mars 13, 2016

Tre sovrum eller en terass

Söndag förra helgen

Att fira födelsedagar i parken har ju blivit litegrann av en tradition. Den här gången var det ju Åsas tur.



God mat och fina presenter samt väldigt mysigt. Åsa känner sig väldigt lyckligt lotttad.



Hon fick många presenter av Holmströms och en var dessa bedårande tofflor.



Tisdag

Åsas äldsta guddotter, Matilda var i Sydney förra veckan och hörde av sig och ville träffas. Väldigt gulligt tycker vi. Hon och hennes kompis Clara kom därför hem till oss och åt middag och verkade tacksamma för tips inför deras resa uppför kusten. Svenskt godis hade de med sig också. Mums.



I onsdags bjöds Åsa och några av hennes kollegor på yum cha i Chatswood. Det var en belöningslunch för hårt arbete innan jul.



Under en yum cha sitter alla kring ett runt bord med en stor roterbar platta i mitten. På den kommer det sen in en massa små rätter (dim sum). Till detta dricker man kinesiskt te.

Det här är hennes kollegor Bee, Alfa och Judy.



Åsas bästis på jobbet, Judy som håller upp en kycklingfot innan hon glufsar i sig den.



Fredag

Det var ett tag sen vi var och intog vår traditionsenliga öl på Lårdan efter jobbet på en fredag.
Det var alltså hög tid att återvända.



Lördag

Igår var vi bjudna till Eva och Johan i Sans Souci på lunch.
Här bor de.



Vi satt på deras baksida under ett underbart parasoll för att hålla den värsta värmen på avstånd. Dessutom kom värdinnan ut med svalkande dryck.



Sven var lite rädd för deras hundar, Tom och Charlie. Här får han lite tröst av storasyster, Då känns det bättre.



Vi satt på våra rumpor som prinsessor och både åt och drack gott.



Efter lunchen blev vi bortskämda och fick skjuts av Anna och Micke hela vägen hem.



Brum brum



Det bjöds även på pussar under färden,



Vi har haft skitvarmt under slutet av februari och hela mars månad. Sol och runt 30 grader och fuktigt som satan. Ganska ovanligt att ha så många dagar i sträck med den typen av värme.
Katterna börjar få nog och hänger mycket inomhus. Vi vet dock inte om det beror på värmen eller på att grannkatten Jack börjar bli alltmer bekväm runt vårt hus, I fredags när vi kom hem från Lårdan kom Jack springande i en rackarns fart nerför vår trappa. Maverick låg och flämtade under bäddsoffan. Stackars våra rädda katter.



Vårt nyinköpta hus blir billigare och billigare på grund av växlingskursen. När vi betalade in första delbetalningen låg totalpriset på 118K och nu är vi nere på dryga 112. Vi hoppas att det håller i sig. Undrar om det kan bli gratis till slut om man har riktigt tur :)



På tal om huset så vi ganska enkelspåriga och helt fixerade runt allt som rör huset. I veckan fick vi den ordentliga ritningen äntligen. Det som står som Bedroom 3 kommer vi inte att välja. Men det var gulligt att bli erbjudna ett extra sovrum. Vi kommer välja att ha en uteplats där istället.



Vi har skickat iväg ett mail med en massa frågor både gällande avtalet och ritningen och väntar på svar under veckan, Enligt Thomas har de börjat röja tomten och vi ser fram emot foton snart.
Vi funderar att använda Bedroom 2 som kontor med en bäddsoffa och ett skrivbord. På det sättet får vi ju användning för alla kvadratmeter när vi bor där om några år.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det är nog så varmt och soligt nu för att november var så kall och regnig!

Mamma/sväris sa...

Ja, värmen tar på krafterna! Men jag klagar inte;-) I veckan ska det bli lite svalare..
Jack, den rackarn. Men det slutar kanske med att de blir kompisar.
Kram från grannen

Anonym sa...

kul att läsa som vanligt. Här börjar våren komma så smått. Det gillar jag. Äta ute får vi vänta lite med. Det passar bättre i ert klimat. Spännande med nya huset i Thailand. När blir det klart? Kram Birgitta

Anna sa...

Vilken vecka där vi fick ses två gånger❤

Mera kattbilder åt folket tack 😍

Vilken underbar överraskning med växlingskursen. Mera sånt.
Att ni gör detta med huset innebär ju inte bara att ni gör något nytt med era liv, det innebär ku att vi kommer få besöka Lanta för attr se er i framtiden och det smakar gott i munnen tycker vi.

Pussar i massor