juli 24, 2019

Sju katter och en korv

Onsdag

Katterna fortsätter att uppskatta sina väggsängar. Det är i stort sett alltid minst en katt där under kvällstid.


Torsdag

Åsa har ju lite mindre jobb nu en tid och jobbar just nu ungefär halvtid.
Vi passar då självklart på att klämma in några extra powerwalks.
I torsdags fick vi dock vända halvvägs innan ett rejält oväder drog in över ön.


Fredag

Det vräkte sen ned typ hela natten mot fredagen och ni som följer Åsa på Instagram såg hur otroligt mycket regn det kom.

Vi hade tur som vaknade när vi gjorde för vi hann inte äta frukost innan vi fick gå ut på baksidan och ösa vatten för att rädda huset från översvämning. Våra grannar kom hem från Sverige idag och de hade inte haft lika tur och deras vardagsrum var vattenfyllt.

En annan sak som händer när det regnar så där kraftigt är att lervatten kommer upp ur avloppet under tvättmaskinen. Vi ska be Saa sätta för avloppet så att vi slipper det nästa gång.
Det ser inte så fräscht ut och dessutom springer självklart katterna i det så vi hade leriga tassavtryck i hela huset.


Då allting blev lite tokigt den här dagen hade vi glömt att ta ut något från frysen för att tina till lunch.
Vi fick därför ge oss ut för att leta efter någon restaurang att äta på. Det visade sig vara svårare än vanligt då de flesta hade stängt pga vädret.

Till slut hittade vi ett sånt där bufféställe där man pekar på vad man vill äta. Det var gott och råkade bli en helt vegetarisk lunch.


När det är skitväder kan man ju kolla på bra TV-serier. Vi hittade en som vi föll pladask för. En brittisk kriminalserie med en massa starka kvinnor. Mycket, mycket bra och han som ligger bakom vår favoritserie, Shameless genom tiderna har även gjort den här. Dock två väldigt olika typer av serier.

Image result for no offense tv show

Lördag

Ovädret fortsatte men i lugnare former.
Lunch på Fat Pig i Saladan där vi hade full underhållning av några som skulle få ner pålar i havsbotten. En jäkla oväsen men som sagt underhållande.


Åsa åt en god green curry


Medan Lill-Åsa åt en mycket god barracuda i curry.


På kvällen kom grannarna i B1 över på middag. Sonen Zach har tagit det fina fotot och observera hur Maia också poserar inför kameran.
Maia och Zach hittade varandra under kvällen.


Mys vid middagsbordet.


En slagen hjälte.


Katterna fick så mycket uppmärksamhet och älskade det.


Söndag

Äntligen vände vädret!

Vi var jättesugna på en moppetur och drog till Klong Nin till restaurangen där vi hittade Maia.
Där har de en höna och en tupp som oftast går löst men nu när de är i väntans tider så får de hålla sig för sig själva.


På väg hemåt igen.


Tidigare denna dag hade vi gått vår vanliga powerwalk och fick då sällskap med en hund som vi båda föll pladask för. Vi döpte honom omedelbart till Korven så nu förstår ni nog lite hur han ser ut :)
Han följde oss längs hela stranden men blev bortjagad när vi kom in på en annan hunds territorium så han fick springa med sina små korta ben hela vägen tillbaka. 

Sen kunde vi inte sluta tänka på honom och hur det gick så vi åkte ner till stranden på eftermiddagen för att leta efter honom men vi hittade honom tyvärr inte. Vi har inte sett honom sen dess heller.
Det är väl tur det, vi kan ju inte ha sju katter och en korv.


Ingen korv så långt ögat nådde.


När Lill-Åsa var på 7 Eleven såg hon att det kommit en ny öl. Numera en favorit!


Dags för en liten eftermiddagslur och Maia ville gärna hänga på.


Måndag

Man kan nog säga att Lindas kattvakt är minst sagt underhållande. Den konstigaste människa vi någonsin träffat faktiskt och vi har träffat några stycken :)
Men han älskar katter och det är ju viktigast i det här läget.
Men köpa kattmat och kattsand kan han inte göra fast han bor gratis i hennes lägenhet. Och då ber hon ju honom inte betala för det ens.

Lill-Åsa fick därför slänga sig på moppen och leverera maten utanför hans dörr. På vägen upp mötte hon Cloudy och hann gosa med honom litegrann. Han tackade för matleveransen med sin söta hesa stämma.


En bonus-powerwalk hann vi också med.



När vi stängt in katterna i vardagsrummet för kvällen satt den här gosingen på fönstret. På utsidan tack och lov.
Vi var tvungna att ha Åsas hand bredvid så att ni verkligen förstår hur stor den var. Vad det här nu är för en typ av krabat. Det ser ut som något som hoppar. Tänk att få den här i ansiktet när man ligger och solar vid poolen. Tur att vi inte solar.


Vi har ju äntligen en fungerande tvättmaskin igen. När vår nya Electrolux levererades kändes det som att det var något som inte riktigt stämde. När den centrifugerade var den på väg att hoppa in i vardagsrummet och den lät som tusan. Vi fick stå båda två och hålla emot den för att den inte skulle hoppa så långt att sladden skulle dras ut ur väggen. Vi hade dock så mycket tvätt så vi körde ett antal maskiner på det sättet med oss liggande över maskinen under centrifugeringen.
Dagen efter kom en tekniker och kollade på den och sa att det var någon skruv som saknades och när han gick fungerade den som den ska.
Det firade vi med att tvätta alla sofföverdragen då vår ljusbeiga soffa var mer åt det gula hållet.


Samma kväll firade vi att Åsa officiellt nu har lämnat över det hemska projektet till en annan utvecklare.
Det blev en sund variant av toast skagen till förrätt (den blev skitgod och kommer att ätas igen) och pulled pork till huvudrätt.


Onsdag

Lugnt på jobbet för oss båda så vi hann med gymmet före lunch och en powerwalk på eftermiddagen.
Det här är fotograferat rakt ned i sanden och visar mönstren som småkrabborna gör.



3 kommentarer:

Karin sa...

Varför inte en trätrall under tvättmaskinen? Skönt att Åsa nu slipper grobbla på jobbet
Kramar

Marie KJ sa...

De där kattbäddarna är dösnygga! Har kommit på att det är i mobilversionen av er blogg mina kommentarer försvinner men att det funkar utmärkt när man är i ”vanliga”.
Jävlarsvad duktiga ni är att träna och gå. Måste till en skärpning här!

Ha en fin helg på er ♥️ Här vankas rekordvärme

anna sa...

Äntligen ska jag ta mig tiden att kommentera också.

Vilken lyx att ha massa hantverkare som man litar på som kan så snabbt hjälpa till. Annars känns ju hus som något skitjobbigt. Coolt om ni får till ett tak övre så ni slipper lite av värsta regnet.

Måste vara mysigt att se Lanta genom låg till högsäsongen. Allt som stängs ner, öppnas, människor som kommer och går. Lite som vi ser fram emot sommaren eller vintern.

Härligt att ha lite tid att andas, slippa gnissla tänder och hinna umgås lite mera.

Imorgon ska visst vårt magiska vinterväder bytas ut mot regn och lite svalare, känns väl sådär men svårt att klaga då det varit helt grymt upp tills nu.

Ha en fin vecka.

Pussar