december 13, 2016

Djungelkatter

Då vi planerar att blogga oftare nu än när vi bodde i Sydney måste vi nog avvika från vår "vi-bloggar-aldrig-utan-alkohol-regel". Det skulle nog bli lite ohälsosamt. Den här bildern är från när vi bloggade förra gången. Idag delar vi på hiskeligt surt grön äpple medan vi bloggar.
Ja, det går ju det också.

IMG_1666

I söndags testade vi den nya grekiska tavernan vid vägen i Klong Dao. Ser ut att vara samma ägare och meny som den som låg på Klong Kong men de syntes inte till.

Självklart fanns det en katt som ville ha uppmärksamhet. En mager stackare.

IMG_1667

Så här ser det ut från vägen.

IMG_1669

Vi beställde in en mixtallrik för två. Samt lite ouzo förstås.

20161211_184656

Sen hem för att kolla på första avsnittet av På Spåret. Vi ligger lite efter. Lill-Åsa tog Monaco på 10 poäng. Mycket stolt.

20161211_204535

Katterna hade legat under täcket sen de kom till Lanta och vi kände att det var dags att bryta mönstret. Vi bar över dem till stora rummet och placerade dem i soffan. Lite skeptiska först men sen vart det fullt gos.

När vi satt där visste vi inte att det var sista kvällen med katterna…

20161211_204549

Vi gick och la oss i vanlig ordning. Vi lämnade dörren in till sovrummet öppen så att de kunde komma och gå lite. Och för att se till att myggen kunde komma in också…
Vi var helt säkra på att vårt hus var byggt som ett kattfort. Det går liksom inte att ta sig någonstans. Så naiva vi var.
Det här är ju en klättervägg för en katt. Uppåt. Neråt tycks de inte kunna ta sig.

Lill-Åsa vaknade därför klockan 03.00 natten mot måndagen och kunde för sitt liv inte hitta någon av katterna. Hon väckte sin fru och sen letade vi. Och letade.
Efter ett tag hittade vi Morris. På taket men under ett överhäng. Där låg han och såg ut över djungeln och filosoferade. Ingen skymt av Maverick.

IMG_1674

Missan Johansson kommer så fort vi ropar efter Morris eller Maverick.

IMG_1671

Vaffö kan man inte få komma in då?

IMG_1673

Hon är en väldigt charmig katt och tuff som få.

IMG_1679

Hon stryker runt huset och är nog lite småintresserade av våra killar.

IMG_1681

Hela gårdagen gick vi och var oroliga för Maverick. Hade något hänt honom där ute i den stora djungeln? Skulle han hitta hem? Hade han gått med något apgäng och blivit gangster?

Men lunch måste man ju äta även om man är orolig. Det blev en varsin fried rice på Krua Kritsani. Tror vi att det heter. Mums. Väldigt gott.

IMG_1683

Här är Morris favoritställe på baksidan av huset. I mellanrummet mellan de två taken. Han ligger faktiskt där på bilden men det är för mörkt för att se.

IMG_1684

Så mycket som vi har spänt oss de senaste dagarna, behövde vi en massage. Vi åkte ner till fredagsstället som numera även har ett massageställe bredvid. Åsa tog en foot scrub.

IMG_1685

Lill-Åsa njöt av en oljemassage.

20161212_172922

Vi hade rester så det gick smidigt att laga middag igår.

20161212_180744

Vid 21.30 lyckades vi efter extremt mycket lock och rop få ner Morris från taket. Han åt litegrann, drack och njöt av gos på sin favoritmatta som vi har med oss från Paddington.

Det är alltid lite svårt att få in våra katter när Missan är så på. Hon är litegrann som en vallhund.

IMG_1688

När vi skulle gå och lägga oss var vi sjuka av oro men då Åsa kom ut ur duschen tyckte hon att hon hörde Maverick jama. Ut bara iförd handduk, flip flops och ficklampa gick hon till baksidan och fick till slut syn på gullrumpan sittandes på samma ställe som Morris gillar! Sån lycka.

Här sitter Lill-Åsa och försöker locka in honom. Det gick sådär.
Hon satt på samma ställe klockan 3 och sen igen klockan 5.
Bingo. Vi lyckades då få in en väldigt motsträvig katt som först inte alls ville komma in.
Han åt, drack, sket och gosade.
Sen drog de båda ut i djungeln igen. Vi får väl helt enkelt bara vänja oss med det här.

