juni 26, 2015

Födelsedag, kranskärl och visum

Sen vi bloggade förra gången har Marie fyllt år! Stort grattis till henne. På bilden sitter hon och dricker öl med sin make vid Operahuset när de var på besök för dryga två år sedan.

photo (107

Pappa Kjell har i veckan fått åka lite akut till sjukhuset. Först till Mora för senare fortsatt färd till det lite större sjukhuset i Falun. Det var hans kranskärl som bråkade så att han knappt kunde andas.
Han ringde just och berättade att han nu mår mycket bättre efter några sprängningar och något som är insatt för att vidga kärlet.
Det hette någonting fint.

Fotot är från i julas när vi var hemma i Sverige.

44

Förra helgen

Solen kom tillbaka. I alla fall på lördagen.
På lördagen gjorde vi inte många knop.

63

På söndagen röjde vi ut saker från vinden som vi ville bli av med. De kom nämligen i måndags och hämtade grovsopor. Så smidigt att bara kunna ställa ut alla otympliga sopor på gatan för upphämtning. Där hamnade vår gamla grill bland annat. Några andra saker ställde vi också ut men de blev upphämtade av folk i området redan innan sopbilen kom. Känns fantastiskt att de kommer till användning.

Även om vi är mitt i vintern så använder vi ju ofta vår grill så vi ville ha en ny på en gång.
Vi hade redan spanat in en liten smidig Weber. Och vips så blev vår uteplats så mycket större på en gång.

Vi fick dock köpa grillen två gånger… Först promenerade vi till Bondi Junction och köpte det vi trodde var hela grillen. In i en taxi och hem för att montera. Snopet. Grillen saknade ben. Det vi hade köpt var bara själva grillen som man kan ha med sig på picnicar och dylikt. Vi ville ju dock ha en grill att stå vid.

En ny promenad till Bondi Junction för att köpa ställningen. Den var inte lika tung så då kunde vi i alla fall ta bussen hem.

På kvällen invigdes den med att grilla kyckling.

58

Vi har haft fint väder hela vecka förutom igår när det regnade en hel del.

På jobben går det bra. Vi har båda två fullt upp. Lill-Åsa är inne i den årliga kliniska examinationen och det är hur roligt som helst.

Igår jobbade hon till 21.00 vilket betyder att hon fick gå hem 12.30 idag. Passar perfekt en fredag.

Vi fortsätter att gå till jobbet när vädret tillåter och oftast gör det ju det. Det här är från Hyde Park någon av morgnarna.

60

62

Lill-Åsas lunchpark är lika vacker året runt. Bara olika blommor som blommar.

59

På kvällarna sitter vi och myser med våra små pälsklingar.

57

Vi har nedräkning (med hjälp av en app på Lill-Åsas telefon) till vår resa till Hawaii. Nu är det endast 42 dagar kvar. (Dessutom är det 191 dagar sen vi åkte till Sverige om ni undrar)

Vädret ser ganska frestande ut i Honolulu. Själva har vi 16.9 grader denna fredagskväll.

56

Igår strax innan lunch gick Åsa hem från jobbet med huvudvärk och illamående. Lite matt i lacken helt enkelt. Väldigt otajmat med tanke på allt som händer på jobbet men det är ju sånt man inte planerar in i kalendern direkt.

Hon var hemma även idag och fick ju sällskap av frun redan vid lunch då hon ju slutade tidigare. Lunch utomhus (hon kan konstigt nog äta trots illamåendet) och Morris höll oss sällskap.
Regeln är att katterna får vara på bordet utomhus men inte inomhus så vad skulle vi säga när han hoppade upp och slickade rent våra tallrikar när vi ätit klart?

55

Lill-Åsa handlade idag ingredienser för att slänga ihop en kyckling med röd curry till middag.

61

Ja just det. En annan sak.
Igår blev Karins visum klart! Nu får hon vara här i hela 6 månader från 1 oktober. Himla kul!

IMG_1727

4 kommentarer:

Hans sa...

Praktiskt att ha två som fördiskar! Ni har säkert hört den om cold water.
Ha det..

Marie KJ sa...

Ja jösses vad tiden går fort och satan i gatan vad ont i axeln jag hade.
En stent har de satt i ett pappas kranskärl. Det gick ju inte förra gången då de var tvungna att göra en by pass i stället (och dessutom med ett klaffbyte) Alla i Sverige vet vad en stent är, för Arne Hegerfors gör "reklam" för det i TV.
HAR BÖRJAT KOLLA PÅ FLYGBILJETTER (oj, kom åt Caps lock) Det var inte meningen att skrika 😃 Går att hitta till riktigt bra pris 💰

Kram Kram och trevlig helg på er

Mamma/sväris sa...

Ja visst är det roligt att det närmar sig. Visumet klart och jag tror jag fått lägenheten uthyrd. De har tackat ja men inte skrivit på kontraktet ännu, så nu väntar jag bara på det. Annars tittar jag på lägenheter/studios i Sydney. Finns hur mycket fint som helst. Tack Åsorna för fina förslag! Jag tror ni vet precis vad jag vill ha.

Bilannonsen är ute. Men jag har nog satt priset för högt, kanske därför att jag egentligen har svårt att göra mig av med den. Jag kanske kan ställa av den annars när jag är borta. Eller sänka priset ordentligt. Svårt dilemma!
Ja det händer mycket nu;-)
Kul Marie, då ses vi kanske i Sydney i höst!
Kramar

Anna sa...

Först och främst ett stort grattis till godkänt visum! Så kul! Även vi får ju glädje av det då Karin kommer förgylla Sydney i 6 månader!

Oj så obehagligt med Kjell. Vilken oro. Skönt att det värsta är över, skönt att få prata och höra hans röst efteråt.

Härligt med en varm morot att se fram emot! Ser ju väldigt behagligt ut med 29 grader. Min perfekta temp om jag får bestämma!

Så konstigt men jag har försökt kommentera sedan tidigt imorse men slängs bara ut. Kanske datorn kommer fungera bättre än mobilen.

Ha en fin vecka och hoppas att du Åsa känner dig helt återställd.

Puss