mars 16, 2019

Förkylning och kollokatt


Vi brukar ju blogga på söndagar i vanliga fall men imorgon tänkte vi fokusera på att fira vår bröllopsdag (16 år) så det fick bli en blogg idag istället.

Måndag till fredag

Efter gymmet på måndagarna passerar man grönsaksmarknaden på vägen hem. Vi har därför börjat stanna här och passa på att göra veckans inköp när man ändå är svettig från gymmet.
Det finns nämligen ingen AC på vår grönsaksmarknad :) och just nu är det helvetiskt varmt.
Mars och april är inget för de värmekänsliga.


Åsas kompis Ullis hade varit gullig och frågat Lill-Åsa efter vår adress så att hon kunde skicka en födelsedagspresent. Hur gulligt var inte det?

Hon hade satt ihop ett kort med gamla foton.
Man var snygg i håret på 80-talet...


Ett halsband med matchande armband. Jo jag tackar ja.


Då Lill-Åsa äntligen hade blivit av med febern och hostan och jobbet hade lugnat ner sig, tyckte hon att hon var värd en massage. Hon har faktiskt inte varit på massage på över en månad. Galet!


En nöjd Lill-Åsa på väg hem från massagen.


På kvällen hade vi en date med ett par som började följa vår blogg redan 2007 när vi var tre månader på Naxos. De har sen dess varit trogna läsare men vi har aldrig träffats. 
Det blev det så ändring på nu och vi åt middag tillsammans i Saladan och avslutade kvällen med att de bjöd oss på en drink på Fat Pig. Hur gulligt som helst!


På torsdagen vaknade Lill-Åsa upp totalt brakförkyld. WTF. Man tycker att allting kunde ha kommit samtidigt men så var inte fallet. Som tur var var det lugnt på jobbet så hon och katterna kunde ligga på soffan och vila.

När man är sjuk ska man kolla på film. Den här veckan har vi sett The Favourite. En annorlunda film men väldigt bra och vi har tänkt mycket på den efterår vilket man väl får säga är ett bra betyg.
Nu har vi fått lära oss en massa om Queen Anne.

Image result for the favourite

Mellow fortsätter att vara lika söt och fluffig.


En liten liten ödla i taket och tre katter som inte vill släppa den med blicken.
Meya ger aldrig upp och fick tag på den flera timmar senare.


Ja så här ser det ut vid matningsdags hemma hos oss.


Lill-Åsa fick hoppa över träningen i fredags men hon ville gärna ha lite kärlek från gymmet och fick då den här bilden skickad till sig.
Åsa och Linda körde ett tungt och köttigt pass tillsammans med alla våra favoritövningar.

 

Millie ÄLSKAR plastpåsar.
När vi packar upp maten dyker hon in i en tom och bara ligger där. Den annars ganska överaktiva katten blir lugn som en filbunke så fort hon ligger i en plastpåse. Knäppkatt.


Lördag

Efter en lång natts underbar sömn vaknade Lill-Åsa och kände sig mycket bättre.
Efter powerwalk och lite jobb för Lill-Åsa fick det bli en moppetur till Klong Nin för lunch.
Det är val här idag och det är därför en del restauranger som har stängt. Detta innebar att vi inte kunde äta på vår gamla vanliga favorit utan fick prova ett nytt ställe. Ett drogliberalt sådant visade det sig.



Vi var tråkiga och höll oss till öl.


Återigen, det är så varmt just nu. 34 grader idag men känns som närmare 40. Vi brukar säga att det då känns som att åka moppe i en hårfön men idag blev det lite fel när Lill-Åsa skulle säga det. Hon råkade säga att det kändes som att köra i en brödrost. Nu när vi tänker efter så har hon nog rätt.


Det här är Mullis.
Han är en av Lindas två katter. Linda ska till Sverige i maj och frågade oss idag om vi kunde tänka oss att ta hand om honom när hon är borta. Mullis är lite speciell och precis som Morris är han väldigt blyg och snäll. Trots det så älskar han andra katter och vill gärna ha kompisar.
När vi har varit hemma hos Linda tittar han bara försiktigt fram bakom ett skåp för att se vad vi håller på med. Så galet söt.
Nu ska Mullis få åka på sommarkollo och få nya kompis på Djungelstigen. Det blir roligt för Morris att få en killkompis. Nej vi överför inga några mänskliga känslor på våra katter, nejdå :)



2 kommentarer:

anna sa...

men så tokigt att du fick en liten påfyllning av vad du hade tidigare i veckan. Skönt att ni kunde njuta av er söndag och båda vara friska.

Jag kan riktigt känna hur hett det ska vara om ni ens kommenterar värmen eller temp.

Mysigt för Morris med en man i huset. Skönt för Linda att veta att han kommer ha det bra!

Vi har haft regn hela helgen i princip vilket var så mysigt men nu räcker det. Allt är blött och inget torkar att det dessutom är grått på himlen börjar bli trist. Jag skulle nog överleva en kvart i Sverige:)

Ha en fin vecka
puss på er

Anonym sa...

Det var väl härligt att komma hem till alla katterna. Hoppas att ni alla är friska nu. Här fick vi en ny omgång med snö i går kväll. Puh. Jag är trött på snön. Dock blommar Snödropparna, de klarar av snön. Kramar från Birgitta