december 11, 2016

Nedkissade katter, döda växter och en törstig soffa

Vi har inte haft wifi i huset sen vi kom förrän för ett par timmar sen. Det var något knas med routern. När vi för två år sen bestämde oss för att skaffa vårt egen internetabonnemang, var Bambie gullig nog att teckna det i sitt namn då det var enklare. Vi saknar Bambie…
Vi åkte därför ner till hennes restaurang igår för att se om hon var där. Hon ropade rakt ut och blev så jätteglad att se oss. Hon lovade oss att ringa TOT som är internetleverantören. Idag kom mannen hit med en  ny fin vit router och nu har vi tillgång till internet igen. Satan vad man blir handikappad utan… Därför har vi inte heller bloggat sen vi kom till ön. Men nu så jävlar.

Nu tillbaka till katthämtarkvällen i Phuket.
Vi åt på ett ställe med den här söta vaktunden. Lill-Åsa kollade killarnas flyg på mobilen och insåg att de skulle bli en halvtimme försenade. Extremt frustrerande då vi ju bara ville åka och hämta dem bums.

IMG_1583

Åsa ser ju ganska glad ut ändå fast hon ser ut att sova.
Vi tog sen en taxi till flygplatsens fraktavdelning där vi varit tidigare på dagen. Vi fick sitta en stund på deras kontor men när vi sen fick komma in i terminalen stod burarna där!
Det var dags för att kolla deras microship med en scanner och Lill-Åsa tog ut en katt i taget och insåg på en gång att det var helt nedkissade. Det finns ju ingenstans i buren för dem att kissa så de måste ju göra det rakt ner i skumgummimadrassen…
De borrade båda två in huvudet i Lill-Åsa hals medan personalen kollade microshippen.
Sen fick vi gå tillbaka till kontoret och vänta lite till. Sen äntligen! Vi fick gå ner till dem igen och ta med oss dem. Hotellägaren hade sagt att vi bara skulle slå en signal när vi hade fått katterna, så skulle han komma och hämta oss. 2 minuter senare stod han där och väntade. Otroligt bra service.

IMG_1587

Vi diskuterade fram och tillbaka om vi ville utsätta dem för en dusch. Vi insåg till slut att det egentligen inte fanns något alternativ.
Lill-Åsa som ändå var helt nedkissad, klädde av sig och tog en katt i taget och gick in i duschen. Det gick så bra så och på något konstigt sätt tror vi att de förstod att de behövde den där duschen.

Så här ser Maverick ut när han är blöt. Det vita i hans underpäls syns  så tydligt när han är blöt.

IMG_1589

En nyduschad Morris sitter och tittar ut över Phukets nattliv.

IMG_1593

De var så kärleksfulla.

IMG_1601

Här blir de torkade i mammas gamla klänning som luktar jättegott.

received_10154850856273331

Den natten sov katterna mellan oss under täcket hela natten. Tätt tätt.

Vi skulle bli upphämtade klockan 10.00 vid hotellet dagen efter. Vi ville ju inte gå ut och äta frukost och lämna killarna för länge, så det fick bli hämtfrukost från 7 Eleven. Toast och kaffe. Inte alls tokigt faktiskt.

IMG_1607

Vi lassade sen in katter och resväskor i vanen och begav oss mot Koh Lanta.
Chauffören ville stanna för kiss- och lunchpaus på det här charmiga stället.

IMG_1610

Till och med jultomte hade de.
Killarna sov och var knäpptysta hela resan. De tyckte nog vid det här laget att en bilresa med sina mammor var en fjärt i rymden jämfört med vad de tidigare varit med om.

IMG_1612

Efter fyra timmar kom vi så fram till vår nya hemort men den är ju ganska bekant.
När vi precis svängt upp på vår gata kom Stuart ut från Apple Travel och vinkade åt chauffören att stanna. Han lutade in huvudet och berättade för oss att renoveringen av vårt innertak inte var klart än och att de fortfarande var där och jobbade nu. Han ville att vi skulle förbereda oss på att det såg för jävligt ut. Det var ju gulligt gjort för det gjorde det verkligen. Saken var att jobbet var klart för flera veckor sen men att det målats i fel färg och målaren fick därför bakläxa.
När vi kom var alla möbler på fel plats, en målare på stege och roller, målarfläckar över hela golvet och på de flesta möbler.
Vi fick påminna oss själva om att vi fått hela takrenoveringen helt gratis.

