april 28, 2017

Nu så jävlars!

Torsdag

Innan skolan blev det middag på Krua Kritsana precis bredvid skolan.

IMG_3031

Vi håller som sagt på att lära oss om kroppsdelar just nu och igår fick vi lära oss vad allt i ansiktet heter. Vi fick bland annat spela Vem Där på thailändska. Suveränt sätt att lära sig ett språk på.

Vi lär oss Bangkok-thailändska i skolan även fast man här på Koh Lanta pratar med en annan dialekt och väldigt snabbt så att till och med de som kommer från Bangkok har svårt att förstå. Lite grann som att jämföra stockholmska och skånska. Vi bor alltså i Skåne men lär oss stockholmska.

IMG_3033

Fredag

Lill-Skruttan låg och sov med Bunny medan Åsa hade Skype-möte med Australien.

orca_share_media1493353255535

Vid 14.00 stängde vi kontoret för dagen då Åsa har jobbat in tid tidigare under veckan.
Det blev en sväng till Saladan och fredagsmassage med kokosolja på det bra stället. Ljuvligt.


Här händer det grejer! Äntligen…

På jobbfronten har Åsa nu en dialog med Qlik i Singapore. Om ni kommer ihåg så hade ju Åsa en intervju i Singapore i september förra året. Nu behöver de massor av hjälp och vill att hon ska börja så fort hennes nuvarande projekt är avslutat. Hon kommer i så fall att flytta tillfälligt till Singapore i början av juni. Vi väntar fortfarande på att visum och kontrakt ska ramla på plats men de låter sannerligen intresserade. Visst känns det skitjobbigt att vi i så fall kommer behöva vara ifrån varandra en hel del men Singapore är bara 2 timmars flygning från Krabi och en flygresa tur och retur kostar bara 1.200 kronor. Det skulle också vara kul att se lite storstad emellanåt och köpa hem saker som kan behövas här på ön.
Lönen är löjligt bra och det skulle bara vara för en kort period. Lill-Åsa kan ju också i så fall komma till Singapore om vi får tag på kattvakt. Vi får väl helt ställa in oss på att helgspendla.

Idag ramlade det även in ett mail från Thomas om att de nu håller på att röja upp på byggarbetsplatsen för att snart börja bygga på husen igen!!! Äntligen börjar det lösa sig ekonomiskt för honom och vi håller nu tummarna för att vi har ett färdigt hus innan nästa högsäsong.

 

Det här känns som en väldigt bra fredag!

6 kommentarer:

Hans sa...

Oh vilka bra nyheter! Det måste kännas superskönt för er. Vi gläds verkligen med er.
Här hemma händer också saker. För ett par dar sedan bestämde vi oss för ett företag att byta tak på huset. Stort jobb, mycket pengar, men det måste göras. I morse kom projektledaren hit och gick igenom jobbet och mätte och hade sig. Nu ett par timmar senare är en firma här och bygger en ställning runt huset. På tisdag kommer grabbarna som ska göra jobbet.
Ha en riktigt skön helg!

Unknown sa...

Så skönt att läsa att allt börjar ordna sig för er.
Jag har just kommit hem från Karlstad, där jag var med min syster. Vi såg bl.a. Lars Lerins utställning av hans tavlor. Väldigt bra tycker vi.
i dag har byggjobbarna kommit för att sätta upp ställningar för att de skall byta ut takpannorna. Det är dags efter 40 år. Det skall bli spännande att följa. Kram/Birgitta

Unknown sa...

Såg inte att Hans redan hade skrivit./Birgitta

Marie KJ sa...

Men wow, vad roligt!!!
Trevlig helg på er ��

Mamma/sväris sa...

Vilken fredag! Det ska vi fira. Ska också fira Irenes födelsedag ikväll, så jag tar ett glas för er också då!
Vilket fantastiskt liv ni lever. Det är ni värda!
Kramar

Anna sa...

Jäklars när det händer så händer det!Livet ska ju verkligen inte vara fullt med år utan liv och det lyckas ni verkligen. Inget roligt händer om man bara stampar i samma spår och inte vågar.
Vi njuter av att följa er och hejar på avstånd vi ser fram emot när våra tvåbenta klarar sig själva så vi kan flyga fritt igen, då det nya kapitlet börjar igen.
Älskar er och saknar er