april 26, 2017

Första arbetsdagen

Först av allt vill vi ju gratulera pappa/svärfar på 75-årsdagen i efterskott här på bloggen för det glömde vi pinsamt nog när vi bloggade i söndags. Hoppas att du hade en underbar dag och inte jobbade ihjäl dig.

Här är ett foto på honom i blått när han var på Koh Lanta 2013 tillsammans med Bosse i matchande linne.

photo (18)[2]

Söndag

Lill-Åsa fick ett meddelande på Instagram från sin systerdotter Cim om att hon så gärna ville köpa ett par byxor med öppna sidor. Det skulle tydligen finnas här på Lanta hade hennes mamma Gun talat om för henne. Det var mer än Lill-Åsa visste då hon inte har någon koll på tjejsaker på marknaden. Hennes fru däremot tyckte sig ha sett något liknande.

Vi tog några foton på olika byxor som vi skickade till henne och hon fastnade för dessa. Hon tycker om rosa hon.

IMG_3010

Underbart sken över Saladan denna kväll.

IMG_3011

Det finns en svensk restaurang i Saladan om man svänger vänster i T-korsningen och åker så långt vägen räcker. Där har vi aldrig varit men Irranvirran och Uffepuffe har varit där och tyckte att det var bra.

IMG_3012

Alla andra restauranger i Saladan har både tak och grannrestauranger på båda sidorna. Den här hade bara tak över en liten del och fritt vatten på sidan.

IMG_3015

Här satt man därför på första parkett vid solnedgången

IMG_3018

Vi beställde in räkor tillagade på svenskt vis och njöt av den vackra himlen

IMG_3019

Lite småromantiskt så där en söndagskväll i april

IMG_3021

Räkor, vitlöksbröd och aioli. Inte fy skam.

20170423_185557

I september förra året gjorde Åsa en tatuering här på Koh Lanta. Hon ville hedra sin mamma och valde därför att skriva Tusen Ton.
Tusen ton var hennes mammas uttryck för att tala om hur mycket hon älskade sina döttrar. Tusen ton var nämligen maxmängden man kan älska någon enligt henne.

Åsa ville att tatueringen skulle skrivas med hennes mammas handstil så hon gav tatueraren ett brev ur vilket han plockade bokstav för bokstav när han gjorde själva mallen.

Åsa blev väldigt nöjd med tatueringen men strax efter att den blev klar låg Åsa på sjukhus och i den torra luften där och i brist på den feta krämen som den ska smörjas med så bleknade den väldigt fort.
Tatueraren sa dock att detta är speciellt vanligt just på fötter och sa att hon var välkommen tillbaka om det skulle hända.

I söndags gick hon därför tillbaka för att få den ifylld på nytt.
Hon berättade vad hon ville och kort därefter sträckte det fram en plastficka med brevet som hon hade glömt att få med sig förra året. Var inte det otroligt gulligt och omtänksamt?!

20170423_220754

Så här ser tatueringen ut nu. Liten men naggande god.

20170426_161531

Måndag

Första arbetsdagen på drygt fyra månader! Snacka om milstolpe.
Klockan ringde klockan 07.00. Knappt att man förstår vad det är som låter :)
Det är skönt att man har så nära till jobbet så att man kan sova så länge på arbetsdagarna.

Lill-Åsa gjorde frukost och vi forstätter att dricka våra mangoshakes till frukost. Bara mango och is och det smakar som en liten dessert.

IMG_3022

Medan Åsa jobbade åkte Lill-Åsa till postkontoret på Long Beach för att posta byxorna till Cim.
Väldigt modernt och fint postkontor!

IMG_3024

På vägen hem stannade hon på måndagsmarknaden på Klong Dao och handlade två påsar grönsaker. Typ gratis.

IMG_3026

Tisdag

Medan Åsa jobbade passade Lill-Åsa på att fortsätta på sin nya tavla. Det ska bli en blandning mellan Sverige och Australien. Hon ska se om hon kan få in något från Thailand också.

20170425_132924

På kvällen var det skola i vanlig ordning.
Just nu lär vi oss om kroppen och sjukdomar. Vår lärarinna ritar så söta teckningar för att illustrera alla åkommor.
Speciellt gullig är bilden längst ner till vänster. Tåång-sia som diarré heter på thai.

IMG_3027

Onsdag

Idag fick Lill-Åsa städa i lugn och ro (i vanliga fall brukar Åsa vilja stressa på städningen då hon ju tycker att det är sååå tråkigt :) medan Åsa jobbade.
Lill-Åsa åkte sen ner till Easy Bar för en rejäl rygg-nacke-skulderblad-armar-massage. Hon har haft ont i högerarmen till och från och misstänker att det är någon knut från ryggen som har ramlat ner i armen :)
Jävlar vilken massage. Precis som Lill-Åsa vill ha det. Hon fick som stötar i armen när hon tryckte så förhoppningsvis försvinner det onda snart.

1 kommentar:

Anna sa...

Får tårar i ögonen varje gång jag ser tatueringen och mammas handstil. Drömde att du och Åsa flyttade hem till mamma i helgen och det enda bestående minne jag har av drömmen var att jag var orolig för katterna då de stannade på Lanta. Den är så fin tatueringen.

Vilka små teckningar❤❤ Man förstår ju precis vad de betyder.

Er nya vardag ser underbar ut!

Puss