20161212_224545

Familjen som hittills har haft huvudansvaret för Missan Johansson (eller Johanna som hon kallas i ett annat hus) lämnar tillfälligt Koh Lanta på torsdag morgon. Då ska vi nog steppa in och ta hand om denna charmiga lilla dam.

IMG_1694

Idag har vi haft moppebytardag. Vi hyr numera dessa rosa vrålåk för den kommande månaden. Sen får vi se om vi fortsätter att hyra eller om vi köper.

IMG_1693

Idag ville Missan äta frukost med oss. Ost var gott. Naturligtvis får hon inte sitta på bordet.

20161213_103615

Våra hjärnor går på högvarv gällande vart vi ska bo på ön i framtiden.
Våra grannar vill ha oss kvar här på Secret Garden och det är ju himla gulligt.
1. Ska vi sälja Secret Garden, köpa lägenhet på Long Beach och bo på Klong Nin?
2. Ska vi bo kvar på Secret Garden (och göra diverse uppgraderingar, sälja huset på Klong Nin och köpa en lägenhet på Long Beach?
3. Ska vi bo kvar på Secret Garden (och göra diverse uppgraderingar)och behålla huset på Klong Nin och hyra ut det?

Det finns för och nackdelar med alla ovanstående alternativ. Huset på Klong Nin är mycket mindre och ligger ju ute i djungeln. Kommer det bli lite för ensamt där nu när man inte kommer ha jobbarkompisar? Huset på Secret Garden är väldigt socialt och trevligt så här under högsäsong.
Att sälja Secret Garden skulle vara ekonomiskt smart och då kunna betala av lånet på Klong Nin och på så sätt snabbt slippa betala av lån.

Ja ja, vi fortsätter fundera och väntar nog med att bestämma oss tills huset är klart.

Morgonen var väldigt socialt med grannarna här på SG, lite ärenden och morgonpromenaden blev därför helt plötsligt en eftermiddagspromenad.

Idag blev det Long Beach och sen hem till poolen.

20161213_154710

På vägen hem stannade vi för att hämta upp tvätten på Laundry Sue. Vi har nu fått en egen tvättsäck med vårt husnamn på och kommer att bli fakturerade istället för att behöva betala med cash varje gång. Väldigt smidigt.
Vi har idag också sagt upp städningen då vi ju faktiskt har tid att ta hand om det själva. Dessutom kan man då ha större kontroll över handdukar och sängkläder och vi kan göra det mer till vårt eget hem.

20161213_160609

3 kommentarer:

Hans sa...

Katterna på egen hand ute i djungeln skulle jag ha svårt för,men jag är ju lite blödig och har inte kunnat sova på den tiden vi hade katter och någon inte kom in på kvällen.
Vad roligt med lite tätare blogg!

Ha det alla fem...

Anna sa...

Det är verkligen så som jag trodde det skulle vara nu när ni bloggar, jag känner mig på ett sätt närmare er trots avstånd. Dock svider det till varje gång vi åker förbi era trakter vilket vi ju gör nästan dagligen.

Ja många beslut att ta men ingen stress antar jag. Jag tror det kommer falla sig helt naturligt vad det lider.

Det känns skönt att grabbarna gör sig hemmastadda i djungeln och gör den till sin trädgård. Så coola så!

Välkommen till familjen Missan❤ Du är sådan sötnos

Pussar från ett hett Sydney

Mamma/sväris sa...

Så roligt att det verkar som om fredagsstället har fått en uppryckning. Det var skrämmande öde sist när jag var där. Det var ju en massör där från början.
Oj nu längtar jag till Thailand. Det ska bli så mysigt att få sol värme och massage. Massage helst på stranden förstås.
Har dom bytt ut bambun på baksidan av ert hus? Så jäkla synd att alla växter som jag fixade innan jag åkte hem, gick ett sådant öde till mötes. Men så fint ni gjort med dom nya.
Ja, killarna håller väl på att acklimatisera sig som Thailändare. Duktiga klättrare var dom ju redan innan. Kunde dom klättra på en mur så är det väl en spaljé lätt som en plätt
Nu ses snart. Så himla mysigt! Vi lyfter 21,30 i morgon kväll
Kramar