckor vid den här tiden är Lill-Åsa på väg till Thailand och vårt hus.
Det ser hon fram emot skitmycket!

IMG_0860

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Ja jag kan ju säga att jag också ser fram emot Thailandsvistelsen. Samsung är bara så bra och rolig.Den kommer du att trivas med.Jag tycker området ni tittar på liknar lite Randwick, eller?
Kram

Gun sa...

Säger som mamma, trodde bilden var på huset där ni bor :)
Mycket skit nu ;) Förstår att Åsa längtar till Thailland och håller med henne, jag håller mig till iPhone av samma anledning. Verkar ju bara dumt att lära sig en ny lur 😉
Hoppas det håller i sig med att Pontus trivs i butik och förstår att han ville byta. Jag jobbade på Clock i 10 dagar sen hade jag tokont i magen av all stress. Har aldrig riktigt gillat hamburgare efter det heller....
Nu håller vi tummarna för Anna, har precis läst på fb
Kraaaaam

Marie KJ sa...

Om jag skulle få en present av Magnus och det var Canesten så skulle jag inte bli jublande glad (tänkte skriva hjulande glad, ni vet ju att jag gillar att hjula naken över gräsmattan tidigt på morgonen)Men å andra sidan hade jag nog unnat mig en tub själv och tanken var ju fin ♥
Jag gjorde tvärtom, gick från Android till Äpple, det går att lära om men det tar tid innan man hittar alla finesser.

Kram Kram

PS Apropå present, jag har skickat en födelsedagspresent till Åsa, jag tror inte den hinner fram men man vet ju aldrig. Man får vara glad om den kommer fram överhuvudtaget kanske ;) DS