juli 03, 2019

Kallt té och Pai

 Torsdag

Lill-Åsa var hemma hos Linda och matade katterna för sista gången innan kattvakten kom hem från Bangkok.
Cloudy tackade för maten.


Fina Mullis.


Fredag

Lill-Åsa njuter så ofta hon kan av en fredagsmassage.
Efter massagen får man jättegott kallt té.


Lördag

På väg söderut stannade vi på Lanta Animal Welfare för att lämna över lite handdukar och donera lite pengar. De råkade ju illa ut under ovädret för 1.5 vecka sen och all deras hundmat blev förstörd.
Kitty City klarade sig dock bra.

Det finns mycket kattungar där just nu men de flesta är glädjande nog redan adopterade. Dock inte den lilla grå skönheten i bakgrunden. Men det blir hon nog snart.


Det här var deras nyaste tillskott. Både blind och döv. Tack och lov verkar alla andra katter märka att något är fel så de är snälla emot henne.


Vi åkte sen vidare till Kantiang för lunch med den här utsikten.
  

God mat och kall öl. Allt man begär en lördag.


Jo och en fin moppetur förstås.


Vi har glömt att nämna att blixten slog ned i vårt hus för ungefär en månad sen. Riktigt otäckt faktiskt då vi såg att det blixtrade till någonstans i huset i ögonvrån. Vi förstod dock aldrig riktigt vad det var som hände förrän vi skulle tända lamporna i köket. Det visade sig att ena dimmern hade brunnit upp.

Brunnit upp hade även vår nylagade tvättmaskin. Den har dock hankat sig fram i några veckor med många små tricks som att slå av säkringen för badrummet och sen sätta på den. Till slut slutade även det fungera. Saa var här och dödsförklarade honom i helgen.

Så den dyra reparationen var helt i onödan. Suck. I fortsättningen kommer vi alltid dra ut kontakten ur väggen när vi inte använder den.

Vi beställde därför en ny tvättmaskin på Lazada men fick i veckan ett samtal om att de inte levererar ut till öar. Jaha vad gör man då?

Vi gick in på affären därvi köpt våra ACs och frågade om de kunde hjälpa oss. De har nu beställt en Electrolux. Vi hade en sån i Sydney och var väldigt nöjda. Blixten slog inte ned i den en enda gång :)
Nu väntar vi otåligt på den leveransen och tvättar under tiden för hand. Fan vad tråkigt det är! Nästan så att vi överväger att sluta träna under tiden. Närå.


Ni som har sett Åsas Insta Story vet ju hur det här slutar... Lill-Åsa var snabb och fångade henne i fallet.


Vår alldeles lagom tjocka katt gillar att spela TP. Hon och Missan MÅSTE vara med och det ska vara fokus på dem och bara dem.


Söndag

Det blev lunch på Lazy Days.


Det är så mysigt där och vi var faktiskt långt ifrån ensamma.


Helgen gick fort och sen var det måndag igen.
Syrrorna sover tätt ihop på badrumsbänken inne på kontorstoaletten. Svalt och skönt.


Om ni såg Åsas Insta Story i helgen så hörde ni att vi har haft seriösa planer på att åka till Naxos i augusti. Vi har kollat flygrutter, hotell och funderat och planerat. Vi tycker ju sånt är roligt.

Det föll på att vi inte riktigt litar på att våra visum i Thailand är klara så att vi kan lämna landet. Självklart kan vi lämna landet men det vore ju kul att kunna komma hem igen. Vår visumtjej säger att det skulle gå bra att resa i slutet av augusti men hon har sagt så mycket tokigt förut så vi vågar faktiskt inte.

Vi tänkte då om för semester vill vi ha.
Ett betydligt billigare alternativ med väldigt mycket kortare restid är en semester i norra Thailand. Vi har länge pratat om att åka dit. Först några dagar i Chiang Mai som är Thailands fjärde största stad och sen ungefär en vecka i Pai som ligger ca 30 mil nordväst om Chiang Mai.
Pai är lite av ett hippieställe med underbart vackra vyer. Vi ser oss själva glida runt på hyrda moppar och kolla vackra utsikter hela dagarna. Det ska också vara mycket billigare däruppe så det kan bli kul att jämföra med Lanta.
Nu är vi helnöjda med den här idén och det enda som återstår är att hitta en kattvakt. Vi känner oss optimistiska.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Ni berättar alltid så intressant om vad ni gör och ser. Kul med att resa till norra Thailand. Här har vi haft några mycket svala sommardagar och nätter. Endast +6 i går natt.
I övermorgon skall vi gratta Isabell som fyller år, hemma hos Petra. Det skall bli trevligt.

Kram Birgitta

anna sa...

Men det lät ju nog så mysigt med norra Thailand. Ingen lång resa, ingen jetlag och något helt nytt! Oron skulle ligga över er i bakhuvudet angående att komma igenom passkontrollen så det skulle nog inte vara hundra avkopplande.
Inatt svängde jag förbi Lanta i endast fem minuter och var sen tvungen att lämna igen. Helt knäpp dröm och jag grät som en gris då jag skulle säga hejdå, var så ledsen så jag vaknade till ur drömmen.

Riktigt tråkiga pengar med tvättmaskinen. Fy bubblan.

Snart är det helg igen, hur snabbt gick inte denna vecka.

Pussar

Karin/mamma sa...

Åh vad saknar baden, stränderna och framför allt massage. Och så er förstås♥️. Lazy days ett måste nästa gång. Maten var fantastisk men om jag minns rätt så var det väldigt stenigt.
Nu får ni ha det så bra
Puss puss