januari 09, 2012

Snorkling och en sväng till akuten

Lördag kväll

Vi åt ju lite stabbigare lunch än vanligt i lördags och tyckte därför att lite sill och potatis räckte som middagsmat. Gun och Pontus avstod dock och åt lite kycklingwraps istället.
Det var lite småsvalt så en extra tröja satt inte i vägen.

IMG_5844

Det finns en tradition hos familjen Larsson. De spelar femkort när de umgås i fjällstugan i Sälen. Det fungerade faktiskt lika bra i Randwick. Pontus var lite tveksam i början då han ju är mer inne på lite mer digitala spel men han såg ut att uppskatta femkort.

IMG_5845

Söndag

Istället för att använda AC brukar vi ställa upp korsdrag mellan balkongdörren och altandörren på övervåningen. Då blåser det så fint.
När det blåser lite väl mycket ute smäller dörrarna igen så att man nästan kissar på sig av rädsla. Vi har letat efter dörrstoppar men inte hittat några bra.

Vi tänkte därför ta en promenad till det stora byggvaruhuset på andra sidan djungeln.

Där kryllar det av små söta ödlor som denna.


IMG_5847

Vårt sällskap är väldigt duktiga på namnet på växter och blommor medan vi är helt odugliga på det.
 IMG_5848

Inte tycks det fastna heller.
 IMG_5849

Dörrstopparna modell större var slut på Bunnings men nu vet vi i alla fall vad vi ska ha.

Vi 15.00 kom familjen Holmström och hämtade upp Karin, Kjell och Pontus samt alla picnic-saker och maten.

Vi hurtiga brudar :), Gun och Åsorna gick tillsammans med Anna och Tilda ner till Clovelly Beach. Vi tog en liten omväg för att få gå längs den fina kustpromenaden.
 IMG_5850

Vi hade med oss pizzor och vi satt på klipporna och snackade och vissa laddade för det kommande badandet. Vi i pingvinfamiljen tar det här med kramp på största allvar. Vi ville verkligen inte riskera något så snart efter maten :) Kjell var nog inne på vår linje medan Gun och Karin imponerade med att hoppa i det 22-gradiga plurret.

 IMG_5852

De fick se riktigt fina fiskar och till och med några rockor.
  IMG_5855

Gunilla ville gärna bada och hade både badkläder, armkuddar och badmössa på sig. Vi satte dock stopp för det då hon var på lyset redan tidigt på kvällen.

IMG_5856

Här är Kjell utan överkropp, som han själv uttrycker det.
Pontus hängde lite med oss med sen stack han iväg med Eric för att kasta den där speciella bollen som viner när man kastar den.
Han tog emot den lite tokigt och fick den rakt på lillfingret. Aj aj aj. Först var Pontus lite cool och sen höll han på att svimma av smärtan. Det blev en taxi till akuten för Pontus och hans ömma moder. Även Gun och Karin fick plats i taxin och kunde hoppa av i Randwick. Kjell och Lill-Åsa började med hjälp av kartan i mobilen gå mot Albert street. Tyvärr var det inte Albert Street i Randwick utan Albert Street i Bronte. Det blev en lite omväg om man säger så. Dessutom kom årtiondets regnskur, så det var som att gå i en dusch som var på för full sprutt. Lill-Åsas humör var INTE på topp när hon kom hem.
 IMG_5859

Pontus och Åsa tog som sagt en taxi till sjukhuset och hoppade av vid barnsjukhuset. Det var fel. Vi var tvungna att gå till vuxensjukhuset. I det där spöregnet som Lill-Åsa och Kjell hamnade i. Vi var så genomblöta som man kan bli och Åsa vred ur sin klänning två gånger så att det forsade vatten. När vi kom in till receptionen såg vi nog väldigt roliga ut. Som dränkta katter. Pontus fick gå in direkt och träffa en sköterska och fick berätta om vad som hänt, fick smärtlindring och sen fick vi handdukar, patientkläder och filtar att byta om till. Väldigt gulligt, så vi slapp sitta i väntrummet i våra blöta kläder och frysa.
Efter en kort stund fick Pontus följa med en sköterska för att få fingret röntgat. Sen följde tre timmars väntan då vi roade oss med att titta på TV.

När vi till slut fick komma in till doktorn fick vi veta att inget var brutet. Puh. Däremot har han fått två skador där ligamenten brustit. Detta resulterade i att de spjälkade fingret och sen la hela armen i en gipsvagga.

Vi var hemma vid 23.00 och var väldigt nöjda att det äventyret var över. Pontus har nu fått smärtlindring och vi ska tillbaka till doktorn på onsdag förmiddag för efterkoll.

 photo (16)

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ajaj, sicken osis.
Sill som är så salt och gott då solen skiner. Håller ni på och visar bilder på ödlor och andra kryp kanske vi ställer in vår resa nästa år.
Apropå det: Är det dyrt att flyga till Wellington? Jag är lite sugen, om man ändå är så långt bort. Ser rätt nära ut, finns lågprisflyg?


PS Skicka Gunilla på rehab!DS

Kram Kram

Birgitta sa...

Stackars Pontus. Att ha ont är inte kul. Hoppas det går över.
För övrigt verkar ni ha det så trevligt och ser så många olika saker.

mammaxtre sa...

En olycka händer så lätt och så snabbt. Trist.

Ha det bra

Anna sa...

Vilken avslutning på en sådan härlig eftermiddag. Gips, ösregn och en tur till Bronte.
Skönt att ni fick tid nu på onsdag och höra den doktorns åsikt också. Hoppas att han inte har så ont nu iallafall.

Hoppas att ni får en fin tur till de blåa bergen.
Jag har mailat Karin, hoppas att hon fick fotona. Kram

Anonym sa...

Hejsan. Trist med Pontus finger, men skont att han fick hjalp.
Ni verkar ha det sa mysigt tillsammans, vilket gladjer mig. Vi har det ocksa bra, men borjar faktiskt att langta hem nu...konstig man ar va??? Borta bra, men hemma bast.
Kram Eva