februari 08, 2017

Fläkten är värst

Söndag

Man kan ju inte vara ute och åka moppe i värmen varje dag så i söndags eftermiddag fick det bli lite kortspel. Missan var domare och konstaterade att Åsa vann.

20170205_182211

På kvällen blev det Sole Mare där vi delade på en salamipizza.
En favorit i repris helt enkelt.

IMG_2335

Fin himmel över Djungelstigen.
Nu har vi haft fint väder i säkert två veckor så nu har vi nog verkligen kommit in i högsäsongsvädret.

IMG_20170205_184531_647

Måndag

I måndags gick det utmärkt med alla katter. Morris och Maverick låg till och med kvar på soffan fast Missan var i vardagsrummet.

Vi kollade på en film som vi verkligen kan rekommendera. Den är byggd på en sann historia och vi ger den ÅÅÅÅ.

Image result for queen of katwe
Innan matningsdags fick Missan gå in i vårt badrum i vanlig ordning. Annars vågar nämligen inte våra rädda killar gå och äta. När vi kom in i badrummet där vi förvarar en påse med Missans mat hade hon redan försett sig. Det var nästan som att hon satt där och rapade och klappade sig över magen när vi kom in. Smart tjej.

20170206_224451

Tisdag

Nu vågar sig killarna ut på uteplatsen när vi äter frukost. Ja det vill säga, om Missan inte syns till.

20170207_095254

Vår fläkt har nu snurrat sitt sista varv. Den har varit en trogen vän under mer än 6 år. Sista tiden har vi fått sticka in fingrarna för att hjälpa den att komma igår med snurret. Ibland har det tagit 10 minuter.
Lite jobbigt när det är varmt. Dessutom kanske inte riktigt är i linje med vad Socialstyrelsen rekommenderar att stoppa in fingrarna innanför gallret på en fläkt.

IMG_2336

Vi gjorde en marknadsundersökning och kom fram till att den snyggaste och billigaste fanns på en ny marknad på en kulle precis där Long Beach börjar. Vi fick hjälp att spänna fast den bakpå Lill-Åsas moppe. På tal om Lill-Åsas moppe. På den här bilden är den rosa. Nu är den röd. När Lill-Åsa kom hem med fläkten fällde hon ner stödet och glömde visst att vrida runt nyckeln. Hon lämnade dessutom nyckeln i tändningen och gick därifrån.

20170207_130932

När vi sen skulle till skolan var batteriet ganska dött. Tur att vi har två moppar en sån gång så att vi kunde åka till skolan på den andra. Vi åkte dessutom först förbi moppeuthyrarstället och förklarade problemet och de lovade att se till att vi skulle ha en fungerande moppe senare på kvällen. Fantastisk service. Åsa misstänker att hennes fru gjorde allt detta med flit för att få en röd moppe istället för en illrosa…

Det här är utsikten från vårt klassrum. Två minuter senare blir det kolsvart eftersom vi pluggar på kvällstid.

IMG_2338

Tyvärr blev det lite bakslag med katterna när vi kom hem. Missan gick till attack på en gång hon kom in så hon åkte in i skamvrån i vårt sovrum.

Onsdag

Våra kartonger som vi skickade med båt från Australien kommer hit vilken dag som helst. Vi har ju inte jättemycket plats att stuva undan innehållet i 8 kartonger så vi ville röja undan lite i förrådet. Våra grannar i B1 har förbarmat sig över barnstolen och nu har Stuart på resebyrån nere vid vägen varit här och hämtat barnsängen.
Men först ville Missan provligga lite. Hon är ju vår bebis.

20170208_123716

Efter städning och röjning var det dags för en enkel nudellunch. Det kan man ju pigga upp med att hämta hem ett par smarriga coconut shakes.

IMG_2343

Vi har köpt våra tidigare skarvsladdar på marknaden men de är inte av bästa kvalitet. De både fräser, sprutar lågor och är vansinnigt glappa och igår fick Lill-Åsa nog. Vi har nu köpt tre nya på Lanta Mart. Det känns genast mycket bättre även om det är tråkiga pengar.

IMG_2344

Nu är vår poollåda på plats!
De här lådorna tar bort det ganska störande ljudet från poolpumparna.
Den blev också mycket snyggare med den här och själva pumpen kommer ju hålla mycket längre då de inte påverkas lika mycket av väder och vind.

IMG_2345

Vi är helt besatta. Av Netflix-serien Stranger Things. Vi brukar inte tycka om den här typen av serie (sci-fi och fantasy) men herrejösses så spännande och bra den är!

Image result for stranger things

Inga kommentarer: