februari 17, 2013

Orättvisor och Valentine

Veckan som gått var väldigt jobbig på många sätt. En tonåring som var mer tonårig än vanligt… Är det inte konstigt att de sitter inne med svaret på precis allt i så unga år?

Torsdag

På torsdag var det krismöte på Lill-Åsas jobb. Hon har ju under en tid förstått att det inte går runt ekonomiskt. Redan när hon började undrade Lill-Åsa och kollegan Cate om det egentligen var så smart av chefen att dra på sig kostnaden för en heltidsanställd och dessutom betala dyr hyra för ett kontor när sifforna bara dalar.
I torsdags fick Lill-Åsa skulden för alla års dalande siffror… Hon blev så chockad och kränkt så att hon fick inte ur sig något då. När chefen hade gått steg tårarna i ögonen då det var så fruktansvärt orättvist. Jobbarkollegan Cate, är den mest konflikträdda personen som går i ett par skor och det är ju egentligen hon och chefen som fått siffrorna att falla. Chefen är ju ansvarig för att få in nya kunder men hon verkar föredra att fika med väninnorna och skjutsa barn till diverse aktiviteter.

Efter denna pissdag skulle vi försöka få Valentine’s-stämning. Gick ändå ganska bra och vi satt i Darling Harbour och njöt av en galet bra service.

IMG_1289

Sen avrundade vi med ett glas på andra sidan hamnen medan vi kollade på fyrverkerier.

IMG_1292

Fredag

På fredagsmorgonen fick Lill-Åsas chef sig en rejäl skopa. Lill-Åsa har väldigt svårt för orättvisor. Chefen förnekade totalt att hon hade anklagat Lill-Åsa för något och sa att hon bara hade missförstått allting. Hon är så glad att Lill-Åsa jobbar där. Jävla falska bitch.
Är hon smart, gör hon inte om det där.

Fredag

Helt utmattade efter veckan kändes det väldigt bekvämt att beställa hem indiskt och titta på Så ska det låta.
Det här kommer nog bli vår nya fredagstradition då man både slipper handla och laga mat när man är trött efter arbetsveckan. Att hinna sitta ner och umgås även innan man slår sig till bords är väldigt lyxigt.

Lördag

Det blev lunch ute i Randwick följt av en middagslur som var svår att vakna upp efter.

IMG_1294

Kvällen blev mycket lugn framför finalen på På spåret där vi tycker att fel lag vann men Dick blev så glad så det var väl kul för honom.

Söndag

Det skulle regna idag. Men nähä. Vi som hade planerat filmdag. Aldrig får man som man vill :)

Istället lyssnade vi på Morgan Alling som Vinterpratare medan Åsa bakade LCHF-bröd.

Efter det gick vi upp på altanen och solade en kvart, följt av lunch på ballisen och sen en stilla prommis ner till Cooge för en kall dryck.

IMG_1296

5 kommentarer:

mammaxtre sa...

You go Lill Åsa! Vilken chef, usch! Sköt om er, kram

Anonym sa...

Så får inte chefer uppföra sig 😡 Bra att du gav tillbaka 😃
En solig dag istället för regn men ni gick inte ner till stranden- Ni är bortskämda med för mycket sol😳
Puss å kram till er
Ps har tonåringar i huset så vet precis vad ni pratar om 😁
Gun

Marie KJ sa...

Våra tonnåringar är som ljuva lamm och bara gulliga och plockar alltid upp efter sig så jag förstår inte vad ni menar? Bortskämda (med sol) är just vad ni är!

Kraaaam i massor

Mamma sa...

Fy vilken vecka. Jag hoppas hon förstått vem hon inte ska ge sig på. Jag hoppas att det ordnar sig på jobbet, Åsa. Men tyvärr är det väl så att om det hänt sådana här konflikter så har det blivit något som är svårt att glömma och man har förstört något som inte går att reparera.
Darling harbour är vackrast i mörker när hela stan speglar sig i vattnet. Det måste varit häftigt med fyrverkeri just där.Vi pratar på Skypen i morgon när jag vaknar.
Kramar

Anna sa...

Åh men Åsa. Vilken pruttchef:(( håller alla tummar och tår för att det ska kännas bättre denna vecka.

Ni är experter på att hitta på upplevelser som får er att må bra. Så härligt att se!

Må denna vecka bli fantastisk och konfliktfri.

Puss på er.