De lovade att det skulle vara klart om en timme vilket vi ju insåg var lite optimistiskt. Vi begav oss därför ner till vårt gamla fredagsställe, vi menar, det var ju trots allt fredag. 

IMG_1618

När vi kom hem var de inte klara så vi passade på att packa upp allt i vårt sovrum.
När de var klara kunde vi packa upp de kökssaker och julpyntet vi hade med oss.

IMG_1619

Morris undersöker garderoben och tittar fram bakom Åsas klänningar.

IMG_1621

Vi klädde vår stooora gran efter maten. Mat, och mat. Vi åt några rostade mackor då vi varken var hungriga eller ville lämna killarna.

20161209_213141

Det var ett jäkla liv på morgonen. Vi hörde springande steg på taket och tittade ut bakom gardinen och mötte dessa tvås blickar.

IMG_1627

Familjen som hyr huset mittemot har förbarmat sig över en katt som (precis som Kerstin) har fått kattungar. Först fem men sen försvann två av dem. Familjen tog då med både mamman och kattungarna till Lanta Animal Welfare som tog emot kattungarna och kastrerade Missan Johansson som vi tror att familjen har döpt henne till. Detta är ju något som vi fortfarande grämer oss över att vi inte gjorde med Kerstin, Charlie, Chili, Chang och Chicago…

Missan Johannson är väldigt charmig. Här ligger hon på vår soptunna och håller vakt.

20161210_091704

Alla våra växter utom en har dött sen vi var här i september.

IMG_1629

En sorglig syn

IMG_1630

Man blir liksom lite ledsen av att se dem.

IMG_1631

Vi hade beställt grus till vår parkering då den också såg lite ledsen ut. Nu var den mycket gladare.

IMG_1633

Vi hade frågat Bambie var man köper växter och hon hänvisade till ett ställe på Klong Kong.
Vi åkte dit och fick hjälp av en tjej som tipsade om vad vi skulle köpa.
Vi kände att vi ville köpa några stora fina då vi nu själva kan ta hand om dem innan vi flyttar till nya huset. Annars är det lite tråkigt att köpa växter som bara dör på en gång.

För dryga femhundra kronor fick vi fyra fina växter, jord och 5 små dekorativa blommor till baksidan. Hemleverans ordnade de med och det på studs då de hade andra planer för eftermiddagen. Fyra killar kom i en van och planterade de nya och tog med sig de döda blommorna. Smidigt.

IMG_1660

IMG_1661

IMG_1662

IMG_1665

Sen var det dags för lunch på Thai Cat.

IMG_1634

De firade dagen till ära en utmärkelse de fått av Tripadvisor och ställde upp sig för gruppfoto framför restaurangen.

20161210_135838

Vår skinnsoffa börjar se törstig ut. Lill-Åsa hade läst någonstans att man skulle smörja in skinnmöbler med kokosolja.

IMG_1639

Simsalabim så fick vi en ny soffa. Tack för det kokosoljan.
Bordet och stolarna fick sig också en omgång.

IMG_1663

OK, vi kanske curlar våra katter med att äta hemma även andra kvällen. Lill-Åsa lagade en god köttfärssås och spagetti. Anledningen till att det blev just den rätten var att killarnas favoritgodis är rå köttfärs. Deras intresse för detta var dock milt igår. Så konstigt att se sina katter som alltid har sån aptit, äta så otroligt lite. Tack och lov dricker de vatten, något de egentligen aldrig gjort förut.

IMG_1641

Vi avrundade kvällen med att titta på en julfilm. Ja så blev det ju inte riktigt. Vi började kolla på Love The Coopers. Nää, var den så rolig verkligen? Vi bytte då till The Night Before och tittade återigen på varandra efter en kvart med ett frågande uttryck. Vi stängde av igen och slog på ett gammalt avsnitt av Will & Grace istället innan vi gick och la oss.

Natten var kanske inte vår bästa. Katterna blev extremt pigga runt 23-tiden och for omkring i sovrummet och jamade och var oroliga. Vi öppnade dörren till vårt sovrum och de gick ut och kollade runt lite försiktigt. Sen kom de tillbaka och speciellt Maverick jamade och hoppade upp på garderobstaket och även kakelmuren runt duschen.  
Vi fick en känsla av att han ville ha utsikt och det har vi ju inte så mycket av i det här huset. Ja de vänjer sig nog snart. Efter några timmars jamande kröp han äntligen in under täcket och kurade ihop i Lill-Åsas knäveck.

Det blev en god frukost som var ett resultat av gårdagens fyndande på Lanta Mart. Mycket gott men imorgon ska vi först slänga in knäckebrödet i ugnen då det var lite segt.

IMG_1648

Innan vi skulle iväg på dagens första ärende satt denna bamsing till geting/dinosaurie på insidan av vårt fönster.
Åsa tog fram borsten och motade bjässen ut mot friheten.

20161211_101508

Dagens första sak på att-göra-listan var att köpa en bäddmadrass till vår säng. Den är lite väl hård för oss prinsessor. Vi fick tag på norra halvklotets fulaste rosa madrass men förhoppningsvis ska den göra jobbet.

Vi har ju skickat finkattlådorna och tillhörande skopor med båt. Just nu får killarna nöja sig med fullådor. Tyvärr glömde vi ta med skopor till dem och här verkar det svårt att få tag på.
Vi åkte därför idag upp till Lanta Animal Welfare för att fråga vad de använder. Thaitjejen sa att hon själv använder en risskopa så nu ska vi försöka hitta en sån.

Vi passade förstås också på att kolla in djuren där och just nu har de tre stycken såna här gulliga hundvalpar. De hade även tre vita kattungar som vi tror kan vara Missan Johansson små krabater.

IMG_1650

Sen åkte vi upp till nya huset. Nu har de börjat bygga på taket.

IMG_1655

Det här kommer bli vår utsikt från altanen och poolen. Helt OK.

IMG_1654

Sen åkte vi bakvägen mot östra sidan för att ta oss till Old Town. Sjukt roliga vägar att köra på. Lite offroad/ej hemorrojdvänligt.
Vägen på bilden är dock inte representativ för sträckan.

IMG_1657

Vi såg fram emot en lunch på Fresh där ju maten alltid är så god.
Inte speciellt god idag faktiskt! Förra gången vi var här åt vi bland den godaste thaimat vi ätit och idag hamnade maten väldigt långt ner på den skalan. De måste ha bytt kock eller något.

20161211_123806

Eftersom de inte heller hade något fungerande wifi och Åsa ville kolla mail och dylikt åkte vi till Castaway.
Vi beställde in en varsin öl och vi hann bara ta några klunkar innan Bambie ringde och sa att internetkillen stod utanför vårt hus och väntade på oss. Vi betalade och slängde oss upp på mopparna.
Det här är historiskt. Det är första gången vi lämnar öl i Thailand.

IMG_1659

När vi kom hem tog det bara honom en liten stund och en ny router innan vi hade tillgång till internet igen. Halleluja.

Killarna sov i vanlig ordning. Här ser man Mavericks små svarta tassar sticka fram.

20161211_154514

Vi har julpyntat så gott det går.

IMG_1664

Nu hoppas vi att killarna snart börjar bli sig lika och kommer igång med att äta som vanligt. Man blir lite småknasig när de inte är harmoniska.

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ni skulle dödat anabolagetingen!! Nu kommer den att föröka sig?! Det där med i kr hemorojdvänliga vägar vet jag allt för väl. Tyvärr.
Tokfior, ni kan ju inte julpynta än! Det är ju bara advent!

Mamma/sväris sa...

Kolla så att getingen inte byggt bo någonstans i rummet. Jag hade en sådan jättegeting på Koh Tao. Den byggde ett bo på en tv-kabet på bara en timme!
Kram

Anna sa...

Micke trodde redan ni målat en hel vägg med katter när han läste bloggen:)

Klart att grabbarna behöver tid att lugna ner sig, vilken omställning men jag förstår er oro för dem. Så jobbigt när de inte är sig själva.

Hunden ser ut som en kelpiepup.

Vilka otroligt fina växter!!!! Så snyggt.

Skönt att Bambi kunde hjälpa till och härligt att ni fick ett trevligt bemötande av henne.


Vi har semester idag!!! Puss

Anonym sa...

Skönt att katterna har kommit hem, men så läste jag på Instagram att de har rymt. Oroligt. Hoppas att de kommer hem snart. Kram Birgitta

Anna sa...

Måste tillägga att visst ser maverick ut som en uggla i pälsen på tredje fotot och vad roligt att se grabbarnas strumpor uppe på väggen