november 26, 2016

Lill-Åsa, nu officiellt en konstnär. Typ.

Ja vi kör ju lite nedräkning här i Sydney även om vi är mitt i den vackraste perioden just nu. Tänk att november kunde vara så underbar.

IMG_1480

På våra jobb börjar det bli mycket avskedslunchen för tillfället. I veckan hade vi båda avtackningsluncher. Lill-Åsa drack en öl på arbetstid för första gången och kände sig jättebusig. Till det åt hon en jättemumsig hamburgare med sina kära arbetskamratet.
Åsa blev avtackad på en pub som hon valt själv och fick både presenter och fina och rörande tacktal.

IMG_1484

Vårt hem är väl inte så där jättemysigt just nu och det blir inget julpyntande här i Sydney. Vi har dock redan packat ner julpynt i resväskan så att vi kan få lite julstämning på Djungelstigen. Vi menar, man får ju prioritera sina saker.
I veckan har vi sålt säng, schäslonger, BBQ och lite annat smått och gott. Det fina i kråksången är hon som köpt dessa saker vill inte hämta upp dem förrän den 6 december så vi har kommer ha möbler tills vi drar!

En annan stor händelse i veckan är att Lill-Åsa nu officiellt kan kalla sig konstnär. Hon har nämligen kunna sälja sina verk. Eller så är det så att hennes fru råkar vara en bra säljare :)
Hennes tavlor har nu sålts för totalt 1900 kronor! Nu blir det nog mer målande på Lanta. Kul att kunna få betalt för något man tycker är roligt att göra.

Annars har veckan varit helt OK förutom att det här med att emigrera katter är allt annat än lätt och billigt. Så mycket mail och så krångliga regler och avgifter för precis allting. Det kostar ungefär dubbelt så mycket att flyga katter Sydney-Phuket som att flyga människor. Och mycket mer komplicerat. Vi kommer dessutom behöva komma tillbaka till flygplatsen dagen efter att vi har fått hämta dem. Detta för att kolla deras microships. Anledningen till detta är att tullen egentligen har stängt när de landar. Det innebär också att vi måste betala en övertidsavgift… Ja ja så fort vi är på Lanta med katterna så ska vi lägga det här bakom oss. Nu tänker vi hela tiden att vi om två veckor sitter på Djungelstigen med våra guldklimpar och att de förhoppningsvis mår relativt bra.

Igår hade vi faktiskt tid att ha lite fredagsmys efter att vi röjt ner allt det sista från vinden och haft några här som köpte saker.

Vi beställde hem gyros och kollade på Så mycket bättre och Historieätarna. Myskväll.

IMG_1493

Vi hade ställt klockan för att hinna ställa fram och prissätta alla saker.
Har man OCD light så måste ju sakerna sorteras i färgordning :)

IMG_1494

Det är mest våra saker vi säljer men också några saker som Karin lämnade när hon åkte hem.

IMG_1496

Vi ställde några saker på framsidan. På baksidan ställde vi allt som vi ger bort gratis.

IMG_1497

Tavlor lutade mot väggarna med prislappar på.

IMG_1498

Nu när försäljningen är slut så har vi fortfarande en hel del saker kvar. Det kommer dock lite fler människor under nästa vecka så innan vi åker förväntar vi oss ha sålt det allra mesta.

IMG_1500

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ja det gäller att inte fästa sig för mycket vid saker, för det är ju inte det viktiga i livet. Men det är lättare sagt än gjort!
Trevlig helg på er!

Karin sa...

Då förväntar jag mig en stor sudd med pengar på mitt konto😀
Lycka till med försäljningen
Kramar

Anna sa...

Grattis konstnären!! Stort steg!

Hela veckan har jag gått med samma tanke i huvudet: herregud de rodde i landet det trots att det såg motigt ut ett tag. Nu endast några få dagar kvar. Så stolta över er.

Puss och syns imorgon

Gun sa...

Haha klart du har färgsorterat kökssakerna 😂
Så spännande allt är, men det verkar väldans dyrt att flytta.
Superfint hotellrum ni ska bo på 😃😍
Jaaa Åsa måla mera. Tänker du fortsätta med samma sort teknik??
Stor kram och stort lycka till 💞💞💞
Gun