maj 29, 2016

Sydney-blå himmel

Den här veckan var det lite sämre väder men fortfarande mycket sol. Vintertemperaturerna har dessutom infunnits sig.

Våra morgonpromenader bjuder på vackra vyer.

20160523_075038

Månen och solen på samma gång över Five Ways.

20160524_071229

I tisdags hade vi ett väldigt sug efter osunda saker. Glass till Lill-Åsa och chips till Åsa.
Det intogs framför de två sista avsnitten av Homeland. En TV-kväll när den är som bäst.

IMG_9919

I torsdags regnade det när vi vaknade och Lill-Åsa blev förstås väldigt glad. Äntligen skulle hon få ta på sig sin nya regnjacka igen. Det hade dock slutat regna när vi skulle gå men det låtsades vi inte om.

20160526_070819

I fredags var det fint väder igen. Men kallt. Typ 10 grader när började gå till jobbet.

20160527_070918

I fredags dök det upp på Lill-Åsas Timehop att hon jobbat på colleget i hela tre år. Fan vad tiden har gått fort.

IMG_9931

Lite gos med Morris innan det var dags för den obligatoriska fredagsölen på Lårdan.

20160527_181013

Den satt som en smäck. Det gör den faktiskt varje fredag.

IMG_9933

Ölen var inte äckligare på lördagen. Meningen var att vi skulle åka till IKEA för att köpa kuddar till sängarna på Koh Lanta men de har slutat sälja de som vi älskar så då sket vi i det. Vi åkte istället till Alexandria och köpte en dator :)
Datorn som vi har är 4.5 år gammal men går som tåget. Vi är dock rädda att den snart ska kasta in handduken. Vi hittade en Acer med mer klös i till ett bra pris så vi slog till. På det här sättet kan vi dessutom titta på TV när vi är i Thailand. Vi kommer ju dit mitt i regnsäsongen så har vi otur regnar det nonstop hela tiden vi är där men sån otur har vi inte tänkt ha.

Vi vill ju inte lämna stackars Alice utan dator och möjlighet att kolla Netflix på när hon tar hand om katterna. Hon har inte ens wifi hemma hos sig så hon uppskattar så mycket att kunna förlusta sig på Netflix.

Nu kommer vi köpa dessa kuddar på IKEA i Bangkok när vi köper alla möbler till nya huset senare i år. Konstigt nog var dock samma kudde dubbelt så dyr i Bangkok. Vi kollade för skoj skull upp vad samma kudde kostar på IKEA i Sverige. Där är den också dyrare än här i Australien, är inte det konstigt så säg!

Capture

Efter datorköp blev det asgoda hamburgare på Cooh i Alexandria. När servitören gick förbi bakom Åsas rygg höll hon precis på att lägga upp en status på Instagram om hur goda hamburgarna var. Han blev glad och sa att han skulle berätta det för kocken. En stund senare kom han tillbaka med en lyxig muffins med vit choklad och jordgubbar som de bjöd på. Mycket trevlig!

20160528_141028

Vi blev glada när vi såg att ni i Stockholm ska få fint väder nästa vecka. Å andra sidan visste Lill-Åsa redan det då hon alltid har haft fint väder på sin födelsedag. När vi bodde i Sverige. Själva ska vi få regn och 19 grader på torsdag. Den nya regnjackan var ju dock en för tidig födelsedagspresent så det passar ju bra att hon kan använda den på själva dagen.

IMG_9934

Idag gick vi till Bondi Junction för att handla lite smått och gott till huset på Koh Lanta. Sånt som vi vet behövs inför varje säsong. Bestick (av någon konstig anledning) underlägg/dukar och lite skålar mm.

Sval men vacker höstdag.

IMG_9935

Det är inte ofta Åsa har byxor på sig men idag så.

IMG_9937

Woollahra centrum.

IMG_9939

Någon myntade uttrycket att himlen är Sydney-blå. Just så var den idag.

IMG_9940IMG_9942

När vi kom stegande in på Oxford Street så såg vi att ett hus var borta. Huset framför Anna och Mickes gamla lägenhet ligger och där Svens Vikingpizza brukade ligga, var puts väck. Det ska byggas något maffigt hus där.

IMG_9943

Ikväll ska vi Skypa med Karin och gratulera på mors dag, äta fransk löksoppa och sen titta på En man som heter Ove.
Det blir med andra ord en svensk-fransk kväll här i Sydney denna söndag.download

2 kommentarer:

Anna sa...

Vad roligt att ni tyckte så bra om COOH. De har ju till och med kombucha på tap i baren. Vårt typ av ställe. Vi åker ofta dit och tar en fredagsdrink med sötpotatischips och aioli.

Ja nu jäklar kom vintern med besked. Som vi ju visste så är vårt lilla hem ett kylskåp eller egentligen är det ju inte rättvist då vi har två hundar som vill ha dörrarna öppna så de kan gå ut och in själva.

Denna vecka kommer du få njuta av din fina jacka Åsa. Hua vilket väder. Sätt på Netflix åt katterna så de har något atg göra.
Vi såg En man som heter Ove igår. Klart bättre än boken även om boken var riktigt bra.

Pussar

Anonym sa...

Höst i Sydney. Vackert.
Vad tyckte ni om filmen, En man som heter Ove. Vi såg den hemma för några dagar sedan. Vi tyckte den var bra. Tänkvärd. Ibland kände jag igen mig.
Kramar från Biritta