februari 01, 2017

3 filmer och 2 kycklingkebaber

Söndag kväll

Det är extra mycket folk i Saladan just nu då firandet av det kinesiska nyåret är i full gång. Vi är väldigt tacksamma att vi bor en bit därifån då det kan vara väldigt högljutt med framträdanden och smällare till sent in på natten. Det här fick vi just höra av våra klasskompisar som bor i Saladan.
I söndags nöjde vi oss med att åka in till Saladan för att köpa en varsin kycklingkebab som vi tog med oss hem och åt.

20170129_191709

Vi har tagit Karins råd och börjar nu låta Missan vara inne med killarna. Än så länge är det ganska mycket fräsande och morrande men vi kämpar vidare. Missan är väldigt nyfiken och måste gå dit de är. Och då fräser Morris och Maverick men inte alls som de gjorde mot grannkatterna i Paddington. Vi är lite glada att de fräser mot henne då det förut varit mest hon som flugit på dem.

Till och med så här nära kan man ligga ibland. Men Morris ser skeptisk ut medan Missan ligger och rullar runt.

20170129_224829

Missan är mer en vanlig katt jämfört med killarna och hon leker med allt, är konstant framför våra fötter och lägger sig där hon får plats. Varför inte i fruktskålen till exempel.

IMG_20170129_221619_276

Måndag

Vi gjorde inte många knop i måndags. Vi läste en hel del och bara slappade. Vi försöker passa på att njuta att vi har lediga dagar tillsammans innan vi börja jobba. Vi försöker att inte känna oss stressade över att vi inte får in någon lön. Vissa dagar går det alldeles utmärkt.

Vi kollade på en film i måndags som heter The Whole Truth med Keanu Reeves och Renee Zellweger. En bra film och vi ger den ÅÅÅ.

Image result for the whole truth

Tisdag

Vi har fått lite pippi på coconut shakes så det drack vi till gårdagens lunch. Ja måndagen och onsdagens också nu när vi tänker efter. Alla är jättegoda men absolut godast är den som serveras på Sawasdee. Den är god som en efterrätt och len som en barnrumpa.

20170131_134755

Vi har länge gått och funderat på hur Missans bebisar ser ut och igår skrev Åsa till familjen som tidigare bodde mittöver oss och som var de som från början tog sig an Missan. De skickade då över detta foto. Hon satt ju bara så här en dag utanför deras dörr och bad om hjälp.
Missan är den bästa mamman. Har ni sett vilka fina bebisar!

20170131153311(1)

Igår blev det mer film. En komedi baserad på en sann historia.
Många gapskratt och vi ger den ÅÅÅ+. Alltså ingen djup film om det är det man är ute efter.

Related image

Onsdag

Idag fick Lill-Åsa fixa städningen på egen hand då Åsa hade några administrativa uppgifter att ta tag i.
Vid lunch åkte vi till Saladan och åt lunch på Family Thai. Japp och drack en coconut shake.
Lite mathandling på Tesco där vi blev stående med våra klasskamrater som vi stötte på. Vi har ett klart mycket mer socialt liv här än någonsin då den här ön ju inte är lika stor som Stockholm eller Sydney… Man träffar helt enkelt på folk oftare. Har man tur träffar man folk när man står i skuggan eller inomhus annars blir man jättesvettig. Det har hänt.

Lite ytterligare mathandling på Lanta Mart (ikväll ska vi göra kebabrulle med kyckling).

Bakom Åsa på fotot kan man se att Thomas restaurang nu har öppet igen. Thomas själv har dessutom återuppstått och svarar nu på mail igen. Vi får se vad framtiden för med sig.

IMG_2275

Mer slappartid. Idag hade vi till och med en ursäkt då inte solen har visat sig på hela dagen.

IMG_2276

Jack Reacher: Never Go Back har kommit ut och då insåg vi att vi inte har sett den första filmen från 2012. Den kan vi inte ge något betyg på än då vi hittills bara har sett halva filmen (vi måste ju avbryta för att blogga och laga mat) men det är väldigt bra så här långt.

Image result for jack reacher

3 kommentarer:

Hans sa...

Hoppas att Thomas har fått nya krafter och gör det han ska med ert husbygge.
Om en timme ska vi med Tessan till veterinären. Håll tummarna även om det nog är slutet för Tessan. Hon är verkligen inte pigg nu de senaste 4 dagarna,

Mamma/sväris sa...

Vilka jättesöta kattbebisar!
Härligt liv ni lever även om jag förstår att det känns stressande att inte veta när det ska ramla in pengar på kontot.
På tal om katterna så kommer dom att lösa det där själva.
Ha det så gott
Kram

Anna sa...

Vad skönt att det fungerar bättre med Missan och grabbarna.
Härligt att ni börjar känna folk överallt. Jag kunde knappt gå 10 m i Bondi junction utan att stoppa och prata med någon och det ger en skön känsla av att höra hemma. Vi har i princip fått så i Rosebery men inte på samma nivå som BJ.
Ni har sluppit vår värsta sommar av de 11 vi upplevt. Varmt, kvavt och rätt trist sommar. Man är rätt less faktiskt. I helgen ska det visst bli mot 40 grader, då orkar man ju ingenting.
Vi saknar er som sjutton❤
Ha en fin helg och låt oss veta hur det går med den återuppstående Tomas. Spännande