juni 09, 2017

Pensionärskuvös

Ja nu har vi fått en liknande lampa upsatt på väggen på vår lilla uteplats på baksidan.

19095864_10155468209333331_1644584078_o

Det behövdes verkligen en ljuskälla där då köket nu känns större.
Tyvärr kommer Lill-Åsa aldrig kunna använda denna uteplats då det som hände med Maverick för evigt har satt djupa spår i henne som ju redan var så ormrädd. Hon hade konstant puls när hon putsade dessa fönster häromdagen…
Grannen kommer att sätta upp myggnät runt sin utedusch och vi funderar på att göra något liknande då vi i så fall skulle kunna ha den där dörren öppen utan att varken mygg eller annat kommer in. Eller att katter kommer ut för den delen.

Då kommer Morris kunna sitta där på uteplatsen och kolla in fåglarna. Dessutom kommer det bli bra att kunna ha öppet där och få korsdrag. En riktig liten pensionärskuvös med andra ord.

19047044_10155468209278331_1472075810_o

Vår lilla prins ligger på sin favoritplats där han har full uppsikt över innergården och ytterdörren. Just nu ligger han dock gömd under köksbänken då trädgårdsmästarna har varit i området idag och jobbat. Skitläskigt, tycker Morris.

18926920_10155468209153331_1331118725_o

Nu har vi gått på långledigt då Åsa har avslutat det korta och roliga projektet och nästa projekt börjar igen på tisdag efter den röda dagen på måndag då Australien firar drottningens födelsedag.
Vi firade inte Sveriges nationaldag så ni firar vi både den och Bettan på måndag. Oj vad här ska firas.

4 kommentarer:

Hans sa...

Det där med myggnät gillar jag nog lika mycket som katterna. Inga ormar in här. Marianne, en granne och hundkompis sa spontant när jag berättade den hemska historien, har dom ingen pistol så de kunde skjuta ormen? det skulle jag ha gjort. Ja, Marianne är en tuffing!

Ha riktigt skön långhelg! Själv går jag omkring och längtar efter Nicki.

Krama Hans

Anna sa...

Har all förståelse i världen att den där platsen förknippas med ormar och rädsla. Underbar ide med ett kraftigt myggnät, då kam ju Morris spana säkert.

Vad roligt att veckans projekt gick bra men också var roligt.
Skönt att ni också fick långledigt.

Emmie väckte oss genom att hoppa på oss kl fem imorse för att sedan lägga sig och snarka när hennes mission var slutfört. Ute regnar det och åskar. Det känns verkligen vinter men det är faktiskt rätt mysigt.

Ha en skön helg. Stora pussar och kramar

Anonym sa...

Det gäller att fira när man kan. Ni har ju tre länders firardagar att ta till vara på.

Jag ser utanför att det är två Talgoxar (fåglar) som är i vår klätterros. Det betyder att det finns löss där. Det är bra att de äter, tyvärr äter de inte alla. Får kanske gå dit med trädgårdsslangen och spola bort dem.

Kramar från Birgitta

Anonym sa...

Morris, vilken goding! Min kille det! Pussa från mig
Om jag får föreslå angående uteplatsen så sätt upp en spaljé lika som ni redan har till tak i "hallen" och dra sedan en någon slags myggnät över. Det kanske finns något liknande finmaskigt snyggt i metall. Då var det väl själva f-n också! Pappa kanske har något förslag (som kan marknaden:)
Trevlig helg på er
Kramar