mars 31, 2019

Kaos, kärlek och inspiration

 Måndag - fredag

Målningsprojektet fortsätter. Precis som visumprojektet. Här sammanförde vi de två projekten och bad målaren ta kort på oss utanför huset inför vårt besök på Immigration.

Här ser det dock som att Åsa bad sin fru att dra åt helvete men så var självklart inte fallet. Lill-Åsa ser i alla fall inte speciellt bekymrad ut.


Kontoret är nu ommålat och klart.


Det tog två dagar för dem att måla om vardagsrummet. Vi fick helt enkelt äta ute i två dagar vilket ju fungerar väldigt bra när man bor här.


Vi tycker mest synd om Morris som inte hanterar sånt här så bra. Han har nu hittat en ny trygg punkt i tillvaron, under vår säng i vårt sovrum. Något som ju är väldigt konstigt då han aldrig varit inne i vårt sovrum sen vi flyttade hit.
Hans värsta dag var när både målarna och AC-killarna var hos oss samtidigt. Det borrades och sprangs ut och in medan han låg gömd under köksskåpet. Det var som att han bestämde sig för att imorgon ska jag fan inte ligga här. Det är ju jättetrångt för honom därunder skåpet.
Det var då vi förstod hur smart han är. Morgonen efter ställde han sig utanför vår sovrumsdörr och bad om att bli insläppt. Blir man inte lite imponerad?
Under vår säng är nu det gott om plats och han kan ligga på lakan i förvaringslådan som en riktig prins.
På kvällarna kommer han ut då han vet att de inte kommer hit på kvällstid.


Det är inte bara Morris som mår dåligt när det är kaos. Åsas humör har väl varit lite sådär i veckan. Hon mår inte bra när det är skitigt och ingenting finns på rätt plats och katterna är oharmoniska och slinker ut när målarna lämnar ytterdörren öppen. 

När vardagsrummet är i kaos får man lösa problem och köra myskväll på kontoret.


Det har varit väldigt tur att Åsa har haft träningen den här veckan då det har hjälpt mycket med att få ut frustrationen.
Här hänger dock Lill-Åsa ut sig då vi fått tips om att det är bra för våra axlar från osteopaten vi träffade för några månader sen.


I tisdags var det dags att ge sig på det här med visumen igen., Vår visumtjej mötte oss där, och peppar peppar, så här långt ser det bra ut. Det tog 2.5 timmar och lite mutor men det är det värt om det funkar.


Så här ser vår nya effektiva AC i vardagsrummet ut på utsidan av huset. Den tog 6 timmar att installera. Ingenting Morris uppskattade...


Linda fick ta över lite mat från Katrin Zytomierska när hon åkte hem till Sverige. Katrin har ett eget sortiment av hälsomat och här står Lill-Åsa och bakar proteinbröd till Linda och oss. Bakar och bakar, det var bara att blanda med vatten och slänga in i ugnen. Easy peasy.


Vad tror ni, behöver vi verkligen måla om? En svagt grön färg är väl snyggt?


Småtjejerna bryr sig inte så mycket om allt spring.


Lill-Åsa behövde fylla på luft i moppedäcken. På verkstaden har de en egen tupp.


Lördag

Vi åt först lunch på Klong Nin och sen stannade vi till på Relax Beach.


Där finns det gott om reggaebarer.


Vi la oss i skuggan och drack öl och lyssnade på Job 2 Do.
Ja, tills de förstod att vi var från Sverige och satte på Eva Dahlgren, Per Gessle och en jullåt med Peter Jöback :) Oj vilken julkänsla vi fick :)


På kvällen åt vi middag på Yang med Irene, Uffe och Linda. En väldigt mysig kväll med mycket kärlek.

Söndag

På tal om kärlek.
I dag när vi var på väg för att äta lunch på stranden på Long Beach fick Lill-Åsa syn på det här hjärtat. Vi vet inte om naturen har skapat detta eller människan. Fint var det i alla fall.


Om vi jämför förra helgen med den här, märker vi en ENORM skillnad på hur mycket folk det är på ön. Det känns som att alla har åkt hem och stranden var nästan tom under våra powerwalks.
När vi kom till det billiga stället på Long Beach kunde vi fritt välja bord. Senast vi var här fick vi sitta långt inne i hörnet vid det sista lediga bordet.


Åsa ville titta in i en affär på Long Beach. Titta vem vi mötte utanför!
Vår granne Björn kom till ön igår men vi har inte träffats än och så möts vi på Long Beach. Vi stod och pratade i solen ett tag men höll på att försmäkta i värmen. Lill-Åsa föreslog därför att vi skulle krypa in på närmaste restaurang och ta något att dricka och prata ikapp vad som hänt sen sist vi sågs.

Vi känner oss så smickrade! Sen Björn var här senast har han gått ner en hel massa i vikt och börjat träna på gym med PT. Han berättade att han blev inspirerad av oss och resonerade att om Åsorna kan så ska jag väl också kunna. Så smickrande att höra att vi inspirerat någon!


Vi sa hejdå till Björn och åkte som stolta inspiratörer till Dreamy Spa.


Lill-Åsa fick en underbar sport massage och Åsa en mindre njutbar ansiktsbehandling. De kan inte alltid vara bra.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni har alltid något på gång. Spännande att se bilder. Det blir snyggt.

Här har den sista is/snö-högen försvunnit, till stor glädje. Vårblommorna börjar komma fram, det är fint, snödroppar, krokus, scilla och violer.

Kramar till er båda från Birgitta

Mamma/ sväris sa...

Vilka underbara bilder! Javisst imponeras man av Morris. Han utvecklas fortfarande. Det är som Jojo. Helt plötsligt gör han saker som han inte gjort tidigare.
Det kommer att bli jättefint i erat hus dom redan var fint. Men jag skulle nog behålla den vita utsidan. Men ljust grågrönt på insidan i något av rummet isf.
Relax Beach är en favorit. Massagen där är himmelsk. Mor och dotter som masserar.
Kram till er

anna sa...

vilken vecka. Shit. Jag skulle också variera i humör. Så svårt att gå och somna när allt är kaos och vaknar helt energilös när det är stökigt.

Emmie skulle få panik som Morris. Fy sjutton för störda rutiner. Sven skulle älska upplägget:)

Jag tror starkt på grönt då det är sådan varm färg och tänker att den skulle hålla bättre i längden?

Ha en riktigt fin vecka😗😗